shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 20. týden 2014

Český rádiový éter má opět nové hrdiny. Zato Kluse neohrozila ani spousta albových novinek

Vydáno: 22.05.2014 12:30 v sekci České hitparády - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Jubilejní dvacátý týden našineckých hitparád přináší velké množství novinek, především co se týče desek. Singlový žebříček zahrnuje v podstatě ty samé interprety z minulého týdne, ale pořadí se neustále lehce mění. A týká se to i prvního místa. Máme opět nové lídry.

Klingande - Jubel
© facebook interpreta
RÁDIA - Ono se nestává zase tak často, aby v podstatě instrumentální song dosáhl na vrchol. Ba co víc - skladba postavená vyloženě na saxofonu také není stravitelná pro všechny. Francouzský projekt Klingande pojmenoval sebe i svou píseň podle dvou švédských slovíček: klingande (znění) a jubel (radost). V současnosti se hudebníci nacházejí na evropském turné a už brzy se vydají poprvé prozkoumávat zámořskou pevninu.
I když jestli se toto stane letním hitem - to nikdo neví. Největším adeptem na nejotravnější a zároveň nejhranější písničku léta je totiž fotbalová hymna "We Are One (Ola Ola)" (aktuálně na 70. příčce), kterou pro letošní mistrovství světa obstaral oblíbený i nenáviděný hitmaker Pitbull spolu s Jennifer Lopez a Claudií Leitte. Popularitu těchto fotbalových songů započala Shakira se snad nejprovařenějším opusem "Waka Waka (This Time For Africa)" a pokračovalo to s "Endless Summer" Oceany.

DJ Martin Garrix minulý měsíc úspěšně vystoupil na legendárním festivalu Coachella a nedávno také oslavil osmnácté narozeniny. Málokdo ví, že tenhle tehdy ještě teenager se objevil na poslední desce milovnice improvizačních vokálů Christiny Aguilery. Zremixoval pro ni píseň "Your Body", která se měla stát hitem, ale z nějakého důvodu nestala, a nenapomohlo tomu ani autorství popového koncernu Max Martin & Shellback. I když v podání Garrixe song ztratil všechno, kvůli čemu stojí za to ho poslouchat.

Zajímavostí jsou pak Milky Chance. Kdysi neústupní několikanásobní vítězové hitparády už se jen choulí v koutku na posledním místě, ale mají novinkové zastoupení v albové sekci. Jejich debutová nahrávka "Sadnecessary" prozatím figuruje na 49. místě.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Klingande - Jubel
  2. Clean Bandit & Jess Glyne - Rather Be
  3. Chinaski - Hlavolam
  4. Faul & Wad Ad vs.Pnau - Changes
  5. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  6. Pharrell Williams - Happy
  7. Avicii - Addicted To You
  8. Coldplay - Magic
  9. Martin Garrix - Animals
  10. Milky Chance - Stolen Dance

Top 100 RÁDIO 20/2014 - novinky:
52. Divokej Bill - Všema deseti
78. Hex - Každý deň je neděľa

Tomáš Klus a jeho cílová skupina - Proměnamě
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Na prvním místě už poosmé trůní Tomáš Klus s "Proměnamě", který i tentokrát porazil veškerou konkurenci. A to byl přitom aktuální týden bohatý na novinky.

Druhá je Hana Zagorová, která po dlouhých sedmi letech vydala novou řadovku "Vyznání" a hned je z toho medailové umístění. V naší recenzi ale moc pozitivních bodů nezískala. Díky účasti v porotě X Factoru měl o dobré promo postaráno Ondřej Brzobohatý. Ten je sice už zavedenou tváří české pop music, ale až nyní vydává debut "Identity", který mu vynesl třetí místo. Už teď ho někteří nazývají českým Jamiem Cullumem, ostatně o tomto značně subjektivním názoru si můžete udělat svůj obrázek po poslechu tohoto žánrově pestrého alba.

Čtyřku si připisuje rapper Lipo s novinkou "O duši", která v naší recenzi sklidila samou chválu. Autor megahitu "Ležím v tvé blízkosti" tak navazuje na úspěch první desky "Víc než hudba". O další novinky v první desítce se postarali osmým místem Žlutý pes a také desátý Michael Jackson. Ten má sice i pět let po smrti mnoho příznivců, jeho posmrtnou nahrávku "Xscape" ale vynesli jen na desáté místo.

V neposlední řadě tu máme pro tento a zřejmě i další týdny Ivetou Bartošovou - v elitní padesátce se umístila hned několikrát.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Proměnamě
  2. new Hana Zagorová - Vyznání
  3. new Ondřej Brzobohatý - Identity
  4. new Lipo - O duši
  5. Vladimír Mišík - Královský večer (Balady 1972 - 2010)
  6. Radůza - Gaia
  7. Iveta Bartošová - Noc je království
  8. new Žlutý pes - Stroj času
  9. Michal Horáček - Český kalendář
  10. new Michael Jackson - Xscape

TOP 50 Prodejní 20/2014 - novinky:
2. Hana Zagorová - Vyznání
3. Ondřej Brzobohatý - Identity
4. Lipo - O duši
8. Žlutý pes - Stroj času
10. Michael Jackson - Xscape
15. Michal Hrůza - Den
16. Jana Koubková - Jazz? Oh, yes! (1976-2014)
26. Lily Allen - Sheezus
36. Iveta Bartošová - Jedna jediná
49. Milky Chance - Sadnecessary

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 20. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Hana Zagorová drží flek.. sakra lidi ! :D... j (Trembls, 22.05.2014 18:59) Reagovat

    Hana Zagorová drží flek.. sakra lidi ! :D... já už se jenom směju.. pardon.
    U nás je to s muzikou už o ničem. Důchodci hlasujou a kupujou/hlasujou pro vykopávky. ČR je v muzice za*raná komerce a bývalej režim.. tady už to v životě nikdy nahoru nepůjde. Poslední album který jsem mohl poslouchat s čistým srdcem.. je debutovka od Celeste Buckingham ale vlastně zapomněl jsem že na krku to mají zahraniční vydavadelé a producenti..a hlavně zahraniční muzikanti bez vlivů tuzemských HYPER(Kryštof,Chinaski,Deyl nebo co.. ) kapel. Muziku Celeste tvoří banda.. Celeste doufám že neusne na vavřínech má za sebou silnej tým. Je mi z toho smutno..v ČR jsme měli poklady (Alice,Lucie,Langerku, Fixu) ..je třeba otevřít oči a hlavně uši.. podporujte novou hudbu které není málo :) ! www.bandzone.cz

    • Re: Hana Zagorová drží flek.. sakra lidi ! :D... j (Lukáš, 22.05.2014 19:17) Reagovat

      Souhlas!!! Celeste je mi sice uplne ukradena, ale s nazorem souhlasim. Od Chinaski hrajou uz asi z principu kazdou vec co vydaj (v uvozovkach).

      Je pravda, ze bandzone kolikrat nabizi hodne zajimava jmena, ktera by mohla s naprostym prehledem nahradit ty vecne se opakujici.

      • Re: Hana Zagorová drží flek.. sakra lidi ! :D... j (Trembls, 22.05.2014 19:19) Reagovat

        :) ...ano

    • Re: Hana Zagorová drží flek.. sakra lidi ! :D... j (Anonym, 22.05.2014 20:19) Reagovat

      Lenže Celeste nie je CZ scéna ale SK :-) Debut sa nahrával a produkoval na Slovensku. Druhý album už v USA.

  • Naše žebříčky okupuje ČR scéna o ničem a n... (Trembls, 22.05.2014 19:18) Reagovat

    Naše žebříčky okupuje ČR scéna o ničem a nebo ta zahraniční stejně o ničem akorát v jiném jazyce.. štve a mrzí to.. protože máme tolik lidi u nás kteří tvoří skutečnou,čistou,užasnou..českou hudbu. Stačí jenom neposlouchat naše nejoblíbenější rádia.. a trošku se do toho ponořit a chodit na koncerty. HAU

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Video: Tomáš Klus v klipu "Chci si tě vzít" rozdává lásku a něhu (18.02.2024 11:47)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu