shop.musicserver.cz
Hlas Česko Slovenska 2, Duely #2, 23.4.2014

Připravit Hlas... pozor... vypálit - část druhá

Vydáno: 24.04.2014 01:33 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Další epizodu Hlasu Česko Slovenska máme za sebou. A co přinesla? Šest dalších duelů, vyrovnaných i jednoznačných, několik dosti nepovedených výběrů písniček, velmi emotivní chvíle a opět pouze čtyři definitivně končící zpěváky a zpěvačky. Koneckonců, přečtěte si více v našem komentáři.

Live: Hlas Česko Slovenska 2

kolo: Duely #2
datum: 23. dubna 2014
Předchozí kolo

Hlas Česko Slovenska 2 - Jakub Vaňas
© nova.cz
Druhé kolo odstartované již v minulém díle zahájil tým Darta, a to konkrétně čistě pánský duel Ondřej Mašík vs. Jakub Vaňas. Dámy jim naservírovaly "Love Me Again" Johna Newmana a byla to velmi dobrá volba. Výborně zpracovaný duet nechal vyniknout oba zpěváky, především pak jejich osobitý projev, který ale nemusel sedět každému. Například Jakub si na můj vkus posadil první refrén o trošku výš, než bych čekal, ale evidentně to tak chtěl, protože tímto způsobem pokračoval dál. Neseděl mi ani jeho styl frázování, jako by válel v puse několik oříšků. Naopak Ondřej mi přišel jistější, energičtější a i celkově výraznější. Že bych si ale na konci jednoznačně tipnul výsledek, to ani náhodou. A taky že jo. Dámy to cítily úplně opačně než já a ponechaly si Jakuba Vaňase. Ondřeje si nikdo ze zbylých porotců nevzal, takže v soutěži skončil.

Hlas Česko Slovenska 2 - Anabela Mollová
© facebook interpreta
Výběr písničky v případě duelu Anabely Mollové a Veroniky Bílkové byl tak trochu od Majka Spirita podpásovkou pro druhou jmenovanou a vyslovené nahrání na smeč pro první. Veronika neměla pro "Girl On Fire" Alicie Keys ani soulovou barvou hlasu, ani feeling, zatímco její soupeřka má obojí a ještě k tomu přihazuje dávku exotiky. Skoro od počátku bylo evidentní, kam tento duel spěje a ve chvíli, kdy přišly u Veroniky menší nejistoty, bylo rozhodnuto. Výsledek tedy zcela zřejmý - dál jde Anabela Mollová, zatímco Veronika Bílková končí, což je ale trošku škoda, protože v určitých momentech předváděla tak signifikantní frázování a dikci, že by u ní další postup mohl nastartovat slušný progres.

Hlas Česko Slovenska 2 - Patrik Malý
© nova.cz
Ani v případě Michala Davida a jeho výběru písničky pro Patrika Malého a Katarína Kamencovou nebudu chválit. Jasně, "Just Give Me A Reason" od Pink je duet, ale natolik specifický, že se s ním úplně nepotkal ani jeden. Navíc Patrik měl de facto uzpívat Natea Ruesse, což bylo vzhledem k hlasovým dispozicím zpěváka fun. mission impossible a na zkouškách to v jeho podání vypadalo na velký průšvih. Nakonec ale vše dopadlo úplně jinak. Patrik zapomněl na Ruesse, zazpíval to po svém, přirozeně a na tuhle popinu výborně narouboval moderní folkový feeling. Díky tomu Katarínu fakticky smazal z pódia, jako by tam nebyla. Alespoň tedy tak působila z televize. A přestože kouči kritizovali intonaci Patrika, já jsem slyšel daleko více problémů u Kataríny. Michal David mi nakonec dal za pravdu a Patrika Malého si ponechal, ovšem ani Katarína nesmutní, protože si ji do svého týmu ukradl Majk Spirit.

Jeden z nejvyrovnanějších duelů v obou sériích Hlasu se povedlo sestavit Pepovi Vojtkovi. Petra Kepeňová a Simona Gážiková totiž působily tak neskutečně vyváženě, ať už dynamikou, barvou hlasu nebo vlastně čímkoli, že lze jen těžko něco vytýkat jedné a chválit něco na druhé. Rozhodně nebylo výrazně znát, že Petra má za sebou působení v Slovensko hľadá SuperStar a i debutovou desku. Jejich verze "Tainted Love" byla takovým hybridem originálu od Soft Cell a předělávky od Marilyna Mansona, což ale nevadilo, protože získala na ostrosti, ale ne zase přílišné. Nakonec zřejmě rozhodlo, že Simona byla o něco tvrdší a Petra naopak jemnější, a frontman Kabátu tak dál pustil Simonu Gážikovou, zatímco její nikým neukradená soupeřka skončila.

Hlas Česko Slovenska 2 - Barbora Drotárová
© nova.cz
Třetí kolo duelů opět odstartovaly Dara Rolins a Marta Jandová, přesněji řečeno jimi sestavená dvojice zpěvaček Barbora Drotárová, Natália Hatalová. Ani ony ale nepřemýšlely, když Barboře s Natálií naložily Adele a její "Someone Like You". Vůbec se nedivím reakci první jmenované, i mě už tahle písnička leze krkem a čert ví, čím ještě. I tak se ale na pódiu odehrál zcela jednoznačný boj, ve kterém se potkala přirozenost, lehkost a velká osobitost Barbory s něčím neskutečně umělým, přehrávaným a nevěrohodným prezentovaným Natálií. Měl jsem pocit, jako bych stál před krásně zeleným lesem, do kterého někdo hrne náklaďáky PET lahví. Moje volba tedy byla jasná, ovšem reakce pánské části poroty způsobila v tomto ohledu překvapení, neboť více bodů dávali Natálii. Naštěstí dámy se chemií nenechaly omámit a dál poslaly Barboru Drotárovou, zatímco v případě krádeže Natálie najednou pánové ani nedutali, takže ta v soutěži končí.

Hlas Česko Slovenska 2 - Blanka Janečková - Martin Svátek
© nova.cz
Poslední duel byl od začátku jeden velký doják. Majk Spirit proti sobě postavil zrakově postiženou dvojici Blanka Janečková - Martin Svátek a lesní vílu Mirku Zuntovou, navíc jim vybral Lennonovu "Imagine". Kdokoli jiný by stál proti téhle dvojici, byl by prakticky předem poražený. A Mirka na tom nebyla jinak. Od počátku je duo v roli favoritů na celkové vítězství, protože se u nich potkává neoddělitelný životní příběh s výborným zpěvem, který prožívají úplně jinak než zdraví zpěváci. Obzvláště způsob frázování Martina Svátka připomínající Stevie Wondera ční nade vše. Mirka to naštěstí pochopila velmi brzy, proto se je spíše snažila doplňovat, než aby s nimi marně bojovala. Přestože nemusela některé party tolik zakulacovat a vymýšlet v nich novoty, byl výkon tohoto tria strhující. Rozhodnutí Majka bylo ale předem jasné - přece si nevyhodí ta největší esa v rukávu. Dál ale nakonec postupují všichni tři, protože Michal David si Mirku Zuntovou uzmul do svého týmu. Pevně jsem v to doufal, protože si druhou šanci zaslouží, i kdyby měla skončit třeba hned v prvním vyřazování.

Příští týden se kola duelů a soubojů roztočí potřetí. Uvidíme, kam je kouči nasměrují. Do té doby se těším na váš pohled na tuto epizodu.

NÁZORY
  • Dobrá recenze (bezík, 24.04.2014 12:14) Reagovat

    Jen jedna věcná poznámka, Tainted Love od Soft Cell není originál, ale rovněž cover, byť ten který skladbu proslavil. Originál je od Glorie Jones.

  • Návrh (KarlP, 24.04.2014 23:32) Reagovat

    Dovolil bych si navrhnout dávat pod každý článek o Hlasu tu poslední větu z předchozího textu.


  • Ondra (Aaudreyy, 30.04.2014 20:29) Reagovat

    Doteraz som mala vždy rovnaký názor ako porota asi pri každom výbere, a preto vôbec nerozumiem tomu prečo si dámy vybrali Jakuba a nie Ondreja a už vôbec nerozumiem tomu prečo ho nikto "neukradol" podľa mňa toto bolo úplne nefér a patril jednoznačne k tým, ktorí mali najzaujímajšiu farbu hlasu....Jakub nespieva zle, ale počuť, že spieva tak trochu "nosom" a nie je taký prirodzený...ale čo už no...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Majk Spirit přizval zpěvačku Tinu do skladby "Peace", jde o jeho poslední singl před novým albem (13.02.2023 19:23)
- Dara Rolins přidává další show v O2 areně (08.02.2023 12:19)
- Naživo: "Dokážete cokoliv!" Ben Cristovao s hosty bavil O2 arenu skoro tři hodiny (02.10.2022 14:43)
- Petr Janda nahrál novou sólovku, bude na ní i duet s dcerou Martou (09.04.2022 11:11)
- Video: Marta Jandová ON AIR: Máma hrozila tátovi, že jestli mi nenapíše písničku, osloví Michala Davida (03.02.2022 15:04)
- Michal David vydává pokračování svých zapomenutých ploužáků (08.12.2021 14:39)
- Video: Anna Julie Slováčková s Martou Jandovou ve "Slunečnici" rozdávají úsměvy, ale vedou i k zamyšlení (02.12.2021 14:36)
- Naživo: Český slavík zblízka - jak to vypadalo na místě (20.11.2021 16:40)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Sia Adele U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu