Boyband 5 Seconds Of Summer v USA málem porazil Frozen

11.04.2014 01:37 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Smůla kluci. Vypadalo to, že budete mít americké číslo jedna, ale k dobytí žebříčku vám kousek chyběl. Deskám totiž opět dominoval "Frozen Soundtrack". Za 5 Seconds Of Summer se umístili Chevelle a Christina Perri. Pořadí na čele singlů se neměnilo, pódium tedy obsadili Pharrell, John Legend a Katy Perry.
Pharrell Williams - Happy
© facebook interpreta
SINGLY - Je to tady: Američané se přeposlouchali Pharrella Williamse. Jak jsem posledně radši s nejistotou předpověděl, trend v rádiích se u "Happy" obrátil. I když imprese spadly jen o jedno procento na 225 milionů, asi těžko už půjdou nahoru a 229 milionů "Blurred Lines" tak nepřekoná. V downloadech navíc neprodloužil sérií sedmi 300+ tisícových týdnů, když dosáhl 284 tisíců stažení. Nejlepší sérii takto silných digitálních týdnů mělo právě "Blurred Lines" s deseti týdny. O týden méně zvládl Macklemore s "Thrift Shop".

Prvních sedm pozic se už druhým týdnem nezměnilo. John Legend na dvojce ale dále posiloval. Dostal ocenění Streaming Gainer za 7% růst na 8 milionů streamů i Airplay Gainer za 8% růst na 178 milionů impresí v rádiích. Downloadů mu napočítali 228 tisíc.

Třetí místo stále drží Katy Perry s "Dark Horse", který je stále nejstreamovanější skladbou s 8,4 miliony, o tři sta tisíc méně streamů má Idina Menzel s "Let It Go" na pětce. Mezi nimi zůstal Jason Derülo. Bastille obhájili šestku a Lorde sedmičku, zatímco OneRepublic si od Aloe Blacca zpátky vzali osmičku. DJ Snake a Lil Jon se z desítky neposunuli.

Na jedenáctce a dvanáctce už číhají American Authors s "Best Day Of My Life " a Chris Brown s "Loyal". Na čtrnáctku se posunul Justin Timberlake s "Not A Bad Thing ". Po prvním poslechu dvojky "The 20/20 Experience" jsem věřil, že tato milá balala může uspět, ale nedoufal jsem, že se z ní opravdu stane singl. A už teď je výše než "Take Back The Night" a "TKO".

Ve stopoložkovém žebříčku najdeme tři novinky. 5 Seconds Of Summer se díky začátku prodeje desky dostali se singlem "She Looks So Perfect" na šedesátku. O osm míst níže máme díky vystoupení v "Saturday Night Live" anglického Sama Smithe se "Stay With Me". Znát jej můžete též z "Latch" Disclosure, "La La La" Naughty Boye a jeho vlastního "Money On My Mind". A 98. příčka patří jihoafrické bratrské čtveřici Kongos. Jejich tři roky starého singlu "Come With Me Now" si všimli v Epic Records a začali jej pořádně promovat v USA, a dokonce tak vede Alternative Songs, tedy žebříček rádií pouštějících alternativní rock.

    Top 10 - singly:
  1. Pharrell Williams - Happy
  2. John Legend - All Of Me
  3. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  4. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  5. Idina Menzel - Let It Go
  6. Bastille - Pompeii
  7. Lorde - Team
  8. OneRepublic - Counting Stars
  9. Aloe Blacc - The Man
  10. DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What

Frozen Soundtrack
© facebook interpreta
DESKY - Mladičký boyband 5 Seconds Of Summer nakonec zaostal za předpoklady analytiků a se 143 tisíci debutového EP "She Looks So Perfect" skončil o šest tisíc za soundtrackem z "Frozen". Stříbro pro ně ale rozhodně není neúspěchem, vždyť pro většinu populace je australská čtveřice zcela neznámá. Jako předkapela One Direction však svou raně teenagerskou cílovku oslovili a za výsledek se nemusí stydět. Navíc jde zatím pouze o čtyřstopé ípíčko. Vedli si například lépe než Justin Bieber s úvodním "My World EP".

Pětačtyřiceti tisíci sedmé řadovky "La Gárgola" si rockeři Chevelle zajistili své nejlepší umístění kariéry. Prodejně však už v minulosti dopadli lépe. Čtvrté místo "Head Or Heart" pro písničkářku Christinu Perri znamená zopakování výkonu debutového "Lovestrong.", prodejně si však z 58 tisíc pohoršila na 40 tisíc.

Za Shakirou se umístilo country duo Dan + Shay s debutem "Where It All Began". Dominovali tedy podžebříčku Country Albums, a to znamená, že se poprvé v celé historii amerických hitparád podařilo country dvojici takto prorazit hned s prvním počinem. Sedmým místem se po devíti letech do žebříčku vrací bluegrass trojice Nickel Creek s nahrávkou "A Dotted Line". Do první desítky se vrátilo "Now! 49" a po mnoha týdnech naopak vypadla Lorde.

Příští týden oslavíme kulaté desáté vítězství "Frozen". Desátým triumfem vyrovná rekord animáků, který drží "Lví král". Prodá se jej opět přes sto tisíc kusů a nebude mít žádnou konkurenci. Žádná novinka nepřesáhne 30 tisíc: "Catacombs Of The Black Vatican" Black Label Society, "SoMo" SoMo, "Welcome To The New" MercyMe ani ""Everlasting" Martiny McBride.

    Top 10 - alba:
  1. ▬ Různí - Frozen Soundtrack (149 tisíc, -8 %)
  2.  N 5 Seconds Of Summer - She Looks So Perfect EP (143)
  3.  N Chevelle - La Gárgola (45)
  4.  N Christina Perri - Head Or Heart (40)
  5. Shakira - Shakira (29, -66 %)
  6.  N Dan + Shay - Where It All Began (29)
  7.  N Nickel Creek - A Dotted Line (27)
  8. Johnny Cash - Out Among The Stars (26, -52 %)
  9. Pharrell Williams - G I R L (25, -2 %)
  10. ▲ Různí - Now! 49 (20, +24 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY