Frozen a Pharrell Williams v USA přidali další vítězné týdny

28.03.2014 12:50 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Pharrell Williams s "Happy" popáté kraloval americkým singlům. Dotáhl se na něj John Legend a do první pětky se dostala Idina Menzel. Deskám s dvousettisícovým prodejem opět vládnul "Frozen Soundtrack", s novinkami uspěli YG, Foster The People, Skrillex a Enrique Iglesias. Propadla Kylie Minogue.
Pharrell Williams - Happy
© facebook interpreta
SINGLY - "Happy" znovu dominovalo s přesvědčivými čísly. Singl Pharrella Williamse přidal dalších 370 tisíc downloadů, pošesté za sebou tak měl přes tři sta tisíc, streamů měl 3,3 milionu a v rádiích povýšil na 219 milionů impresí. To už je druhé nejlepší číslo historie a zbývá mu dohnat už jen 10 milionů na vlastní rekord "Blurred Lines" Robina Thicka.

Novým číslem dva je John Legend. Před Katy Perry se s "All Of Me" dostal díky 224 tisícům downloadů, 6,8 milionům streamů a 143 milionům v rádiích, kde 13% nárůstem ukončil osmitýdenní Airplay Gainer sérii "Happy". "Dark Horse" tedy po čtyřech týdnech na jedničce a čtyřech na dvojce skončil na bronzu. Jason Derülo obhájil čtvrté místo.

Níže už máme změnu. Idina Menzel se po Oscarech před dvěma týdny s "Let It Go" podívala do Top 10 díky deváté příčce, nyní po vydání DVD a BluRay "Frozen" vyskočila rovnou na pětku. Oceněná skladba (mimochodem, jsem jediný, kdo ji ani nemůže slyšet?) zaznamenala vysokých 7,5 milionů streamů a 167 tisíc downloadů. Skladby Bastille, Lorde a OneRepublic si tak o příčku pohoršily a Beyoncé spadla o místa dvě, protože na devítku si polepšil Aloe Blacc s "The Man".

V druhé desítce si můžeme všimnout, že se na dvanáctku dostali American Authors s "Best Day Of My Life", což je až okatě líbívý "oooh ooo-ooh" altpopový kousek. O místo níže najdeme rappera Kida Inka s "Show Me", kde mu vypomohl Chris Brown. Zdravíme do lochu. Patnáctku a šestnáctku obsadily dva Vine hity, "Turn Down For What" DJe Snakea a Lila Jona a "#SELFIE" The Chainsmokers. Do Top 20 se nově dostal Avicii s "Hey Brother", na dosah mu je také Martin Garrix s "Animals" (23).

Novinky byly tři. 69. místem odstartovalo "Summer" Calvina Harrise. Do léta třeba Top 10 dá. V poslední desítce debutoval Tim McGraw s "Lookin' For That Girl" a Ellie Goulding s "Beating Heart".

    Top 10 - singly:
  1. Pharrell Williams - Happy
  2. John Legend - All Of Me
  3. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  4. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  5. Idina Menzel - Let It Go
  6. Bastille - Pompeii
  7. Lorde - Team
  8. OneRepublic - Counting Stars
  9. Aloe Blacc - The Man
  10. Beyoncé feat. Jay-Z - Drunk In Love

Frozen Soundtrack
© facebook interpreta
DESKY - "Frozen" vyšel na DVD a BluRay, a výrazně se tak zvýšil zájem o soundtrack. Oproti minulému týdnu dokonce dvojnásobně a 202 tisíc je vůbec jeho nejlepší číslo. A sedmé, které jej dostalo na zlato. Celková suma prodeje už je 1,6 milionu. Soundtrack přitom musel porazit několik novinek.

Té nejvyšší dosáhl rapper YG. Ten se za roky poctivé práce a vydávání mixtapes na vlastním labelu dostal do hledáčku Def Jamu a debutové LP "My Krazy Life" tak vyšlo pod tímto předním hiphopovým labelem. Titulní singl "My Nigga" je už platinový. A deska odstartovala se 61 tisíci.

Bronz brali Foster The People. Vlažně přijatá druhá deska "Supermodel" měla po prvním týdnu na kontě 54 tisíc a já konečně můžu říct, že jsem k číslu přispěl osobně. $9,99 v Best Buy na Páté Avenue v den vydání. Bohužel, druhé "Torches" to opravdu není.

Na čtyřce slaví své nejlepší umístění Skrillex. "Recess" je jeho prvním albem plné délky a z 47 tisíc prodaných kopií bylo rovnou 41 tisíc downloadů. Největšího prodeje kariéry dosáhli i rockeři The Pretty Reckless, deska "Going To Hell" oslovila 35 tisíc Američanů a skončila pátá, debut "Light Me Up" přitom byl až šedesátý pátý.

Za Pharrellem a Rickem Rossem se umístil Enrique Iglesias. A to je dobrá zpráva. Výše než osmičky novinky "Sex And Love" totiž dosáhla pouze deska "Escape" z roku 2001. Za Lorde Top 10 uzavírají Taking Back Sunday, "Happiness Is" je jejich čtvrtý počin v první desítce. Naopak úspěch se nečekal a ani nedostavil u Kylie Minogue. "Kiss Me Once" bylo třicáté první, což je sice výše než "Body Language" a "X", ale horší výsledek než "Aphrodite" a hlavně "Fever", v podstatě jejího jediného v USA úspěšného alba.

Příští týden nejvýše odstartuje Shakira, eponymní deska zaujme asi 75 tisíc Američanů. To však nejspíše nebude stačit na "Frozen", a soundtrack tak přidá osmý vítězný týden. Druhou novinkou v pořadí by měl být Johnny Cash s kolekcí nově objevených nahrávek "Out Among The Stars" a prodejem okolo 35 tisíc.

    Top 10 - alba:
  1. ▬ Různí - Frozen Soundtrack (202, +104 %)
  2.  N YG - My Krazy Life (61)
  3.  N Foster The People - Supermodel (54)
  4.  N Skrillex - Recess (47)
  5.  N The Pretty Reckless - Going To Hell (35)
  6. Pharrell Williams - G I R L (34, -24 %)
  7. Rick Ross - Mastermind (27, -44 %)
  8.  N Enrique Iglesias - Sex And Love (24)
  9. Lorde - Pure Heroine (24, -13 %)
  10.  N Taking Back Sunday - Happiness Is (22)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY