shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 27. března

Frozen a Pharrell Williams v USA přidali další vítězné týdny

Vydáno: 28.03.2014 12:50 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Pharrell Williams s "Happy" popáté kraloval americkým singlům. Dotáhl se na něj John Legend a do první pětky se dostala Idina Menzel. Deskám s dvousettisícovým prodejem opět vládnul "Frozen Soundtrack", s novinkami uspěli YG, Foster The People, Skrillex a Enrique Iglesias. Propadla Kylie Minogue.

Pharrell Williams - Happy
© facebook interpreta
SINGLY - "Happy" znovu dominovalo s přesvědčivými čísly. Singl Pharrella Williamse přidal dalších 370 tisíc downloadů, pošesté za sebou tak měl přes tři sta tisíc, streamů měl 3,3 milionu a v rádiích povýšil na 219 milionů impresí. To už je druhé nejlepší číslo historie a zbývá mu dohnat už jen 10 milionů na vlastní rekord "Blurred Lines" Robina Thicka.

Novým číslem dva je John Legend. Před Katy Perry se s "All Of Me" dostal díky 224 tisícům downloadů, 6,8 milionům streamů a 143 milionům v rádiích, kde 13% nárůstem ukončil osmitýdenní Airplay Gainer sérii "Happy". "Dark Horse" tedy po čtyřech týdnech na jedničce a čtyřech na dvojce skončil na bronzu. Jason Derülo obhájil čtvrté místo.

Níže už máme změnu. Idina Menzel se po Oscarech před dvěma týdny s "Let It Go" podívala do Top 10 díky deváté příčce, nyní po vydání DVD a BluRay "Frozen" vyskočila rovnou na pětku. Oceněná skladba (mimochodem, jsem jediný, kdo ji ani nemůže slyšet?) zaznamenala vysokých 7,5 milionů streamů a 167 tisíc downloadů. Skladby Bastille, Lorde a OneRepublic si tak o příčku pohoršily a Beyoncé spadla o místa dvě, protože na devítku si polepšil Aloe Blacc s "The Man".

V druhé desítce si můžeme všimnout, že se na dvanáctku dostali American Authors s "Best Day Of My Life", což je až okatě líbívý "oooh ooo-ooh" altpopový kousek. O místo níže najdeme rappera Kida Inka s "Show Me", kde mu vypomohl Chris Brown. Zdravíme do lochu. Patnáctku a šestnáctku obsadily dva Vine hity, "Turn Down For What" DJe Snakea a Lila Jona a "#SELFIE" The Chainsmokers. Do Top 20 se nově dostal Avicii s "Hey Brother", na dosah mu je také Martin Garrix s "Animals" (23).

Novinky byly tři. 69. místem odstartovalo "Summer" Calvina Harrise. Do léta třeba Top 10 dá. V poslední desítce debutoval Tim McGraw s "Lookin' For That Girl" a Ellie Goulding s "Beating Heart".

    Top 10 - singly:
  1. Pharrell Williams - Happy
  2. John Legend - All Of Me
  3. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  4. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  5. Idina Menzel - Let It Go
  6. Bastille - Pompeii
  7. Lorde - Team
  8. OneRepublic - Counting Stars
  9. Aloe Blacc - The Man
  10. Beyoncé feat. Jay-Z - Drunk In Love

Frozen Soundtrack
© facebook interpreta
DESKY - "Frozen" vyšel na DVD a BluRay, a výrazně se tak zvýšil zájem o soundtrack. Oproti minulému týdnu dokonce dvojnásobně a 202 tisíc je vůbec jeho nejlepší číslo. A sedmé, které jej dostalo na zlato. Celková suma prodeje už je 1,6 milionu. Soundtrack přitom musel porazit několik novinek.

Té nejvyšší dosáhl rapper YG. Ten se za roky poctivé práce a vydávání mixtapes na vlastním labelu dostal do hledáčku Def Jamu a debutové LP "My Krazy Life" tak vyšlo pod tímto předním hiphopovým labelem. Titulní singl "My Nigga" je už platinový. A deska odstartovala se 61 tisíci.

Bronz brali Foster The People. Vlažně přijatá druhá deska "Supermodel" měla po prvním týdnu na kontě 54 tisíc a já konečně můžu říct, že jsem k číslu přispěl osobně. $9,99 v Best Buy na Páté Avenue v den vydání. Bohužel, druhé "Torches" to opravdu není.

Na čtyřce slaví své nejlepší umístění Skrillex. "Recess" je jeho prvním albem plné délky a z 47 tisíc prodaných kopií bylo rovnou 41 tisíc downloadů. Největšího prodeje kariéry dosáhli i rockeři The Pretty Reckless, deska "Going To Hell" oslovila 35 tisíc Američanů a skončila pátá, debut "Light Me Up" přitom byl až šedesátý pátý.

Za Pharrellem a Rickem Rossem se umístil Enrique Iglesias. A to je dobrá zpráva. Výše než osmičky novinky "Sex And Love" totiž dosáhla pouze deska "Escape" z roku 2001. Za Lorde Top 10 uzavírají Taking Back Sunday, "Happiness Is" je jejich čtvrtý počin v první desítce. Naopak úspěch se nečekal a ani nedostavil u Kylie Minogue. "Kiss Me Once" bylo třicáté první, což je sice výše než "Body Language" a "X", ale horší výsledek než "Aphrodite" a hlavně "Fever", v podstatě jejího jediného v USA úspěšného alba.

Příští týden nejvýše odstartuje Shakira, eponymní deska zaujme asi 75 tisíc Američanů. To však nejspíše nebude stačit na "Frozen", a soundtrack tak přidá osmý vítězný týden. Druhou novinkou v pořadí by měl být Johnny Cash s kolekcí nově objevených nahrávek "Out Among The Stars" a prodejem okolo 35 tisíc.

    Top 10 - alba:
  1. ▬ Různí - Frozen Soundtrack (202, +104 %)
  2.  N YG - My Krazy Life (61)
  3.  N Foster The People - Supermodel (54)
  4.  N Skrillex - Recess (47)
  5.  N The Pretty Reckless - Going To Hell (35)
  6. Pharrell Williams - G I R L (34, -24 %)
  7. Rick Ross - Mastermind (27, -44 %)
  8.  N Enrique Iglesias - Sex And Love (24)
  9. Lorde - Pure Heroine (24, -13 %)
  10.  N Taking Back Sunday - Happiness Is (22)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Mě se líbí akorát verze Let It Go od Demi Lova... (Music Boy, 28.03.2014 19:24) Reagovat

    Mě se líbí akorát verze Let It Go od Demi Lovato.. Kéž by se All Of Me dostal na vrchol :)

  • ? (BEP )))/P!nk, 28.03.2014 21:25) Reagovat

    Já nechápu proč jsou najednou všichni zblázněný do jedný písničky? co je na ní tak extra? Mluvím o All Of me.

    • Re: ? (Jan Trávníček / musicserver, 29.03.2014 07:21) Reagovat

      Dobrý den, můžou za to poslední Grammy, kde John Legend do té doby prakticky neznámou All Of Me odehrál a postaral se o jeden z vrcholů večera podobně jako před lety Adele se Someone Like You na Brit Awards. Američani začali hledat, co že to bylo za krásnou písničku s dojemným textem a od té doby se All Of Me drží na nejvyšších příčkách Billboardu.

  • Vždyť Supermodel je ještě lepší, než Torche... (Anonym, 28.03.2014 22:57) Reagovat

    Vždyť Supermodel je ještě lepší, než Torches...

  • Let it go: "Jsem jediný,kdo ji nemůže ani slyšet?" (¨T.S.Garp, 04.04.2014 11:18) Reagovat

    Ono je to tak se vším.Před lety jsem už ani nemohl slyšet "Medvídka",protože o vánocích před ním nebylo úniku.Je to přece typická "vánoční píseň",že ? :-) . Ale k "Let it go" . Především jsem přesvědčen,že to je dobrá mainstreamová píseň,zajímavě vystavěná a na zpěv dost těžká .A co hlavně - výborně zazpívaná (pominu "zmodernizovanou" verzi od Demi Lovato se všemi nechutnými pěveckými manýrami,na jaké si vzpomenete). Idina Menzel to zpívá "dospěle" a báječně(až se divím,že se to dětem líbí,opravdu to není typická "dětská" písnička,ale možná je to právě proto.Děti není radno podceňovat).Díky své 5leté dceři ani před touto písní nemám úniku :-) ,ale zatím mi na nervy neleze a docela mě baví.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Niall Horan vydá v dubnu reedici alba "The Show". Přidá živé nahrávky i duet s Johnem Legendem (15.03.2024 15:12)
- Video: Miley Cyrus a Pharrell Williams si v novém singlu hrají na doktory (14.03.2024 20:09)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Audio: John Legend sdílí silnou skladbu "Don't Need To Sleep", která pochází z dokumentárního snímku o uprchlických sportovcích (21.12.2023 16:49)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu