shop.musicserver.cz
You Me At Six, Deaf Havana, Lucerna Music Bar, Praha, 13.3.2014

Skákej, Máňo, vždyť jsou to You Me At Six!

Vydáno: 14.03.2014 13:07 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Díky turné s Thirty Seconds To Mars to v Británii dotáhli na první příčku albové hitparády. A právě narůstající popularita punk-rockových You Me At Six zapřičínila, že se musicserver vydal prověřit jejich kvality do Lucerna Music Baru, kde se kapela premiérově představila českým fanouškům. Více v reportáži.

Live: You Me At Six

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 13. březen 2014
support: Deaf Havana
setlist: Too Young To Feel This Old, Fresh Start Fever, Stay With Me, The Swarm, Little Death, Loverboy, Forgive And Forget, Room To Breathe, Underdog, Liquid Confidence, Cold Night, Wild Ones, Reckless, Bite My Tongue, Lived A Lie

Obrázky jsou pouze ilustrační.

Deaf Havana
© kluens.co.uk
Vybrat solidní předkapelu za slušné peníze bývá občas docela kumšt. Deaf Havana se ale už s prvními odehranými tóny okamžitě ukázali jako trefa do černého. Hudba britské šestice stojí na trojici kytar, klávesách, base, důrazné a neúnavné rytmice, a především naléhavém vokálu Jamese Veck-Gilodiho, který se ze sebe s vypjetím všech sil snaží dostat ty nejuvěřitelnější emoce. Inspirace u The Gaslight Anthem, Bruce Springsteena nebo i Mumford & Sons je sice zjevná, přesto však tenhle mix dává dohromady tak upřímnou a šlapající muziku, že při ukázkách z alb "Fools And Worthless Liars", "Old Souls" nebo novince "Trigger" nebudete na nic z toho myslet a prostě pořádně zapaříte. Stejně jako samotná kapela, jejíž členové sebou na pódiu házeli tak mohutně, až se vlasatý kytarista Matthew Veck-Gilodi neuhlídal a napálil to hlavou rovnou do přistaveného mikrofonu. Rock 'n' roll, jak má být.

Deaf Havana je jméno, které byste měli znát, a po Carpark North před Thirty Seconds To Mars, Raphaelu Saadiqovi před Lenny Kravitzem, Skillet před Nickelback, Set It Off před Yellowcard nebo Redlight King před Shinedown jde o další ukázku toho, že při citlivém promotérském výběru nemusí být úvodní půlhodinka při čekání na hlavní hvězdu utrpením.

You Me At Six
© thisisfakediy.co.uk
Když už jsme u toho čekání, nešlo si nevšimnout, jak hlasitě se v mezičase ze tří čtvrtin zaplněný Lucerna Music Bar rozezpíval u Fall Out Boy, Kings Of Leon, Macklemorea nebo Fun. Co myslíte, jak dlouho ještě potrvá, než nám kterékoliv z těchto jmen někdo dotáhne do Česka?

Samotné You Me At Six si po včerejšku můžeme z pomyslného seznamu přání vyškrtnout, už teď je ale zřejmé, že u nás nebyli naposledy. Co na tom, že v sále bylo víc než češtinu slyšet angličtinu, němčinu, italštinu nebo polštinu, britská pětka má naživo takový šmrnc, že až fanoušci Paramore a The Subways budou chtít vyzkoušet něco nového a dají šanci novince "Cavalier Youth", vezmou jejich koncerty útokem.

You Me At Six
© gigwise.com
Zatímco předkapela sázela na delší, hodně melodické a až na dřeň jdoucí celky, punk-rocková hlavní hvězda klade důraz na jednoduchost, přístupnost, přímočarost a nebojí se ani čistokrevného popu. Že uhlazenější líbivost pomáhá, bylo hodně vidět i na složení publika, ve kterém převládaly náctileté slečny a svou přítomnost dávaly Joshi Franceschiovi a spol. najevo hlasitým pištěním a vysoko zdviženýma rukama.

Plechovka Red Bullu, která stála přichystaná před bicími, určitě nebyla první, kterou ten večer štíhlý zpěvák zahlédl. Od začátku do konce totiž po pódiu zběsile lítal jak králíček z reklamy na Duracell a dělal vše proto, aby se žádná část fanoušků obtočených kolem půlkruhového pódia necítila ošizená o jeho permanentní úsměv na tváři a divoké předklony, které přicházely snad s každým úderem do bicích Dana Flinta. Že You Me At Six stojí především na vzhledu a showmanství excentrického principála, dokazoval i zbytek kapely, který se spolu se svými nástroji opatrně držel po stranách pódia a nechal svého frontmana patřičně vyniknout. Zvláště pohled na zachmuřeného basáka Matta Barnese, jenž zřídka zdvihl oči k divákům, byl vyloženě v kontrastu s euforií nadýchaným klubem.

Na seznam odehraných skladeb se podívejte v setlistu, rozdělovat je na silnější a slabší stejně dost dobře nejde, tím spíš, když jsou si podobné jak hudebními postupy, tak reakcemi publika, kterému bylo lhostejné, zda jde o novinky nebo starší hity, a sborově odzpívalo a odskákalo úplně všechno. Vypíchnout lze snad jen svižnou singlovku "Loverboy", při které rozdováděný frontman naoko pleskal nic netušícího kytaristu přes zadek nebo závěrečný hit "Lived A Lie", během něhož mladý Ben Affleck zapomněl na rozpustilost a vykřičel jeho slova fanynkám do obličeje. Spolu s natočením sebe sama na mobil dvou příznivců však šlo o jeden z mála přímých kontaktů s publikem, které, ač vyloženě žadonilo o nějaký ten stage diving nebo dotyk svého idolu, zůstalo překvapivě neodměněno.

You Me At Six
© thisisfakediy.co.uk
Sám zpěvák naopak několikrát odměněn byl, to když mu na pódiu přistála polská vlajka, kterou on sám akorát odložil na okraj pódia, taška s dárkem, do níž se ani nepodíval, nebo fanynky zdvihly připravené papíry s nápisem "We Are Believers", které z jeho strany zůstaly bez postřehnutelné reakce. Více uvěřitelného vděku by možná neškodilo, na druhou stranu ale proběhla i věta "Tohle je zatím nejlepší show letošního turné", takže těžko říct, jak to s tou pokorou nakonec vlastně bylo. Čert aby se v těch rockových hvězdách vyznal.

V souhrnu ale šlo o svěží, energií natlakovanou jednohubku, která dobře pobavila, nenásilně donutila k tanci, a hlavně nalákala zpocené, vyčerpané a ušlapané návštěvníky k účasti na nějakém z příštích koncertů You Me At Six i Deaf Havany v našich končinách. Prý to bude brzy, místo však zatím zůstavá obestřeno tajemstvím. Na takovém Rock For People by si ale své publikum našly obě formace.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Bruce Springsteen připravil na duben další výběrovku (06.03.2024 13:02)
- Konec jedné éry: You Me At Six vyjíždějí na poslední turné. Zastaví se i v Praze (03.03.2024 13:26)
- Ikona moderního rocku The Gaslight Anthem dorazí do Prahy s novou deskou (31.10.2023 17:41)
- Bruce Springsteen zahraje po dvanácti letech v Praze (31.10.2023 09:01)
- Naživo: Fenomenální Mumford & Sons nechali ohňostroj doma, čtvrtý den Szigetu ale bavili i ADONXS, AJR nebo Nirvana (14.08.2023 18:03)
- Fotogalerie: Mumford & Sons dovedli na Szigetu desítky tisíc lidí do euforie (14.08.2023 14:44)
- Naživo: Sam Smith se stali vládci Mad Cool Festivalu, sklonit se ve Španělsku museli i Mumfordi a Queens Of The Stone Age (09.08.2023 07:55)
- Sziget oznamuje druhou vlnu účinkujících: Mumford & Sons, Lorde, Macklemore a další (14.03.2023 15:39)
- Naživo: You Me At Six byli v Praze jen dezertem za zničujícími The Hunna (07.03.2023 21:24)
- Fotogalerie: You Me At Six přivezli do Roxy novou desku (07.03.2023 18:16)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu