shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 6. března

Pharrell stále kraluje USA, v albech skvěle odstartoval Schoolboy Q

Vydáno: 07.03.2014 16:58 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Pharrell Williams nadále vede americké singly, jeho hit "Happy"navíc výrazně zvyšuje náskok na druhou Katy Perry. V albovém žebříčku urval zlato rapper Schoolboy Q se svým prvním albem vydaným pod velkým labelem. Pořadí desek navíc zažilo novinkovou smršť, v první osmičce najdeme hned šest nových kousků.

Pharrell Williams - Happy
© facebook interpreta
SINGLY - Zatímco tradiční komentátor amerických žebříčků Petr Doupal si užívá dovolené (kde jinde než v USA), dění na zámořském trhu pochopitelně nepočká, a tak si pravidelné monitorování zdejších hitparád vyžádalo dvoutýdenní záskok. V singlech se tentokrát mnoho změn neudálo, první čtyři pozice totiž obsadila stejná jména jako před týdnem.

Pharrell Williams zažívá v posledních týdnech díky megahitu "Happy" celosvětovou mánii, která jej už vynesla na hitparádový vrchol nejen v USA i Británii, ale třeba také u nás v Česku. V pořadí Billboardu své prvenství z minulého kola nejen udržel, dokonce jej razantně zvýšil. Stříbrná Katy Perry s "Dark Horse" totiž pomalu ztrácí, tento týden si pohoršila o 3 % ve streamech, a dokonce o 16 % v prodejích, kde s cifrou 212 tisíc klesla na třetí pozici.

Pharrell naopak stále roste - prodej se vyšplhal už na 413 tisíc kopií, což znamená 3% nárůst, a zároveň druhý týden za sebou poptávka přesáhla 400 tisíc. To se naposledy povedlo loni v létě megahitu "Blurred Lines" Robina Thicka, v němž měl Williams též prsty. V rádiích "Happy" nově vede, 164 milionů impresí (18% růst, Airplay Gainer) přináší producentskému mágovi jeho vůbec první sólové rádiové číslo jedna. Ve streamech pak Pharrell poskočil ze čtyřky na trojku díky 6,6 milionu bodů. Celkově tak rozdíl mezi "Happy" a "Dark Horse" v porovnání s minulým týdnem narostl ze čtyř procent na jedenadvacet.

Na Perry bude navíc možná brzy dotírat aktuálně třetí Jason Derülo, jehož hit "Talk Dirty" s 2 Chainzem si ve streamech a downloadech polepšil už na stříbro (+ 2 % a 12 %, v rádiích poprvé vstoupil do první desítky, když zakotvil na devítce s počtem 87 milionů impresí a 15% růstem).

Skokan minulého týdne, John Legend, zůstal s baladou "All Of Me" čtvrtý, na pětku už se vyšvihli Bastille, jejichž pražský koncert se nezadržitelně blíží. "Pompeii" je po devětadvaceti kolech konečně v první pětce, čímž se postaral o třetí nejdelší cestu mezi pětici nejúspěšnějších v historii. Absolutní rekord drží s dvaačtyřiceti týdny Imagine Dragons a "Radioactive", kteří tentokrát svým devětasedmdesátým týdnem navyšují i rekord v počtu týdnů strávených v žebříčku.

Nové maximum si připisuje "Team" Lorde, song už vystoupal na šestku (zpěvaččin další singl "Glory And Gore" postoupil o dvacet míst na číslo šedesát osm, 46% nárůst prodejů znamená titul Digital Gainer), zatímco Beyoncé a Jay-Z šli s "Drunk In Love" o dva stupínky níže na sedmičku. OneRepublic získali jednu příčku k dobru, když si prohodili místo s A Great Big World a Christinou Aguilerou, "Timber" Pitbulla a Ke$hy desáté místo nemění.

    Top 10 - singly:
  1. Pharrell Williams - Happy
  2. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  3. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  4. John Legend - All Of Me
  5. Bastille - Pompeii
  6. Lorde - Team
  7. Beyoncé feat. Jay-Z - Drunk In Love
  8. OneRepublic - Counting Stars
  9. A Great Big World & Christina Aguilera - Say Something
  10. Pitbull feat. Ke$ha - Timber

Schoolboy Q - Oxymoron
© facebook interpreta
DESKY - Jak pravily před týdnem predikce, Schoolboy Q skutečně slaví s třetí studiovkou "Oxymoron" debut na nejvyšší příčce. Jen očekávaných sto padesát tisíc kopií se nakonec neprodalo, ale i 139 tisícovek je pro rapperovu první desku pod velkým labelem výborným startem, a dokonce nejvyšším hiphopovým debutem od listopadového bezmála osmisettisícového výkonu Eminema.

Soundtrack k "Frozen" si i nadále udržuje vysoký standard, devátým týdnem v řadě boduje na první či druhé pozici, přičemž tento týden vyneslo jednadevadesát tisíc udaných kusů stříbro. Dvěma Oscary oceněný snímek ještě nejspíš budeme na čelních příčkách nějakou dobu vídat.

Za filmovou nahrávkou se však strhla doslova novinková smršť, šest novinek v první osmičce je skóre, které tu vzhledem k mrtvějším úvodním týdnům roku už dlouho nebylo. Bronzovou medaili uzmul Beck, jenž s novinkou "Morning Phase" zlákal ke koupi osmdesát sedm tisíc Američanů, a jen těsně odsunul na čtyřku překvapivě vydané album Kid Cudiho. Ten na neočekávaném zahájení prodeje rozhodně nevydělal tolik jako loni Beyoncé, naopak - v porovnání s jeho loňským počinem "Indicud" startuje "Satellite Flight: The Journey To Mother Moon" o dvě pozice níže, přičemž číselné manko činí téměř padesát tisíc (136 versus 87).

Další novinky následují vzápětí: pátý je Romeo Santos a "Formula: Vol. 2", pětaosmdesát tisíc kopií mimochodem obstarává nejlepší debut latinoamerické nahrávky od roku 2006. Šestka náleží country, šedesát tři tisíc Američanů totiž zatoužilo po sedmém studiovém albu "Riser" Dierkse Bentleyho. Za výrazně ztrácejícím Ericem Churchem a "The Outsiders" (pokles z dvojky na sedmičku) odstartovala v Top Ten ještě jedna novinka, na svědomí ji má formace The Fray. V silné konkurenci to počinu "Helios" stačilo na osmý post. Zbylé pozice elitní desítky si rozebraly výběrovka "Now! 49" a Beyoncé.

Příští týden bude zřejmě triumfovat Rick Ross, který s prodejem kolem sto padesáti tisíc kusů jasně porazí dalšího silného debutanta kola - "G I R L" Pharrella Williamse. Tomu je odhadován výsledek kolem sta tisíc, což bude znamenat horší start než v případě jeho osm let staré sólové prvotiny "In My Mind" (142 tisíc). Na solidní postavení se mohou těšit i Lea Michele s "Louder" (50 - 60 tisíc) a Eli Young Band zásluhou nahrávky "10 000 Towns", které se prognózuje zhruba pětadvacet tisíc prodaných kousků.

    Top 10 - alba:
  1. N Schoolboy Q - Oxymoron (139)
  2. ▼ Různí - Frozen Soundtrack (91, + 2 %)
  3.  N Beck - Morning Phase (87)
  4. N Kid Cudi - Satellite Flight: The Journey To Mother Moon 49 (87)
  5. N Romeo Santos - Formula: Vol. 2 (85)
  6. N Dierks Bentley - Riser (63)
  7. Eric Church - The Outsiders (43, - 42 %)
  8. N The Fray - Helios (37)
  9.  N Různí - Now That's What I Call Music! 49 (34, - 25%)
  10. Beyoncé - Beyoncé (32, - 9%)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Alba (Billboard, 07.03.2014 18:46) Reagovat

    Schoolboy zaslouženě první. Cudi taky překvapil, nato že album vyšlo jen digitálně

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Audio: Pharrell Williams a Travis Scott potřetí spolu. "Down in Atlanta" se chlubí pohodovým beatem (26.11.2022 13:23)
- Video: Katy Perry se v živáku "When I'm Gone" převlékla za muchomůrku (03.02.2022 12:13)
- Audio: Ze spolupráce Katy Perry a Alessa vzešla energická klubovka "When I'm Gone" (04.01.2022 17:04)
- Video: Katy Perry vzdává hold Pokémonům písní "Electric" (15.05.2021 12:16)
- Publicistika: Ultimátní přehled zahraničních vánočních a zimních písní roku 2020 (23.12.2020 12:25)
- Video: Katy Perry unesou v "Not The End Of The World" mimozemšťané. Klipu chybí nosný nápad i sama zpěvačka (22.12.2020 18:11)
- Nové desky 47/2020 - od Miley Cyrus přes Tata Bojs po Garyho Barlowa (01.12.2020 08:10)
- Video: Katy Perry, Tiësto a Aitana nabádají v "Resilient" k pozitivnímu pohledu na život (23.11.2020 08:03)
- David Guetta se rozpovídal o hitu "Titanium". Chtěl do něj Katy Perry (18.10.2020 17:31)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Linkin Park Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu