Eric Church vrátil country do čela amerických žebříčků

20.02.2014 13:04 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Na špici amerických žebříčků je konečně opět někdo s texty o pickupech, kořalce a ženských, Eric Church farmářům udal 288 tisíc kusů čtvrtého počinu "The Outsiders". Poprvé se v hitparádě umístili The Glitch Mob. V singlech Katy Perry už jen velmi těsně udržela Pharrella Williamse. Nejvýše debutovala LEGO píseň.
Katy Perry - Dark Horse
© facebook interpreta
SINGLY - První čtyři místa se nezměnila, přesto došlo k důležitým dílčím posunům. Katy Perry přidala čtvrtý vítězný týden s "Dark Horse" nově jako jednička v rádiích se 143 miliony impresí. Pro zpěvačku to je již sedmý #1 Radio Song, vede Rihanna s dvanácti. Jinak přidala 6,2 milionů streamů a 277 tisíc downloadů.

V nich však už nestačila na Pharrella Williamse. S třetinovým nárůstem na 329 tisíc je "Happy" jeho prvním #1 Digital Songem v roli hlavního interpreta. Předtím si užil vítězství na featuringu "Drop It Like It's Hot" Snoop Dogga a "Blurred Lines" Robina Thicka. Zároveň byl také Airplay Gainer, když si polepšil o 27 % na 109 milionů impresí. Streamů měl 4,4 miliony.

Náskok "Horse" se oproti minulému týdnu ztenčil z 30 % na 5 % ve srovnání celkových bodů v Billboard vzorci. Katy však na tento týden připravila vydání klipu, který může trend opět změnit. Mimochodem, Pharrellova druhá řadovka "G I R L" vychází už 3. března. Tedy den poté, co "Happy" představí na Oscarech.

Jason Derülo si polepšil o 10-13 % ve všech měřítkách, na posun výše to však nestačilo. Stacionární zůstali také A Great Big World. Na pětku se posunuli Beyoncé a Jay-Z, "Drunk In Love" dominovalo streamům s 7,3 miliony přehrání. Singlu pomohlo i vydání remixů, například od The Weeknda nebo Kanyeho Westa.

Šestku a sedmičku si prohodili Pitbull a OneRepublic. Na osmičku si polepšili Bastille, s "Pompeii" se tak stali vládci Hot Rock Songs. V downloadech se už dostali do první pětky (146 tisíc), za Johna Legenda, který je čtvrtý s 164 tisíci "All Of Me" a celkově už jedenáctý, což je nejlepší umístění kariéry. Lorde zůstala s "Team" devátá a Passenger spadl na desítku. Na jednadvacítku se už posunula Miley Cyrus s "Adore You", pomohl jí také remix od Cedrica Gervaise.

Nejvyšší debut má návyková skladba "Everything Is AWESOME!!!", kterou pro "The LEGO Movie" zahráli Tegan And Sara a The Lonely Island. Osmdesátku obsadil country rapper Buck s neposlouchatelným "Achy Breaky 2", ve kterém mu pomáhá autor originálu Billy Ray Cyrus. Videu nepomohl ani Larry King, na YouTube má opravdu nelichotivé hodnocení palci. "You're Mine (Eternal)", další singl z chystaného alba Mariah Carey "The Art Of Letting Go", odstartoval na 88. příčce. Ellie Goulding uzavřela stovku s "Explosions".

A konečně můžeme pogratulovat Imagine Dragons, "Radioactive" přidalo 77. týden v Billboard Hot 100 (26. místem) a překonalo tak "I'm Yours," Jasona Mraze. S jeho 76 týdny zároveň nově remízuje "Sail" Awolnation.

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  2. Pharrell Williams - Happy
  3. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  4. A Great Big World & Christina Aguilera - Say Something
  5. Beyoncé feat. Jay-Z - Drunk In Love
  6. OneRepublic - Counting Stars
  7. Pitbull feat. Ke$ha - Timber
  8. Bastille - Pompeii
  9. Lorde - Team
  10. Passenger - Let Her Go

Eric Church - The Outsiders
© facebook interpreta
DESKY - Eric Church patří mezi country zpěváky k těm mladším, po megaúspěchu třetí studiovky "Chief" z roku 2011 se však od novinky "The Outsiders" nečekalo nic menšího než dominantní vítězství. A 288 tisíc v debutovém týdnu je opravdu letošní nejlepší start. Sice máme teprve únor, i tak ale bude výkon šestatřicetiletého zpěváka připomínán i na konci roku.

Abychom probrali novinky, tak The Glitch Mob nakonec Top 10 utekla, když se s 22 tisíci "Love Death Immortality" umístili třináctí. Jedná se o druhou řadovkou elektronické trojice a jejich první umístění v Billboard 200.

"Frozen Soundtrack" zůstal stříbrný, prodejně si ale polepšil a navíc překonal hranici milionu prodaných kusů. Kompilace "Now! 49" ztratila jen lehce a skončila bronzová.

S větším odstupem čtvrtá se umístili Beyoncé, což znamená posun o tři místa nahoru. Pódium tak opustil Bruno Mars, od zpěvačky ho však dělilo jen pár desítek kusů. Neskutečný držák "Nightvisions" Imagine Dragons si polepšil na šestku, sedmá byla Lorde před posledně debutujícími Toni Braxton a Babyfacem. Devátá pozice patřila Katy Perry a první desítku uzavřela Miley Cyrus. "Bangerz" se prodalo dvakrát tolik než v předchozím období, zájem o desku nejspíše zvedl mediálně sledovaný start turné.

Příští týden by měl první zůstat Eric Church, jeho country kolega Cole Swindell bude mít s "Chillin' It" nejvyšší debut, okolo 50 tisíc. Dále vyšly "Voices" Phantogram nebo "Music Speaks" Candice Glover.

    Top 10 - alba:
  1.  N Eric Church - The Outsiders (288)
  2. ▬ Různí - Frozen Soundtrack (100, +13 %)
  3. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 49 (77, -21 %)
  4. Beyoncé - Beyoncé (48, +26 %)
  5. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox (48, -41 %)
  6. Imagine Dragons - Nightvisions (41, +77 %)
  7. Lorde - Pure Heroine (39, +* %)
  8. Toni Braxton & Babyface - Love, Marriage & Divorce (33, -51 %)
  9. Katy Perry - Prism (31, +19 %)
  10. Miley Cyrus - Bangerz (29, +96 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY