ABBA nosila šílené kostýmy, aby ušetřila na daních

18.02.2014 12:33 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Abba
© swede-dreams.co.uk
Švédská kapela ABBA nebyla jen továrnou na hity, které jsou dodnes populární, a manželské páry, které neměly dlouhého trvání. Byly to i nezapomenutelné kostýmy, které pomáhaly dotvářet image kapele, která válcovala hitparády skladbami jako "Angeleyes", "Dancing Queen", "S.O.S." či "Knowing Me, Knowing You".

Členové kapely nyní přiznali, že nosili právě takové oblečení i z toho důvodu, aby nemuseli platit vysoké daně. V sedmdesátých letech totiž existoval ve Švédsku zákon, který umožňoval odečtení oblečení z daní, pokud bylo prokazatelné, že se nedalo používat pro každodenní život. "Nikdo nemůže být na jevišti oblečený hůř, než jsme byli my. Upřímně si myslím, že jsme tenkrát vypadali jako blázni. Ale lidé si nás zapamatovali, i kdybychom skončili devátí," poznamenal Björn Ulvaeus a list Daily Mail ocitoval i jeho kolegu Bennyho Andersona. "Nikdy jsem nelitoval žádné fotky. Stačilo se jen usmívat a vydržet."

Kolem formace je nyní znovu živo. Spekuluje se totiž o jejich společném vystoupení u příležitosti výročí čtyřiceti let hitu "Waterloo", který formaci umožnil vítězství v Eurovizi a ostrý start jejich kariéry. Zatímco Ulvaeus tuto možnost rázně odmítá, Andersson svým tajuplným "možná" udržuje fanoušky kapely v napětí. Tak uvidíme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY