shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 29. prosince

Británii kralují Williamsové: Pharrell vede singly, Robbie počtvrté alba

Vydáno: 29.12.2013 22:22 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Jak singlovou, tak albovou část britských žebříčků si tentokrát podmanil Williams. Zatímco mezi singly vystoupal nejvýše Pharrell s aktuálním singlem "Happy", Robbie znovu nenašel přemožitele v albech. One Direction naopak ztráceli a až v páté desítce odstartoval Justin Bieber s novinkou "Journals".

 O.S.T. Despicable Me 2
© facebook interpreta
SINGLY - Na poslední chvíli, ale přece - Pharrell Williams se v závěrečném hitparádovém kole roku 2013 stává jediným interpretem, který letos na ostrovech ovládl singly se třemi různými kousky. Poté, co se mu v první polovině roku zadařilo coby producentovi celosvětových megahitů "Get Lucky" francouzských Daft Punk a "Blurred Lines" Robina Thicka, se nyní prosadil konečně také sólově.

Skladba "Happy", kterou naleznete na soundtracku k filmu "Despicable Me 2", tedy odsouvá z vítězného stupínku na dvojku úřadující vítězku X Factoru Sam Bailey. Ta se na čele udržela pouze jediný týden. Její verze "Skyscraper" se přitom ještě minulý týden hřála na zlatě s obrovským náskokem, Williamsova rostoucí tendence a vysoký pád šampionky televizní soutěže však nakonec znamenají výměnu pozic. Nového lídra "Happy" si v posledních sedmi dnech pořídilo do přehrávačů sto sedm tisíc Britů.

Závěr roku je na čerstvě vydané singly chudý, není proto divu, že v Top Ten tentokrát žádnou novinku nenajdeme. Vzhůru tak znovu stoupá Avicii s "Hey Brother", další velký hit švédského DJe si to namířil z minulé pětky na bronz. Čtvrtým místem zaznamenává nové maximum aktuální singl Jasona Derüla a do nejúspěšnější pětice se po několikatýdenní absenci vracejí také Eminem s Rihannou, "Trumpets" i "The Monster" shodně stoupají o čtyři příčky nahoru.

Balady Lily Allen a Ellie Goulding si přes Vánoce své pozice uchovaly, "Somewhere Only We Know" proto nadále boduje na šestce a charitativní "How Long Will I Love You" se ze sedmičky taktéž nehnula. Za nimi se ale udály zajímavé rošády - absence novinek totiž pomohla zpět do popředí osvědčeným hitům z celého letošního roku. Po delší době se tak v Top 10 znovu ocitla Katy Perry s "Roar", která si polepšila z patnáctky na osmičku, skok z dvaadvacítky na desítku učinili OneRepublic s "Counting Stars.

Poptávka ale rostla i po dalších letošních singlových jedničkách - "Burn" Ellie Goulding proto postoupil o dvacet míst na současnou osmnáctku - hned za šestnáctou Lorde s "Royals" (+ osm míst) a sedmnáctého Aviciiho s "Wake Me Up" (+ deset míst). Z padesátky až na jedenadvacítku vyletěl Jason Derülo s "Talk Dirty", dvaadvacítku bere minule čtyřicátá druhá balada "Wrecking Ball" Miley Cyrus. A v podobném stylu bychom mohli pokračovat i dále. Z novějších kousků výrazně rostou Beyoncé a Jay-Z s "Drunk In Love" - manželský pár debutoval minule jako sedmapadesátý, nyní už ho najdeme na devětadvacítce.

    Top 10 - singly:
  1. Pharell Williams - Happy
  2. Sam Bailey - Skyscraper
  3. Avicii - Hey Brother
  4. Jason Derülo - Trumpets
  5. Eminem feat. Rihanna - The Monster
  6. Lily Allen - Somewhere Only We Know
  7. Ellie Goulding - How Long Will I Love You
  8. Katy Perry - Roar
  9. One Direction - Story Of My Life
  10. OneRepublic - Counting Stars

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

Robbie Williams - Swings Both Ways
© facebook interpreta
DESKY - Robbie Williams už sice příští rok oslaví čtyřicetiny, britští fanoušci ho však stále milují jako za mlada. Jeho nejnovější album "Swing Both Ways" se totiž na ostrovech setkává s až nečekaně silným úspěchem - během šesti kol v tamním albovém žebříčku si už počtvrté (a potřetí v řadě) odnáší pomyslné zlato. Celkově už si jeho swingovou kolekci zakoupilo přes šest set tisíc Britů.

Oproti předchozím kolům, kdy na něj dotírali One Direction, navíc tentokrát Robbie zvítězil poměrně přesvědčivě. Devadesát jedna tisíc prodaných kopií znamená dvanáctitisícový náskok na druhého Garyho Barlowa, jehož "Since I Saw You Last" přebírá stříbro. One Direction naopak ztratili a z minulé dvojky si pohoršili na bronz. Složení medailových stupňů zůstává stejné již pátým týdnem v řadě - Williams, One Direction i Barlow se tak právem mohou označovat za britské prodejní trháky podzimu.

Jednu pozici k dobru získala Beyoncé, její bezejmenná pátá studiovka přeskočila Ollyho Murse s "Right Place Right Time", interpret hitu "Troublemaker" opouští brambory po čtyřech týdnech. V Top 10 ještě najdeme osvědčené počiny Ellie Goulding, Eminema i Michaela Bublého. Ten se stále v elitní společnosti drží se dvěma alby. Desáté místo z minulého vydání obhájili The Killers zásluhou výběrovky "Direct Hits".

Podobně jako v singlech se i v pořadí alb na konci roku dařilo prověřeným titulům. K návratu do první desítky neměli daleko dvanáctí Arctic Monkeys a "AM", singlový úspěch pomohl o patnáct příček výše Aviciimu s "True" (19.). Vzpomínání na nejzdařilejší debuty roku zase vyneslo výše Toma Odella s "Long Way Down" (20.), "If You Wait" London Grammar (21.) nebo "Pure Heroine" Lorde - Novozélanďanka poskočila ze šesté desítky až na třiatřicítku. Polepšila si i Lady Gaga s "ARTPOP" (26.), která se i přes nijak oslnivý nástup dlouhodobě prodává lépe než třeba "Bangerz" Miley Cyrus (42.). Pořád se daří i stálici Emeli Sandé, její loňský debut "Our Version Of Events" najdeme v jeho devadesátém osmém kole na jedenatřicítce.

Ani mohutné promo prostřednictvím deseti vydaných propagačních singlů, ani ohlášený konec kariéry nezabránili slabému debutu novinky Justina Biebera. "Journals" začíná svou pouť britským žebříčkem až na čísle čtyřicet šest.

    Top 10 - alba:
  1. Robbie Williams - Swing Both Ways
  2. Gary Barlow - Since I Saw You Last
  3. One Direction - Midnight Memories
  4. Beyoncé - Beyoncé
  5. Olly Murs - Right Place Right Time
  6. Ellie Goulding - Halcyon
  7. Eminem - The Marshall Mathers LP 2
  8. Michael Bublé - Christmas
  9. Michael Bublé - To Be Loved
  10. The Killers - Direct Hits

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY
  • super RW (Janica, 29.12.2013 23:28) Reagovat

    nečakané zasa, ale super :) PS: nepredal kolem 500 000, ale už cez 625 000 kusov. Ak sa nemýlim, ešte 15 000 a má najpredávanejší album roku. Sú už však len 2 dni k dispozícii, neviem neviem :) . Bieber dosť nízko.

  • Happy (Bugaboo, 30.12.2013 12:48) Reagovat

    ...Pharrellovi to trvalo jen týden, překonal moji predikci z minulého tydne:-) podle zásluhy nr.1 a jistě tam nějakou chvíli vydrží!

  • vyroční (mpilat, 30.12.2013 22:26) Reagovat

    bude také výroční hitparáda 2013? Na officialcharts ani bbc ani vidu, tak jestli jí vůbec zveřejní...

    • Re: vyroční (Josef Martínek, 31.12.2013 00:08) Reagovat

      Určitě bude. Jen ještě není uzavřená, protože se nechává doběhnout až do posledního dne roku. :)

    • Re: vyroční (Josef Martínek, 01.01.2014 19:18) Reagovat

      Tak výroční žebříčky již vyšly, najdete je na stránkách officialcharts.com, v komentáři budou zmíněny v neděli. :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu (18.03.2024 19:30)
- Hudba v TV: Dokument "Robbie Williams" je sondou do jedné komplikované duše (14.11.2023 09:30)
- Robbie Williams konečně nachystal debutové album s projektem Lufthaus (19.09.2023 17:41)
- Netflix představil trailer ke čtyřdílnému dokumentu o Robbiem Williamsovi (05.09.2023 18:28)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- Naživo: Robbie Williams v Krakově sršel vtipem, jeho koncert byl výjimečný (19.03.2023 09:35)
- Recenze: Oslavy na jistotu, to je "XXV" Robbieho Williamse (28.12.2022 09:00)
- Audio: Pharrell Williams a Travis Scott potřetí spolu. "Down in Atlanta" se chlubí pohodovým beatem (26.11.2022 13:23)
- Robbie Williams odtajnil svůj nový projekt Lufthaus (21.10.2022 13:41)
- Prvotina Robbieho Williamse "Life Thru A Lens" vychází ve výroční reedici (20.10.2022 12:32)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu