shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 12. prosince

Eminem konečně vede americké singly, Britney Spears s deskou propadla

Vydáno: 12.12.2013 23:07 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Po nečekaně dlouhém čekání Eminem nakonec dobyl singlový trůn s "The Monster" a Rihanna tím vyrovnala Michaela Jacksona v počtu #1 singlů. Na pódiu je nově doplnili Pitbull a OneRepublic. Albům dominoval Garth Brooks, Britney se sto tisíci "Britney Jean" v mikulášském týdnu brala jen bramborovou medaili.

Eminem - The Monster (feat. Rihanna)
© facebook interpreta
SINGLY - Eminemovi a Rihanně se to konečně podařilo! "The Monster" se po týdnech za "Royals" a nečekaně vystavené stopce od "Wrecking Ball" dostal na zasloužené první místo. Dvojice tak navázala na úspěch "Love The Way You Lie". Pro zpěvačku to je už třináctý #1 singl, čímž vyrovnala v počtu hitů Michaela Jacksona a začíná tak stíhat už jen Mariah Carey (18) a The Beatles (20).

Protože je skladba nově první i v rádiích se 135 miliony (a +13 % jako Airplay Gainer popáté v řadě), Rihanna si připsala též rekordní dvanáctý úspěch v Radio Songs a posunula se tak před Mariah. Singl vede i Pop Songs (mainstream rádia), zpěvačka tak navíc s jedenácti triumfy překonala Katy Perry. Pro Eminema pak páté zlato v celkovém pořadí singlů znamená vyrovnání rekordu Diddyho a Ludacrise mezi rappery. Ve streamech a downloadech jinak skončili druzí.

Na stupních vítězů je možná překvapivě nedoplnily Lorde a Miley Cyrus, neboť na stříbro vystřelil Pitbull a na bronz OneRepublic. "Timber" s Ke$hou dominoval Digital Songs se 193 tisíci stažení, zatímco "Counting Stars" benefitoval zejména z rotací v rádiích. Svá místa udrželi Avicii a Imagine Dragons, A Great Big World si polepšili na osmičku a do první desítky se vrátili Passenger a Drake.

Nejvyšší novinku tentokrát nemá Justin Bieber, ten je s "Change Me" až padesátý devátý, nýbrž Pentatonix. Pětice vokalistů, která se představí i Praze, se s "Little Drummer Boy" umístila na třináctce. Na 78. příčce debutoval Avicii s "Hey Brother" a po premiéře dojemného proamerického klipu věřím v Top 20. O dvě místa níže se umístili John Mayer a Katy Perry s "Who You Love". V poslední desítce nově najdeme "Underneath The Tree" Kelly Clarkson, "Old School Love" Lupeho Fiasco a Eda Sheerana nebo "Do I Wanna Know?" Arctic Monkeys.

    Top 10 - singly:
  1. Eminem feat. Rihanna - The Monster
  2. Pitbull feat. Ke$ha - Timber
  3. OneRepublic - Counting Stars
  4. Lorde - Royals
  5. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  6. Avicii - Wake Me Up
  7. Imagine Dragons - Demons
  8. A Great Big World & Christina Aguilera - Say Something
  9. Passenger - Let Her Go
  10. Drake feat. Majid Jordan - Hold On, We're Going Home

Garth Brooks - Blame It All On My Roots: Five Decades Of Influences (custom)
© facebook interpreta
DESKY - Jak jsme avizovali dopředu, Britney Spears sice mířila mezi novinkami nejvýše, celkově to ale na prvenství nemělo stačit. A realita je opravdu tristní. Její osmá deska "Britney Jean" odstartovala vůbec nejhůře ze všech, s pouhými 107 tisíci prodanými kusy. A tak k šesti zlatům a stříbru (paradoxně možná nejlepšího "Blackout") přidává potupnou bramborovou medaili. Což však je stále skvělé oproti 34. příčce v Británii.

Ale není se čemu divit, singly neuspěly, kritika desku shodila a základna fanoušků se dále snižuje. V "roce Miley" tak stejně jako Katy Perry vydala těžce průměrné album, na rozdíl od kolegyně ale ještě méně úspěšnější. Vedle toho vypadá relativní komerční neúspěch Lady Gaga stále v pořádku, navíc když byl "ARTPOP" dobře přijat.

Jací tři interpreti tedy místo Britney obsadili stupně vítězů? Analytici předpovídali dobře, že se na vrchol posune Garth Brooks. Minule představené kompilace "Blame It All In My Roots: Five Decades Of Influences" se prodalo dalších 146 tisíc kusů, vše přes exkluzivního prodejce Walmart, který tak za dva týdny utržil téměř 200 milionů korun. Pro country zpěváka to je deváté albové vítězství, více už má pouze Elvis Presley, Bruce Springsteen (10), Jay-Z (13) a The Beatles (19). One Direction oproti debutovému týdnu ztratili téměř 80 % prodejů a se 117 tisíci byli druzí, když bronzová Kelly Clarkson prodala o pět tisíc méně (ale v šestém týdnu stále více než Britney v debutovém).

Vánoce hrály prim i níže, viz Robertsons na pětce, "PTXmas" Pentatonix na sedmičce, dva roky staré "Christmas" Michaela Bublého na osmičce a "A Mary Christmas" Mary J. Blige na desítce.

Nejvyšší novinku bude mít příští týden R. Kelly, sto tisíc "Black Panties" ale na vítězství rozhodně nebude stačit. Druhý výrazný debut bude mít rapper Childish Gambino s "Because The Internet". Jedničku může obhájit Garth Brooks.

UPDATE 13.12.: S nečekaným vydáním desky Beyoncé je možné, že tři dny prodeje budou stačit na zlato. Billboard informoval, že jen za 3 hodiny se prodalo 80 tisíc kusů. Vše přes exkluzivní iTunes.

    Top 10 - alba:
  1. Garth Brooks - Blame It All On My Roots: Five Decades Of Influences (146, -11 %)
  2. One Direction - Midnight Memories (117, -79 %)
  3. Kelly Clarkson - Wrapped In Red (112, -15 %)
  4.  N Britney Spears - Britney Jean (107)
  5. ▼ The Robertsons - Duck The Halls: A Robertson Family Christmas (105, -23 %)
  6. Eminem - The Marshall Mathers LP 2 (84, -58 %)
  7.  N Pentatonix - PTXmas EP (60, +119 %)
  8. Michael Bublé - Christmas (57, +10 %)
  9. Katy Perry - Prism (51, -62 %)
  10. Mary J. Blige - A Mary Christmas (51, -10 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Britney Flop (Gaga, 12.12.2013 23:28) Reagovat

    Zajímalo by mě, jak teď novou desku Britney pojmenují její fanoušci, kteří se ještě nedávno smáli Lady Gaga a nazývali její desku jako ARTFLOP. Jenže Gaga na rozdíl od Britney aspoň debutovala na prvním místě v US i UK.

    • Re: Britney Flop (Metalista, 13.12.2013 00:40) Reagovat

      Navíc já zrovna ted tu poslední Gagu poslouchám a je to hodně dobře udělanej pop, až koukám docela!

      • Re: Britney Flop (Tommy, 13.12.2013 13:48) Reagovat

        Artpop je dobra deska a bude se jeste nejakou dobu dobre prodavat i kdyz je jasne, ze takovy prodeje jako predchozi desky mit uz asi nebude i kdyz kdo vi. Me ta deska prijde o nekolik stupnu lepsi nez Born This Way. V kazdy zemi je aspon v Top 10 coz si myslim, ze Britney Jean nebude ani nahodou...

    • Re: Britney Flop (flofan, 13.12.2013 11:37) Reagovat

      máš pravdu, tomu se říká karma, a dokonce i Bionic od Xtiny měl lepší premiérové prodeje....řekla bych, že spoustu fanoušků odradil Will.I.am a velmi laxní a amatérské promo. Chápu že Brit je mamča, a hudba už pro ni asi není priorita n.1.

      Ale jinak srovnávat kariéru Gagy a Brit asi není moc objektivní. Artpop je deska č.3, Britney Jean deska č.8 a pokud by jsme přihlédli na klesající prodeje desek, tak Gaga by své osmé album mohla prodávat tak jedině na ulici...........

    • Re: Britney Flop (L, 15.12.2013 21:16) Reagovat

      Už jsme si to pojmenovali, neboj... ale pořád lepší album než ARTFLOP :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)
- Naživo: OneRepublic na Colours Of Ostrava bavili, ale trochu méně než jindy (21.07.2023 11:32)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)
- Fotogalerie: Ostravské Colours se opět rozzářily všemi barvami (20.07.2023 16:16)
- Britney Spears vydá v říjnu knihu "The Woman In Me". Popíše v ní i mnohaleté opatrovnictví (17.07.2023 10:18)
- Naživo: Pentatonix v Praze ukázali, že méně je někdy více. A jindy zase ne (25.05.2023 09:00)
- Fotogalerie: Pentatonix se po covidové pauze představili Praze (25.05.2023 07:37)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu