shop.musicserver.cz
Kittchen, Kieslowski, Nylon Jail, Klub Pilot, Praha, 4.12.2013

Tohle nepřipravíš. To si musíš zasloužit.

Vydáno: 07.12.2013 15:44 v sekci Naživo - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Byl to večer plný intimity i dravosti, vše ale prožité naplno. Nylon Jail a Kieslowski křtili svá aktuální alba a Kittchen pomáhal, křtil, podporoval. Klub Pilot zažil těžko popsatelnou atmosféru a s proudem i bez něj dokázal díky famózním muzikantům uspokojit své návštěvníky dosyta.

Live: Kittchen, Kieslowski, Nylon Jail

místo: Klub Pilot, Praha
datum: 4. prosince 2013
Fotogalerie

Kittchen, Klub Pilot, Praha, 4.12.2013
© Honza Průša, musicserver.cz
"Bylo to neopakovatelný. Prostě boží!" říkal jsem bezprostředně po odehrání setu Nylon Jail Kittchenovi a on dodal "Jo, a my u toho byli!". Křest desek kapely Nylon Jail a dua Kieslowski za podpory právě maskovaného Kittchena sice neproběhl podle plánu, ale o to silnější byl. Na tohle si budete pamatovat do smrti. Ne-li déle.

Původní plán byl jasně nalinkovaný. Doors 19:00, Kittchen 19:30, Kieslowski 20:00 a Nylon Jail 21:00. A ten temný, maskovaný muzikant, toho dne velmi slavnostně oblečený, plán ještě dodržel. Odehrál nádherný set prorostlý uzeným, solí i Berlínem. Kdo věděl, ten se ale nejvíc těšil na premiéru "Sestry" - emotivní elektronické věci umocněné i jejím kuchařovým pódiovým podáním. V pokleku, noblesně a opravdicky na nás poslal své emoce. Díky za to.

Kittchen si na konec svého setu připravil "Bouřku". Písničku, která podle legend přivolala tu děsivou smršť na festival v Rumunském Banátu, odpojila elektrárnu a to byl konec. Tenkrát v srpnu. Nejznámější Olomoučan Karel Plíhal zase v jedné písni zpívá "Došlo uhlí, došla pára". A když se démon bouřek spojil s tím olomouckým, stalo se to, co se hodilo nejmíň. Vypad proud. Ale nebyly to jen nějaké malé hrátky jističe, ten výpadek trval čtyřicet minut. Možná hodinu. A křtěte remixové album bez šťávy. To nejde.

Kieslowski, Klub Pilot, Praha, 4.12.2013
© Honza Průša, musicserver.cz
Jinde by koncert skončil a šlo se domů. Ale Kieslowski předstoupili mezi lidi. Dolů na parket. David vzal akustickou kytaru a spolu s Marií odehráli nezapomenutelný real unplugged set. Za svitu mobilů. Atmosféra jak kráva, společný zpěv i neopakovatelný Davidův monolog uprostřed "Krátké písně o zabíjení". Ta tma i nezvyklí osvětlovači přinášeli řadu nových situací. "Díky, že mi svítíš, ale já bych spíš potřeboval slyšet." poznamenal třeba David během ladění kytary. A tak. Album remixů, které ten den představila kapela ve speciálním "Pilot Remixu" na závěr pokřtil Kittchen. A měl u toho moc milou řeč. Celé to vyznělo absolutně intimně a přirozeně. Plné emocí. Sounáležitosti s kapelou. Ten večer jsme byli všichni propojeni v jeden celek. To nejde naplánovat. To si musíš zasloužit.

S mírným časovým skluzem ale démoni elektronů pochopili, že s Nylon Jail si není dobré zahrávat. Oni jsou totiž těžko ukočírovatelní. Výhřezy energie a pódiové kreace frontmana Jiřina jsou velkolepé. Těžko popisovat. Nutno zažít. Už během úvodní "Noway" vyrostla Jiřinovi na kůži jestřábí pera. Později téměř došlo i na létání, to když ve finále toho strhujícího vystoupení vylezl až ke stropu, na konstrukci světel a písničku odzpíval odtud.

Nylon Jail, Klub Pilot, Praha, 4.12.2013
© Honza Průša, musicserver.cz
Jiřin je prostě živel, střídal své místo na pódiu, mezi publikem. Skákal po stolech, zpíval z barového pultu. Jeho velká výhoda je, že má za zády kapelu, na kterou se může spolehnout. O kterou se může opřít. Silnou, dravou, živelnou. Takže to oběma článkům této hry věříte. Do posledního tónu. Do posledního výdechu kouře cigarety. A jen během večera soustrastně pozorujete Přemka Štěpánka z Indies. Jeho rozpaky, co by se stalo, kdyby Jiřin z konstrukce světel vzlétl, se na jeho tváři daly snadno vyčíst.

A tak celý ten večer předčil všechno, co mohlo nastat, kdyby se nic nestalo. S elektřinou. "Bylo to neopakovatelný. Prostě boží!", říkám si ještě teď a budu si to říkat možná do smrti. Možná déle. A těším se na náhradní remixové vystoupení Kieslowski, protože bude zcela jistě také nezapomenutelné.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Jakub König pokřtil "Hvězdy" v posvátným přítmí Akropole (30.11.2023 20:34)
- Video: Nylon Jail natočili klip k písni "Flow" na VHS kameru v rumunském Banátu (23.11.2023 13:06)
- Fotogalerie: Jakub König poprvé představil svou novou desku "Hvězdy". A my byli u toho (28.09.2023 10:00)
- Video: Jakub König natočil k písni "Hvězdy", prvnímu singlu z debutové sólovky, skvělý epický klip (11.09.2023 15:05)
- Slyšeli jsme připravovanou desku Jakuba Königa. A je fantastická (04.07.2023 16:23)
- Naživo: Páteční Metronome Prague se dal do pohybu (nejen větrného) (24.06.2023 16:25)
- Fotogalerie: Metronome Prague pokračoval se Zaz, Editors, Janou Kirschner, Zrním a dalšími (24.06.2023 11:30)
- Rozhovory: Nylon Jail - Spory, pády, nesrovnalosti a strasti kolem kapely nám přinesly zpevnění a zkušenosti (16.06.2023 09:30)
- Recenze: Hořkosladcí Nylon Jail nabízejí na "Kings of the Weaklings" soundtrack k široké škále emocí (17.04.2023 00:00)
- Fotogalerie: Jarní tour k novému albu zavedla kapelu Nylon Jail i do rožnovské Vrátnice (27.03.2023 08:11)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Queen AC/DC Karel Gott Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu