shop.musicserver.cz
Britney Spears - Britney Jean

Kačeří příběh 8: will.i.am útočí

Vydáno: 05.12.2013 08:30 v sekci Recenze - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Není těžké si z Britney Spears dělat legraci. Oholená hlava, mrzké vokální schopnosti, ne úplně zářivý intelekt... Co jí však upřít nelze, je čuch na dobré spolupracovníky. Albová osmička "Britney Jean" není v tomto ohledu výjimkou. V jednom směru však speciální je - Britney ještě nikdy nebyla tak nevýrazná.

5/10

Britney Spears - Britney Jean

Vydáno: 2.12.2013
Celkový čas: 35:51

Skladby: Alien, Work Bitch, Perfume, It Should Be Easy (feat. will.i.am), Tik Tik Boom (feat. T.I.), Body Ache, Til It's Gone, Passenger, Chillin' With You (feat. Jamie Lynn), Don't Cry

Vydavatel: Sony Music

"Bývala doba, kdy jsem byla jediná svého druhu," otevírá úpřímně Britney Spears své nové album "Britney Jean" skladbou "Alien". A má recht - klidná skladba z produkce Williama Orbita odkazuje na období, kdy se svět mohl zbláznit z culíkaté školačky, která si během zpěvu naivního textu vypasuje svou uniformu tak vysoko, že nenechá žádný prostor pro představivost. To už je ale dávno pryč. Dnes už dvojnásobné matce se přesto podařilo udržet na špici popového olympu a dlouhé roky odolávat silné konkurenci. Nejvýše vystoupala s dokonalou popovou nahrávkou "Blackout", která už potřetí zůstává nepřekonána.

Osmá kolekce měla papírově nakročeno k velké události, ale zůstala daleko za očekáváním. Na vině je především producent a rapper will.i.am, který své úchylné beatové vize zhudebnil tak doslovně, že mohou oslovit jen malý okruh nenáročných posluchačů. "Tik Tik Boom" nebo "Body Ache" si to ženou po digitální spojnici mezi diskodromem a bolehlavem tím nejpřímějším možným způsobem a odhalují will.i.amovy největší neduhy - neschopnost napsat smysluplný text a ozvláštnit skladby i něčím jiným než rádoby trendy smyčkami.

Spojení frontmana Black Eyed Peas a Britney fungovalo v hitu "Scream & Shout", zde ale jiskra přeskočí jen jednou - v jednoduše neodolatelné poctě devadesátkové taneční hudbě "Til It's Gone". Ta překvapivě nabízí sdělný text, návykovou melodii i tolik potřebný nadhled. Pilotu "Work Bitch" zase nelze upřít odvahu, se kterou Britney elektro výplach vypustila do světa. Svěží tvrdý zvuk ale rozmělnila příliš vysoká poloha zpěvaččina chatrného hlásku a absence úderného refrénu.

Americká interpretka dopředu avizovala, že nahrávka bude nejosobnějším albem její kariéry. Jestli tím měla na mysli texty "...cítím se díky tobě jako milión bilión..." v auto-tunem zmršené will.i.amově hostovačce "It Should Be Easy" nebo "...miláčku, udělej mi tik, tik, tik, tik, tik, tik bum," pak stav mysli dvaatřicetileté zpěvačky je jednoduše projížďkou dekadentním nevěstincem.

Slaboučké skladby měly vyznít daleko upřímněji a opravdověji bez zbytečného nadužívání právě různých hlasových modulací. Z dobrého úmyslu ale odešla Britney poražena - ve většině tracků totiž používá svůj tolikrát parodovaný rezonující hrdelní projev a ve výsledku je pak jedno, že například vibrující "Alien" s kačeřími vokály je dítkem (dříve) geniálního Williama Orbita. Toho Orbita, který koncem devadesátých let vrátil Madonnu na vrchol a z All Saints udělal nejen miláčky publika, ale i kritiky. V současnosti je jeho produkce amorfní, trpí neobjevností a zkrátka už nikterak nevyčnívá, jako tomu bylo právě v období přelomu milénia.

"Britney Jean" je albem pro skalní fanoušky. Najdou na něm zpěvaččinu už déle neslyšenou polohu, po které tolik toužili. Snahu vymanit se ze začarovaného kruhu striktně tanečního zvuku beze špetky osobnosti nelze přehlédnout, jen k přerodu v nový typ popové princezny došlo výrazně nedotaženým a prkenným způsobem. Britney tak poprvé v zástupu kolegyň zcela zapadá do naprosté průměrnosti.


NÁZORY
  • 7,5/10 (david, 05.12.2013 09:30) Reagovat

    Opravdu si nemyslim ze album je na 5/10.. mi chcete říct ze je horsi nez album Katky.. deska ma moderni zvuk a konecne i smysluplne texty na kterych se Britney sama podilela.. Nerikam geniální placka to neni ale urcite patri k jejím lepsim.. a ve vysledku je to vlastne i jedno protoze v jedny veci mate pravdu, tajto album je pro fanoušky kteří konecne dostali co chtěli. ..

    • Re: 7,5/10 (hey brotheeer, 05.12.2013 16:13) Reagovat

      78% ... Will.i.am nezklamal! Od první skladby samá pecka, Alien, Chillin With You s její sestrou, Passenger asi nejlepší na albu. Nejsem její fanynka, ale mnohem lepší a hitovější, než Prism od Perry. Lepší i než poslední gaga album. Asi tak povedený jako např. letošní MSMR nebo Jamie Cullum (ikdyž nejsou do komerčna jako Brit) :-)

  • === (mrs.bizarre, 05.12.2013 10:25) Reagovat

    Teda já si taky myslím, že "Prism" je ještě nudnější a přitom má hodnocení o dvě čísla větší. Asi protože má Katy kozy o dvě čísla větší bo já nevim :D

  • Najhorší album od Britney (Controversy, 05.12.2013 11:29) Reagovat

    Alien - skvelá pesníčka, ale málo úderná. Na prvé počutie zaujme a nadchne, ale dalo sa s nej vyťažiť oveľa viacej. Stále je to dosť monotónne, ale inak patrí medzi to najlepšie na albume.
    Work Bitch - odvážny zvuk. Album sa mohol viesť v podobnom duchu.
    Pefume - Britney síce po dlhom čase skúsila naozaj spievať, nieje to zlé, ale na albume sa to stratilo.
    It should by easy - typická tuc-tuc =o), to čo sa už niekoľkokrát počulo. Ale jeden z potencionálnych singlov. Big fat bass bola zaujímavejšia.
    Tik tik boom - pripomína mi to silno éru Femme Fatale. Iba song do počtu.
    Body Ache - zatúlane zvuky zo songu Scream and shout, zase nič.
    Til it´s gone - na albume sú len 3 výrazné skladby, Alien, Work Bitch a Til it´s gone. Refrén je silno tanečný. To najlepšie, čo album ponúka.
    Passenger - je počúvateľný do doby 00:35, začiatok podobný k songom od M.I.A. Potom je to už strašná nudá, aj napriek tomu, že Britney v songu vydala zo seba najdlhšie udržateľný tón.
    Chillin´ with you - zlý, veľmi zlý song.
    Don´t cry - ďalšia chyba na albume, aj keď zo začiatku to tak nevyzerá.
    Brigest morning star - toto je song hodný pre Celeste Buckingham. Zase vata.
    Hold on tight - ďalšia zbytočnosť, tento song nevhodný pre akéhokoľvek interpreta.
    Now that i found you - vôbec to neviem charakterizovať =o( zlééé
    14 skladieb (deluxe verzia)..........3 najlepšie
    100%.........................21,43% albumu je počúvateľné a zaujímavé
    Matematika nepustí. Tento album a album od Christiny Aguilery Lotus, by som hodil do jedného vreca a zakopal hlboko pod zem. Obidve to pokazili, aj keď Aguilera je s Lotusom o čosi na tom lepšie. Nečakal som, že Britney niekedy nahrá svoje najhoršie album. Zatiaľ si vždy držala úroveň, ale po tomto albume, by potrebovala ďalší Blackout.





  • Tak (F, 05.12.2013 11:43) Reagovat

    rozhodně je tohle album lepší než Prism,rezence jsou tady směšné

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)
- Britney Spears vydá v říjnu knihu "The Woman In Me". Popíše v ní i mnohaleté opatrovnictví (17.07.2023 10:18)
- Publicistika: Čtvero ohlédnutí za "Ray of Light" Madonny (03.03.2023 08:00)
- Fanoušci zavolali na Britney Spears policii. Zpěvačka si totiž zrušila instagramový účet (30.01.2023 16:23)
- Film o Madonně se ruší. Zřejmě kvůli turné (29.01.2023 12:11)
- Recenze: Návrat Williama Orbita na hudobnú scénu po drogovom excese. "The Painter" síce neohromí, ale určité kvality má (13.10.2022 14:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu