shop.musicserver.cz
Marie Rottrová a hosté, Lucerna, Praha, 2.12.2013

Vánoční comeback Marie Rottrové

Vydáno: 04.12.2013 09:16 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: Patrik Bouzek / musicserver.cz

Ačkoli Marie Rottrová před dvěma roky dala turné sbohem, nyní tento příslib porušila a na jedno takové menší se přece jen vydala. Opět s sebou vzala dětský sbor Coro Piccolo, několik dalších hostů a v pěti českých a jednom slovenském městě navazuje na své vánoční koncerty. První zastávkou byla pražská Lucerna.

Live: Marie Rottrová

místo: Lucerna, Praha
datum: 2. prosince 2011
hosté: Coro Piccolo, Petr Němec, Markéta Konvičková, Elis
Fotogalerie

Marie Rottrová a hosté, Lucerna, Praha, 2.12.2013
© Patrik Bouzek / musicserver.cz
Právě volba Lucerny mohla být jednou ze dvou pih na kráse, kterou koncert měl. Velký sál má sice svoji koncertní auru, ale na vánoční koncerty už tak vhodný není. Ve srovnání s Divadlem ABC, které hostilo vánoční koncert Marie Rottrové před pár lety, neposkytuje takový klid a intimitu, což bylo znát hned od počátku, kdy se o prolog postaraly děti ze sboru Coro Piccolo s první koledou. Teprve poté za doprovodu čtyř andělíčků a bouřlivého ohlasu nastoupila na scénu i samotná zpěvačka, aby stylově navázala písničkou "Vrátil se zpátky ten vánoční čas".

Marie Rottrová se rozezpívávala trošku volněji, což jsem sledoval i na minulém koncertu, ale platilo to pouze u druhé "Večerem zhýčkaná". Hned s následující "Co mám, to dám" už byla její pěvecká jistota zpět. Její hlasový projev byl opět suverénní a dokonce možná v lecčems i o něco lepší. Několika písničkám, jako třeba "Máma", totiž vtiskla novou podobu dotýkající se šansonu. Přál bych vám slyšet, jak bouřlivě to publikum následně ocenilo. Jsem přesvědčený, že v nějakém intimnějším prostředí by byl její šansonový koncert ještě větším zážitkem.

Marie Rottrová a hosté, Lucerna, Praha, 2.12.2013
© Patrik Bouzek / musicserver.cz
Náplní večera byly převážně klidnější písničky, které zapadaly do adventního času. Ne že by byly pouze pozitivní nebo čistě vánoční, ale nezařadila ani ty příliš smutné. Možná i proto Marie Rottrová ani slůvkem nevzpomněla na nedávno zesnulého Pavla Bobka, což mě trošku překvapilo. Na co ale naopak vzpomněla, bylo, proč se jí říká Lady Soul, a Vánoce neVánoce několika kousky zabrousila i do tohoto stylu. Nejvíce asi se svým hostem Petrem Němcem, s nímž si zazpívala nejen "Purpuru", ale především předělávku "Melting Pot", tedy "Oči", která je i přes své stáří pořád skvělá. Petr Němec pak dal sólo ještě "Cadillac Sally" a "Opatruj svých sedmnáct", což už tak výborné nebylo.

Dalšími hosty byly ještě Markéta Konvičková a Elis. První jmenovaná představila svoji píseň "Touhy", společně pak zazpívaly "Bye Bye" v rytmu jive a vše završila Elis se singlem "Shubidu". Nedá se říct, že by to byl vyslovený propadák, obzvlášť "Bye Bye" publikum docela rozproudila, ale když takovéto expresivní zpěvačky navazovaly na písničky jako "Lásko", "Skořápky ořechů" nebo "Řeka lásky" a na nonšalantní dámu s klidnou dikcí, jejíž síla zpěvu je někde uvnitř, vzbuzovaly svými hlasovými kreacemi mírný údiv. Zvlášť když kolovrátkovou a lehce cirkusovou "Shubidu" vystřídal opět sbor Coro Piccolo s koledami jako "Štědrý večer nastal", "Nesem vám noviny" nebo "Jak jsi krásné jezulátko".

Coro Piccolo působil daleko vhodnějším dojmem a vůbec nevadilo, že sem tam nějakého menšího člena nemohli dostat ve správnou chvíli z pódia nebo že jedno z dětí při střídání za mikrofonem spadlo z vyvýšené části pódia, případně že občas nefungoval ten správný mikrofon, což se na rozdíl od Slavíka povedlo velmi rychle vyřešit. Koncert to spíše osvěžilo a hlavně koledy v jejich podání byly přesně takové, jaké měly být - ty vážnější v klasických úpravách a ty veselejší dostaly poněkud odlišný, swingový háv. Ve výsledku tak společně s hlavní aktérkou Lucernu přece jen do vánočního oparu zahalily.

Marie Rottrová a hosté, Lucerna, Praha, 2.12.2013
© Patrik Bouzek / musicserver.cz
V úvodu článku jsem psal o dvou pihách na kráse. Vedle místa, jehož volba byla vzhledem ke kapacitě pochopitelná, byl tou druhou překvapivě doprovodný orchestr Septet Plus. Ne že by by ho tvořili špatní hudebníci, však je to fragment Orchestru Karla Vlacha a s Marií Rottrovou už nějaké to turné taky odjeli, ale občas jsem měl pocit, jako by někde vázlo propojení nejen mezi orchestrem a zpěvačkou, ale i mezi jednotlivými nástroji. Jednalo se spíše o detaily a těžko říct, zda byly způsobené tím, že se jednalo o úplně první koncert turné, nebo to byl záměr. Přesto jsem v tu chvíli vzpomínal na halové turné, kde Flamingo i Neřež byly v tomto ohledu naprosto famózní.

Těchto pár negativních věcí, které jsem zmínil, berte spíše jako hnidopišství zhýčkaného redaktora, který je ale na druhou stranu velmi rád, že Marie Rottrová vyslyšela jeho (a nejen jeho) dva roky staré rýpnutí, že je ještě brzo na konec koncertování. Pořád je to paní zpěvačka s velkým charismatem, duší, za kterou se vyplatí se vydat na koncert. To koneckonců ocenila i z velké části vyprodaná Lucerna, která aplaudovala po každé z písniček a na konci celého koncertu se loučila s Lady Soul potleskem vestoje. Doufejme, že to tentokrát nebylo loučení na dlouho a že Marie Rottrová znovu brzy svůj odpočinek přeruší a přichystá nějaký jiný, třeba i jinak laděný koncert.

NÁZORY
  • Prosba (Jana, 04.12.2013 21:49) Reagovat

    Dobrý den,
    nevíte náhodou někdo, jak dlouho ten koncert trval? potřebovala bych to nutně vědět, jdeme na p. Rottrovou zítra a potřebuju si zajistit spoje zpět. Děkuju moc. J

    • Re: Prosba (a, 04.12.2013 22:56) Reagovat

      přesně 2 hodiny

  • Chybí mi tady fotky těch hostů.. :( (Petr, 10.12.2013 18:39) Reagovat

    Chybí mi tady fotky těch hostů.. :(

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Jan Bendig a Markéta Konvičková nabízejí v klipu k letnímu hitu "Nebe peklo ráj" příběh jako z telenovely (14.07.2023 14:34)
- Naživo: Marie Rottrová v Karlových Varech dokázala, že hudba léčí (22.08.2022 12:09)
- Recenze: Sbírka "Pop Rock Line" nabízí to nejlepší z bigbítových předělávek (19.02.2022 12:05)
- Video: Hvězdy spojily síly a pro dobrou věc přezpívaly Neckářovu vánoční píseň "Andělé strážní" (29.11.2021 15:12)
- Video: Marie Rottrová ON AIR: Můj cover Black Sabbath je prý na jejich stránkách hit (12.11.2021 16:22)
- Audio: "Pozhasínej" Marie Rottrové je nezvykle civilní vánoční písničkou (24.10.2021 08:43)
- Naživo: Párty Rádia Impuls přinesla radost všem generacím (18.10.2021 13:44)
- Fotogalerie: Český mejdan s Impulsem nabídl show se vším všudy (17.10.2021 19:16)
- Naživo: Od Marie Rottrové by se všechny české zpěvačky mohly učit (04.09.2021 12:55)
- Fotogalerie: Marie Rottrová v Dejvicích rozdávala štěstí i dobrou náladu (04.09.2021 12:02)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu