Eminem je v USA zpět ve vedení, v singlech však těsně prohrál s Lorde

28.11.2013 23:02 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Opravdu miniaturním rozdílem vyhrála Lorde s "Royals" pořadí singlů, celkově podeváté, před "The Monster". Eminem by tak měl slavit vítězství až příště. Toho se však tento týden znovu dočkal v albech, kde nejvýše debutující Five Finger Death Punch skončili až za ním. Lady Gaga výrazně ztratila.
Lorde - Royals
© facebook interpreta
SINGLY - O pouhé půlprocento celkových bodů ve vzorci Billboardu počítajícím výkon v downloadech, rádiích a streamech vyhrála Lorde před Eminemem. Pro "Royals" tak bude tento devátý vítězný týden nejspíše posledním. Ačkoliv hit ztrácí jen velmi pomalu, "The Monster" výrazně roste. Rapperova skladba s Rihannou potřetí za sebou byla Airplay Gainerem a už překonala 100 milionů impresí, kdežto Novozélanďanka spadla o 12 % na 143 milionů. S 241 tisíci stažení dominuje "Monster" Download Songs, ve streamech se oba singly stabilně pohybují okolo šesti miliónů. Těm nadále dominuje Miley Cyrus, s "Wrecking Ball" celkově opět bronzová.

Níže však ke změnám došlo. OneRepublic totiž s "Counting Stars" vystoupali už na čtyřku a Imagine Dragons s "Demons" na šestku. Avicii se vlezl mezi ně, Katy Perry z čtyřky ale spadla až na sedmičku. Pitbull s Ke$hou brali nově osmičku před Drakem a příště budou už benefitovat z vydaného klipu. Po čtrnácti týdnech se "Applause" Lady Gaga nevešel do první desítky. Tu nyní zavírá Passenger s "Let Her Go".

Na jedenáctce a dvanáctce debutují One Direction s "Diana" a "Memories", zatím se však nejedná o regulérní singly z čerstvě vydaného "Midnight Memories". Aktuální singl "Story Of My Life" je hned za nimi. Stářím a cílovkou obdobný Justin Bieber odstartoval s další novinkou "PYD" s R. Kellym na padesát čtyřce.

Nejhorší videopočin kariéry Kanyemu Westovi zajistil sedmdesát trojku pro "Bound 2", takže se radši podívejte na parodii s Jamesem Francem a Sethem Rogenem. Angličanovi Johnu Newmanovi se podařilo uspět v americkém žebříčku, když se s "Love Me Again" objevil na 85. místě. Devadesát šestku pak má Ariana Grande s "Last Christmas". Ano, předělávkou Wham!.

A opět tu máme (po "Chinese Food" nebo "Livin' On A Prayer") virální úspěch: díky reklamě na nákladní vozy s Jean-Claude Van Dammem se podkresová skladba "Only Time" Enyi objevila na 43. příčce. Za dva týdny má spot neskutečných 50 milionů zhlédnutí.

    Top 10 - singly:
  1. Lorde - Royals
  2. Eminem feat. Rihanna - The Monster
  3. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  4. OneRepublic - Counting Stars
  5. Avicii - Wake Me Up
  6. Imagine Dragons - Demons
  7. Katy Perry - Roar
  8. Pitbull feat. Ke$ha - Timber
  9. Drake feat. Majid Jordan - Hold On, We're Going Home
  10. Passenger - Let Her Go

Eminem - The Marshall Mathers LP 2
© facebook interpreta
DESKY - Eminem oproti druhému týdnu ztratil z prodeje "MMLP2" pouze 43 %, a tak mu 120 tisíc stačilo na návrat na špici. Nejvyšší novinky, "The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell, Volume 2" Five Finger Death Punch, se totiž prodalo jen 77 tisíc. Málo to sice není, první díl v červenci ale odstartoval na stříbru s o polovinu větším prodejem.

Skoro až ostudný je 82% pád Lady Gaga, který potvrdil bohužel výraznou fixaci na fanouškovskou základnu. "ARTPOP" tak spadl až na osmičku. Na druhou stranu, i Kanye West a Justin Timberlake letos zažili osmdesátiprocentní ztrátu. "Now! 48" zůstalo na trojce a Robertsonovi na čtyřce.

Soundtrack k novému dílu "The Hunger Games" sice odstartoval s třetinovým prodejem oproti jedničce, "Catching Fire" ale rozhodně stojí za poslech. Páté a šesté místo dělily jen stovky kusů, neboť okolo 55 tisíc prodali i rockeři Daughtry. "Baptized" je jejich čtvrtá řadovka. S nevelkým odstupem za nimi se umístil rapper Yo Gotti s "I Am".

První desítku uzavírá kompilace živých vystoupení v minneapoliském rádiu Cities 97. Celý čtyřicetitisícový náklad dvojdisku, obsahujícího nahrávky Capital Cities, Phillipa Phillipse, fun. nebo Passenger, se za první týden vyprodal. Unikátní na počinu je, že veškerý výdělek jde na místní charitu. A na místě dvacet jedna najdeme Nickelback s variacemi na svou jednu písničku "The Best Of Nickelback: Volume 1".

Příští týden přivítáme na špici One Direction s minimálně půlmilionem "Midnight Memories".

    Top 10 - alba:
  1. Eminem - The Marshall Mathers LP 2 (120, -43 %)
  2.  N Five Finger Death Punch - The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell, Volume 2 (77)
  3. ▬ Různí - Now That's What I Call Music! 48 (63, -45 %)
  4. ▬ The Robertsons - Duck The Halls: A Robertson Family Christmas (60, -9 %)
  5.  N Různí - The Hunger Games: Catching Fire Soundtrack (55)
  6.  N Daughtry - Baptized
  7.  N Yo Gotti - I Am
  8. Lady Gaga - ARTPOP (46, -82 %)
  9. Kelly Clarkson - Wrapped In Red (44, +6 %)
  10.  N Různí - Cities 97 Sampler - Live From Studio C: Vol. 25

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY