shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 24. listopadu

Britové tento týden oslavují comeback Lily Allen a swingového Robbieho Williamse

Vydáno: 24.11.2013 22:34 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lily Allen slaví v domovské Británii úspěšný comeback, její předělávka hitu "Somewhere Only We Know" se totiž po minulém singlovém stříbru tento týden umístila dokonce na jedničce. Albovému žebříčku dominoval Robbie Williams se svým novým swingovým počinem, který přijede příští rok představit také do Prahy.

Lily Allen - Somewhere Only We Know
© facebook interpreta
SINGLY - Před sedmi dny jsme v pravidelném komentáři britských hitparád naznačovali, že by se v tomto týdnu mohla Lily Allen díky novince "Hard Out Here" radovat ze svého třetího singlového zlata. Týden se s týdnem sešel a rozpustilá zpěvačka skutečně trůní na vrcholu, jen s jiným singlem. Coververze "Somewhere Only We Know", původně z repertoáru Keane, totiž po minulém stříbru vystoupala až na vrchol a po "Smile" a "The Fear" zařídila pro Lily další hit number-one.

Videoklipem opatřený song "Hard Out Here", který předznamenává zpěvaččinu připravovanou třetí řadovou desku, naopak zůstal trochu ve stínu a debutuje na devátém místě. I tak ale dvojnásobné zastoupení v Top 10 pro osmadvacetiletou interpretku znamená obrovský comeback. "Jsem nadšená, že jsem se stala číslem jedna a samozřejmě mám radost, že se hned dvě mé skladby umístily v první desítce. Děkuji všem, kteří mě podpořili. A opravdu moc se těším na rok 2014," uvedla Lily, a zároveň fanoušky znovu navnadila na slibovanou albovou novinku.

Souboj o první příčku byl tentokrát mimořádně těsný, o pouhých šest set šedesát kopií ho prohrála skupina Bastille a song "Of The Night", který propaguje právě vycházející reedici "All This Bad Blood". Jedná se o nejmenší rozdíl mezi prvním a druhým místem v letošním roce, předchozí nejtěsnější finiš spolu minulý měsíc svedly formace OneRepublic a The Vamps, konečný výsledek tehdy o jedenáct set padesát kopií vyzněl lépe pro partu kolem Ryana Teddera.

Čtvrté řadové album vydává 25. listopadu Gary Barlow, singlovým otvírákem počinu "Since I Saw You Last" byla zvolena píseň "Let Me Go". V prvním kole vynesla podpora fanoušků Garyho na bronz, ze kterého na bramborový stupínek odsunul Ellie Goulding s charitativní baladou "How Long Will I Love You". Nejvýše postavenou čtveřici aktuálního singlového žebříčku tak tvoří výhradně skladby britských interpretů a interpretek.

Zbytek první desítky už mnoho zajímavé nenabídl, jen drobné poklesy Eminema s Rihannou, Storm Queen, Little Mix a One Direction. Výrazně se sesunul pouze minulý šampion, DJ Martin Garrix, jehož "Animals" se tentokrát usídlila na šestce. Do druhé desítky pak sklouzla Lorde s "Royals" (11.), a také Lady Gaga s druhým singlem z "ARTPOP", duetem "Do What U Want" s R. Kellym (16.).

Čerstvé videoklipy trochu pomohly popovým hvězdám Katy Perry a Rihanny - "Unconditionally" prvně jmenované si polepšilo z jedenasedmdesátky na sedmačtyřicítku, RiRi bere s "What Now" skokem až z druhé stovky nově devětašedesátku. Z novinek ještě zmiňme osmdesátou druhou příčku "Thudner" Jessie J a čtyřiaosmdesátku "Bounty" Kanyeho Westa.

    Top 10 - singly:
  1. Lily Allen - Somewhere Only We Know
  2. N Bastille - Of The Night
  3. N Gary Barlow - Let Me Go
  4. Ellie Goulding - How Long Will I Love You
  5. Eminem feat. Rihanna - The Monster
  6. Martin Garrix - Animals
  7. Storm Queen - Look Right Through
  8. Little Mix - Move
  9. N Lily Allen - Hard Out Here
  10. One Direction - Story Of My Life

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

Robbie Williams - Swings Both Ways
© facebook interpreta
DESKY - Albový žebříček představuje vítěze s pořadovým číslem tisíc - stal se jím miláček Británie Robbie Williams a jeho swingový nosič "Swing Both Ways". Kromě této pocty se devětatřicetiletý zpěvák dočkal také skvělého prodejního výsledku v prvním týdnu - jeho novinku si totiž zakoupilo sto devět tisíc fanoušků.

Pro Williamse znamená tento výsledek už jedenácté albové zlato kariéry, čímž vyrovnává bilanci rockanrollového krále Elvise Presleyho. Z deseti studiových alb nejúspěšnějšího člena Take That minul vrchol pouze disk "Reality Killed The Video Star" z roku 2009. "Je mi velkou ctí, že mé album stanulo na prvním místě jako tisícé v pořadí. Děkuji všem, kteří si desku koupili, a těším se s vámi na viděnou příští rok na mém turné," prozradila popová ikona s odkazem na chystanou koncertní šňůru, na jejímž programu bude také vystoupení v pražské O2 areně.

Eminem udržel stříbro, na které ho minulý týden odsunula Lady Gaga, "The Marshall Mathers LP 2" si tak na rozdíl od americké konkurentky drží vysoký prodejní standard. "ARTPOP" totiž zažil ve druhém kole drtivý pád z jedničky až na deváté místo. Tento týden se v elitní desítce přitom nekonala žádná dramatická novinková smršť, vklínila se do ní pouhá tři nová alba. Kromě Williamse to ještě bronzovým umístěním dokázal teprve devatenáctiletý mladík Jake Bugg s druhým albem "Shangri La". Trojkou rodák z Nottinghamu nenavázal na loňské prvenství eponymního debutu.

Jen mírný pokles potkal oproti minulému týdnu Kanaďanku Celine Dion, pětačtyřicetiletá diva ztrácí s "Loved Me Back To Life" pouze jednu příčku a stále tak boduje mezi nejlepší čtveřicí. První pětici doplňuje výběrová kolekce s hity Elvise Presleyho, ta uhájila pozici z minulého týdne. Chlapecká skupina JLS (co by to byl v Británii za týden, kdyby se na předních příčkách hitparád neumístil žádný z boybandů) se loučí výběrovkou "Goodbye - The Greatest Hits" a šestým místem. Zbylá místa pak tento týden nabídla většinou jen drobné prohozy pozic mezi zavedenými alby.

    Top 10 - alba:
  1. N Robbie Williams - Swing Both Ways
  2. Eminem - The Marshall Mathers LP 2
  3. N Jake Bugg - Shangri La
  4. Celine Dion - Loved Me Back To Life
  5. Elvis Presley - The Nation's Favourite Elvis Song
  6. N JLS - Goodbye - The Greatest Hits
  7. André Rieu Johann Strauss Orchestra - Music Of The Night
  8. Little Mix - Salute
  9. Lady Gaga - ARTPOP
  10. James Arthur - James Arthur

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY
  • hm (lucas, 24.11.2013 22:44) Reagovat

    mám moc rád robbieho williamsa, .. ale som fest prekvapený, že v tej UK je fakt stále na špici :) .. a tentokrát bola konkurencia fest silná .. super RW .. olá olá, praha volá :)

    • Re: hm (gabi, 25.11.2013 10:20) Reagovat

      No konkurence silna moc nebyla. Mezi nim a dvojkou je vice jak 60 000 kopii. A od "zacatku" mel 30tisicovy naskok.

  • souboj Take That (Quixe, 25.11.2013 11:21) Reagovat

    Jsem zvědavý na příští týden - bude Take That souboj solových alb Robbieho Williamse a Garyho Barlowa. Kdo z nich vyhraje? :-)

    • Re: souboj Take That (Gabi, 25.11.2013 13:50) Reagovat

      One Direction.

      Z teoretickeho hlediska je Barlow novinka, takze ma navrh. Z praktickeho hlediska si myslim, ze mezi nim a RW nebude zas velky rozdil.

  • hh (john, 26.11.2013 15:35) Reagovat

    Tak jedna vec je, že je Robbie na špici, druhá, aký je to blbý album.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Upřímná Lily Allen: "Děti mi zničily kariéru" (14.03.2024 18:56)
- Hudba v TV: Dokument "Robbie Williams" je sondou do jedné komplikované duše (14.11.2023 09:30)
- Robbie Williams konečně nachystal debutové album s projektem Lufthaus (19.09.2023 17:41)
- Netflix představil trailer ke čtyřdílnému dokumentu o Robbiem Williamsovi (05.09.2023 18:28)
- Audio: Bastille a Hans Zimmer dali hitu "Pompeii" pompézní orchestrální podobu (05.09.2023 14:49)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- Nové desky 16/2023 - od Enter Shikari přes Everything But The Girl po Tiësta (25.04.2023 18:00)
- Naživo: Robbie Williams v Krakově sršel vtipem, jeho koncert byl výjimečný (19.03.2023 09:35)
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Eminem řekl ne osmi milionům dolarů za vystoupení na fotbalovém šampionátu v Kataru (10.01.2023 18:09)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu