Michal Horáček je zpátky na vrcholu, Kryštof s Tomášem Klusem na něm zůstávají

28.11.2013 09:11 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Karel Gott možná do své rozsáhlé kolekce získal o víkendu dalšího Českého slavíka, ale pozici nejprodávanější nahrávky musel po minulém týdnu uvolnit projektu textaře Michala Horáčka "Český kalendář". Kryštof a Tomáš Klus si připisují osmý týden na prvním místě rádiové hitparády.
Kryštof a Tomáš Klus - Cesta
© facebook interpreta
RÁDIA - Už čtvrtý týden v řadě máme v rádiové top desítce stále ty stejné skladby. Kapela Kryštof je s Tomášem Klusem a "Cestou" poosmé na prvním místě a situace je momentálně taková, že pokud se nějakému singlu podaří je vystřídat, bude to nejspíš "Roar" Katy Perry, "Wrecking Ball" Miley Cyrus, případně OneRepublic s "Counting Stars" - tedy singly již relativně provařené. Snad alespoň předvánoční čas přinese nějakou změnu.

Ani v novinkách tentokrát není situace zrovna příznivá. V uplynulém týdnu jste měli možnost výrazněji zaregistrovat pouze dvě. Tou první je píseň "Andělé" od pseudorapového projektu Atmo Music (sice trochu lepší než Leoš Mareš, ale i tak stěží dosáhnou na průměr), kterou momentálně najdeme na šedesáté druhé pozici. V zájmu široké posluchačské obce doufám, že se výše nevyšplhá. Druhou novinku najdeme na devadesátém prvním místě, je od rappera Flo Ridy. Skladba "How I Feel" předznamenává vydání nového alba, které dostalo název "The Perfect 10", v diskografii rappera půjde o pátou studiovou položku a objeví se na ní také předchozí singl "Can't Believe It".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
  2. Katy Perry - Roar
  3. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  4. OneRepublic - Counting Stars
  5. John Newman - Love Me Again
  6. Chinaski - Stížnost!
  7. Ellie Goulding - Burn
  8. Olly Murs - Dear Darlin´
  9. James Blunt - Bonfire Heart
  10. Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up

Top 100 RÁDIO 47/2013 - novinky:
62. Atmo Music - Andělé
91. Flo Rida - How I Feel

Michal Horáček - Český kalendář
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Je pravděpodobné, že po víkendovém vyhlašování Českých slavíků stoupne prodej posledního alba Karla Gotta "Láska je nádhera", neboť jak všichni víme, byl právě on tím absolutním vítězem. Co se ale prodejnosti týče, byl v uplynulém týdnu poražen projektem Michala Horáčka "Český kalendář", který se po týdenní pauze opět vrací do čela. Karel Gott je tedy tentokrát druhý, zatímco čerstvě zaniklá kapela Nightwork se (snad i díky poslednímu vystoupení v O2 areně) probojovala na místo třetí.

Hned třem novinkám se podařilo umístit v top desítce. Tou nejúspěšnější je na šesté pozici doprovodný soundtrack k filmu režisérky Karin Babinské "Křídla Vánoc", kterému vévodí momentálně nejhranější singl v rádiích (samozřejmě "Cesta"). Osmou příčku obsadilo jedenácté (anglicky zpívané) album kanadské zpěvačky Celine Dion "Loved Me Back To Life" - zpěvaččino první od šest let staré nahrávky "Taking Chances". Na desáté pozici najdeme desku "Čas motýlů" Marie Rottrové, která na ní sesbírala skladby, které jí otextoval Jaromír Nohavica, a společně s ní se také vrací zpátky na koncertní pódia.

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Český kalendář
  2. Karel Gott - Láska je nádhera (Dotek lásky 2)
  3. Nightwork - Čauki Mňauki
  4. Kryštof - Inzerát
  5. Dan Bárta & Illustratosphere - Maratonika
  6. new Různí - Křídla Vánoc
  7. Hana Hegerová - Zlatá kolekce (1957-2010)
  8. new Celine Dion - Loved Me Back to Life
  9. Václav Neckář - Největší hity (1965-2013)
  10. new Marie Rottrová - Čas motýlů

TOP 50 Prodejní 47/2013 - novinky:
6. Různí - Křídla Vánoc
8. Celine Dion - Loved Me Back to Life
10. Marie Rottrová - Čas motýlů
15. Avril Lavigne - Avril Lavigne
17. Robbie Williams - Swings Both Ways
20. Jana Kirschner - Moruša Biela
29. Linkin Park - Recharged
36. Nickelback - Best of Nickelback Vol.1
39. Karel Svoboda - Zlatá kolekce
44. Il Divo - A Musical Affair
47. Různí - Taneční liga - Best Dance Hits 2013

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 47. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY