shop.musicserver.cz

První ročník Nouvelle Prague sklidil nadšené ohlasy doma i v zahraničí

Vydáno: 10.11.2013 14:17 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Nouvelle Prague
© nouvelleprague.com
V pátek 1. a v sobotu 2. listopadu se v pražském pivovaru Staropramen uskutečnil pod názvem Nouvelle Prague 2013 první showcaseový festival spojený s hudební konferencí v České republice. Zcela nový koncept hudební akce přilákal zahraniční i domácí promotéry, muzikanty, agenty, provozovatele klubů, zástupce médií i nadšené hudební fanoušky. Na hudební konferenci, která byla rozdělena do pěti diskusních panelů a osmi showcaseových vystoupení zámořských kapel, se sjelo více než sto dvacet delegátů.

Mezi nejvýznamnějšími hosty byli Martin Elbourne z Glastonbury, Christof Huber z mezinárodní asociace hudebních festivalů Yourope, Millie Millgate ze Sounds Australia, Kem Lalot z francouzského Eurockeennes festivalu, Fruzsina Szep z maďarského Szigét festivalu, Jonas Vebner z Music Export Norway, Michal Kaščák ze slovenské Pohody nebo Julia Gudzent z německého Melt! Festivalu. Na festivalové části se během dvou večerů ve vyhřívaném stanu představilo deset kapel z Kanady, USA, Velké Británie, Nového Zélandu, Jihoafrické republiky, Izraele a Austrálie. Páteční festivalový program uzavírala britská písničkářka Lucy Rose, která nadchla publikum svým přirozeným, ale velmi profesionálním projevem, v sobotu stan na nádvoří pivovaru naplnila americká hiphopová formace Dilated Peoples.

Během prvních dvou listopadových dnů se Nouvelle Prague zúčastnilo 1070 návštěvníků, z nichž naprostá většina neskrývala z povedené akce své nadšení. K celé akci se vyjádřil také Štěpán Suchochleb, ředitel Nouvelle Prague: "Byli jsme velmi mile překvapeni mírou odezvy, s jakou se náš záměr setkal, a děkujeme za veskrze pozitivní reakce, které dostáváme ze všech stran. Je to pro nás důkazem toho, jak moc zde podobná platforma pro setkávání domácích hudebních profesionálů navzájem i se zahraničními kolegy chyběla, a zároveň velkým povzbuzením do budoucna, kdy bychom v organizaci Nouvelle Prague rádi pokračovali."

Nejlepší hodnocení je od samotných účastníků, zde proto připojujeme jen výběr z mnoha reakcí, které jsme jako organizátoři obdrželi a které jsou zveřejněny na oficiálních stránkách a sociálních sítích Nouvelle Prague:

Ben Challis (Glastonbury Festival, UK)

Bylo zajímavé seznámit se s trendy hudebního průmyslu ve střední a východní Evropě. Určitě bych příště rád viděl v rámci showcasu i české kapely. Organizátorům hudebních akcí bych doporučil soustředit se na prezentaci ekonomického přínosu celé hudební produkce pro lokální ekonomiku. Ať už jde o podporu pořádání akcí či export hudby.

Adéla Sejkorová (Roxy)

Velice si vážím akce Nouvelle Prague. Díky této konferenci se v Praze poprvé sešli celosvětově zajímaví lidé z hudebního průmyslu. Díky tomu, že se akce pořádala v Praze, byla většina debatovaných hudebních témat zaměřená přímo na ČR, a to bylo velice důležité. Já jsem díky této konferenci měla možnost shledat se v Praze s významnými agenty, kteří tak mohli konečně osobně navštívit hudební klub Roxy, který reprezentuji. V rámci této akce jsme si také mohli poslechnout showcase kapel, které by normálně v Praze neměli možnost vystoupit. Organizátorům Nouvelle Prague velice děkuji za zrealizování této důležité myšlenky a přeji si, aby se tato akce stala každoroční tradicí.

Michal Kaščák (Pohoda festival, SK)

Bylo fajn setkat se s kolegy z hudební branže, porovnat zkušenosti, vyměnit nápady. Přínosné bylo zejména obecné zjištění, kolik společných témat všichni máme a v jejichž řešení si můžeme navzájem pomoct a podpořit se. Za podnětný považuji například skandinávský koncept podpory hudby zdola třeba budováním veřejných zkušeben.

David Urban (D Smack U Promotion)

Máte můj velký respekt. Procestoval jsem hodně konferencí po celém světě a to, jak jste to pojali, bylo super. Jsem pyšný, že je toto teď konečně i u nás.

Vojta Kalina (Pipes and Pints)

Z konference jsem naprosto nadšený. Vyvolala otevřené diskuse a sdílení mezi odbornou veřejností snad poprvé na našem území. Lidé kteří mají k hudební problematice co říci, se na toto téma podívali snad ze všech možných stran. Po víkendu na Smíchově jsem obohacený o spoustu nových poznatků, na základě nových informací jsem upravil svůj pohled na dění v různých oblastech hudební scény a získal mnoho hodnotných kontaktů. Už na místě jsem dojednal několik forem budoucí spolupráce. Děkuji všem za skvěle strávený víkend.

Zuzana Macháčková (Muzikus.cz)

Mě velmi potěšila možnost takového setkání s profesionály a otevřenost i vůči lidem, kteří se o hudební business zajímají a jsou teprve v začátcích. Jednotlivé panelové diskuze jsem považovala za dost přínosné. Možná, že příště by se mohlo dát více prostoru i diskuzi o hudebních médiích, tedy zejména časopisech a online magazínech či blogosféře, protože si myslím, že je to důležitá součást koncertního života, je to možnost seznámit s kapelami, které se k nám chystají, popularizovat je v českém prostředí, kde jsou médii, jako je rádio a televize, naprosto ignorovány.

Barbora Šubrtová - United Islands

Nouvelle Prague dokázala během dvou dnů přitáhnou na jedno místo lidi, kteří se věnují hudbě v různých formách, a to ve velkém počtu. Pro většinu se tak naskytla jedinečná příležitost promluvit si o společných tématech a problémech a dala do budoucnosti naději, že můžeme najít společnou platformu, na které se můžeme spojit a tyto problémy zkusit řešit. To považuji za jeden z nejdůležitějších výsledků, které dávají do budoucna naději na propojení naší malé, ale bohaté hudební scény.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nouvelle Prague 2022 proběhne už příští víkend (28.10.2022 13:41)
- Organizátoři Pohody a Rock For People vidí příští festivalovou sezónu pozitivně (01.11.2020 08:31)
- Hudební konference Nouvelle Prague proběhne online a zdarma (26.10.2020 14:27)
- Nouvelle Prague zve již poosmé na hudební konferenci a přehlídku (23.09.2020 09:55)
- Video: Evidence na sebe po dlouhé pauze upozorňuje klipem "Unlearning" (21.04.2020 12:07)
- Publicistika: Co si nenechat ujít na Nouvelle Prague 2019 (07.11.2019 19:30)
- Publicistika: Od butikového festivalu po showcase s přesahem aneb Jak šel čas s Nouvelle Prague (06.11.2019 08:05)
- Nouvelle Prague nabídne vize budoucnosti hudebního průmyslu (23.08.2019 17:27)
- Nouvelle Prague 2018 přivítá největší počet umělců a odborníků ve své historii (29.10.2018 18:05)
- Fotogalerie: Lucy Rose v Mono Fono v obrazech (24.04.2018 08:32)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu