shop.musicserver.cz
Nové desky pro 44. týden

Nové desky pro 44. týden

Vydáno: 27.10.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Blíží se Vánoce a díky nim se sype i fůra hudebních novinek. S tou nejvýraznější "Český kalendář" přichází Michal Horáček, kterého doplní vánoční album Kelly Clarkson, tvrďáci Sepultura, rockoví Arcade Fire, severští Sunrise Avenue, bývalý člen Queen Roger Taylor, mixující Robert Glasper, debutantka Lorde a s "Dvořákem" houslistka Anne-Sophie Mutter.

Pokud se v pondělí 28. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Michal Horáček - Český kalendář (Kudykam)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / folk / šanson

Michal Horáček - Český kalendář
Michal Horáček po albech s Petrem Hapkou, koncepčním "Ohroženém druhu" a lyrikálu "Kudykam" připravil další mimořádný projekt s názvem "Český kalendář". Navazuje s ním na stejnojmennou sbírku, kterou vydal v roce 2010, a nyní se ji rozhodl zhudebnit. Vedle osvědčených autorů jako Petr Hapka, Zuzana Homolová, Katarína Koščová nebo Petr Linhart vyzval i zcela neznámé umělce, které tyto balady inspirují, aby mu zaslali své melodie. Po třech letech získal více než tisíc zhudebnění, a tak tu najdeme například i melodii Hynka Koloničného z Českého Těšína. Výsledkem je celkem třicet čtyři žánrově velmi pestrých kompozic, které se vztahují ke konkrétním měsícům v roce. Zpívají je například Vojtěch Dyk, Zdeněk Svěrák, Aneta Langerová, Bára Basiková, Lucia Šoralová, Lenka Nová, František Segrado, Petr Spálený, Jarda Traband Svoboda, Ondřej Ruml, Katarína Koščová, Szidi Tobias, James Harris, Jana Kirschner, Wabi Daněk, Lenka Dusilová nebo třeba Michael Kocáb. "Český kalendář" vychází jako dvojalbum, kde ke každému z disků přísluší jeden booklet, obsahující všechny texty a mnoho fotografií z jeho vzniku. Ukázky všech skladeb si můžete pustit v internetovém obchodě clickmusic.cz, kde je album dostupné i ve formátech mp3 a flac.


Kelly Clarkson - Wrapped In Red (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vánoční hudba / pop rock

Kelly Clarkson - Wrapped In Red
Zřejmě tím nejznámějším interpretem, který letos nadělí svým fanouškům vánoční desku, bude Kelly Clarkson. Ačkoli průběžně chystá svoji první country desku a stačila se před pár dny i vdát, zvládla pro novinku "Wrapped In Red" nahrát společně s producentem Gregem Kurstinem třináct vánočně laděných písní. K americké a světové klasice jako "White Christmas", "Silent Night" či "Have Yourself A Merry Little Christmas" přihodila i coververzi "Just For Now" Imogen Heap a především pak pětici zbrusu nových songů, které napsala ona sama společně s Kustinem, Cathy Dennis nebo Abenem Eubanksem. Že jsou přípravy countryového alba stále aktuální, dokazuje i trio hostů. "Baby, It's Cold Outside" si s ní zazpíval zpěvák Ronnie Dunn a klasiku "Silent Night" pak dvě dámy, Reba McEntire a Trisha Yearwood. První singl "Underneath The Tree" jsme vám již představili a několik dalších ukázek najdete na zpěvaččině profilu na YouTube.com.


Arcade Fire - Reflektor (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

Arcade Fire - Reflektor
Určitě si vzpomínáte, jaký rozruch kolem sebe vyvolala kanadská formace Arcade Fire po vydání své druhé řadovky "Neon Bible". Nyní míří na pulty "Reflektor" a ani teď se osazenstvo nedrželo zajetých kolejí, do kterých po čase spadla velká část podobně laděných seskupení. Muzikanti totiž vydávají novinku jako dvojalbum napěchované třináctkou skladeb. K fanouškům vyslali před časem k náslechu titulní kousek, ke kterému vznikl i videoklip. Na desce se podílel také James Murphy z LCD Soundsystem, který si nahrávání velmi pochvaloval. Není tedy divu, že dosavadní recenze hodnotí desku vysoce nadprůměrně. A jak vy?


Tip týdne

Robert Glasper - Black Radio, Vol.2 (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / hip hop / r'n'b / soul

Robert Glasper - Black Radio, Vol.2
Americkému jazzovému pianistovi Robertu Glasperovi se s posledním albem "Black Radio" povedl husarský kousek, když vyhrál Grammy v kategorii Nejlepší r'n'b album. Není tedy divu, že se rozhodl navázat na tento projekt. Deska dostala logický název "Black Radio, Vol. 2" a Glasper si na ní opět pozval řadu hostů, tentokrát ještě o něco slavnějších, respektive známějších. Do studia k němu se tentokrát dostavili například Common, Brandy, Jill Scott, Anthony Hamilton, Faith Evans, Norah Jones, Snoop Dogg, Lupe Fiasco, nebo třeba Emeli Sandé. S těmito lidmi natočil celkem dvanáct skladeb a stejně jako předchozí nahrávku, i tentokrát na ní bude kombinovat jazz s hip hopem, r'n'b a soulem. Několik písniček už dnes sdílí Robert Glasper na svém webu.


Sunrise Avenue - Unholy Ground (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / alternativní rock

Sunrise Ave (Sunrise Avenue) - Unholy Ground
Jestli se vám stýskalo po kvartetu Sunrise Avenue, můžete už směle odložit kapesníky a utřít uslzené oči. Finská formace vydává po dvou a půl letech novinku "Unholy Ground", jíž napěchovali jedenáctkou skladeb. Nápady a inspiraci pro skládání sbíral frontman Sam Haber na toulkách po Londýně, Stockholmu a taky Los Angeles. Nápady přicházely, zpěvák je bedlivě zaznamenával a co nejdříve je musel s ostatními hodit na pásku. Nikoho tak nepřekvapí, že právě natáčení museli muzikanti zvládnout během velkého koncertního turné. První ochutnávkou se stal kousek "Lifesaver" a vznikl k ní i videoklip. Nesmíme také zapomenout na verze, ve kterých novinka vyjde. Budete si ji moct tedy pořídit i jako deluxe edici obohacenou o bonusový kotouček se záznamem z živého koncertu. Fajnšmekry bude ale jistě více zajímat limitka, kde vedle živáku najdou také slušivý svršek.


Anne-Sophie Mutter - Dvořák (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Anne-Sophie Mutter - Dvořák
Do této doby jsme vynikající německou houslistku Anne-Sophie Mutter mírně řečeno míjeli, avšak nyní nás bude její nová deska enormně zajímat. Proč? Stačí se kouknout na její jednoduchý název - "Dvořák". Anne-Sophie Mutter společně s Berlínskou filharmonií pod taktovkou Manfreda Honecka pro toto album nahrála hned čtyři díla Antonína Dvořáka. Tím prvním je do tří částí rozdělený "Koncert pro housle a orchestr a moll, op. 53", tím druhým pak "Romance pro housle a orchestr f moll, op. 11". Vše uzavírá dvojice skladeb - "Mazurek, op. 49" a patrně nejznámější "Humoreska č. 7 Ges dur z opusu 101". Pod pokličku této nahrávky můžete nahlédnout prostřednictvím ukázek na stránkách vydavatelství Deutche Grammophon nebo traileru na YouTube.com.


Roger Taylor - Fun On Earth (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Roger Taylor - Fun On Earth
Rogera Taylora si budete jistě nejlépe pamatovat jako člena kultovních Queen, ale nyní máte šanci bubeníka poznat i jako sólového umělce díky jeho nové, v pořadí už páté sólovce "Fun On Earth". Už samotné přípravy desky se fanoušků citelně dotýkaly. Byli to totiž právě oni, kdo mohl prostřednictvím online hlasování vybrat větší část písní, které se na desce objevují. Zbytek pak doplnil sám autor. Vzhledem k tomu, že přípravy desky se protáhly na téměř pět let, datuje se první singl až do roku 2009. Tehdy na posluchače udeřil "The Unblinking Eye (Everything Is Broken)". Kromě něj obsahuje deska dalších dvanáct kousků a krátké preview celé desky si můžete poslechnout na YouTube.com.


Lorde - Pure Heroine (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: art pop

Lorde - Pure Heroine
Jeden z nejnovějších objevů tohoto roku pochází poněkud netradičně z Nového Zélandu. Řeč je o šestnáctileté Elle Yelich-O'Connor, která si říká Lorde. Hudbě se začala věnovat ve třinácti letech, kdy napsala své první texty. Nyní je jí o tři roky více a svým singlem "Royals" na jaře dobyla domácí žebříček a získala za něj i platinové ocenění. Před pár týdny se stejným výsledkem atakovala i americkou hitparádu a Lorde se stala nejmladším sólovým interpretem, který dobyl vrchol od roku 1987, kdy se to samé podařilo americké zpěvačce Tiffany. Není tedy divu, že její debut "Pure Heroine" je napjatě očekávaný. Zpěvačka pro něj společně s producentem Joelem Littlem připravila celkem deset skladeb nesoucích se stylově v art popu. Pokud jste ještě o této zpěvačce neslyšeli, máte možnost se s ní seznámit na jejím VEVU.


Sepultura - The Mediator Between The Head And Hands (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: groove metal

Sepultura - The Mediator Between The Head And Hands
Přesnější načasování než vydávání nových desek brazilské úderky jménem Sepultura mají snad už jen švýcarské hodinky. Po dvou letech se na fanoušky groove metalu usměje z výloh (nejen internetových) obchodů novinka "The Mediator Between The Head And Hands". Na v pořádí třinácté desce se poprvé podílel bubeník Eloy Casagrande a osazenstvo po dlouhé době - přesněji po sedmnácti letech - opět spolupracovalo s producentem Rossem Robinsonem, který naposled pomáhal s přípravami "Roots". Ve studiu vzniklo jedenáct písní, včetně bonusové "Stagnate State Of Affairs" a tracku "Obsessed", na němž si zahostoval Dave Lombardo. Nesmíme ani zapomenout na předělávku "Da Lama ao Caos", původně od Chico Science & Nação Zumbi. Pilotní ochutnávkou se stal kousek "The Age Of The Atheist", na který vás upozornil Ondřej Hricko. Ten ji ohodnotil pouze polovičním počtem bodů, a proto bychom rádi znali i váš názor. Máte možnost v komentářích pod článkem.


Toby Keith - Drinks After Work (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: country

Toby Keith - Drinks After Work
Americký countryový zpěvák Toby Keith se po roce od "Hope On The Rocks" vrací se svým sedmnáctým albem nazvaným "Drinks After Work". Spolupracoval na něm společně s osvědčenými autory, jako jsou Luke Laird, Scotty Emerick nebo Bobby Pinson, tedy lidmi, kteří píší písničky pro interprety jako Jewel, Blake Shelton, Brooks&Dunn nebo George Strait. Produkce se ujal on sám. Pro standardní verzi nakonec vybral celkem deset písniček a na deluxe edici přidal ještě další tři, včetně coververze "Margaritaville" Jimmyho Buffetta, kterou si zazpíval se Sammym Hagarem. Všech třináct skladeb si můžete poslechnout v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


Imodium - Valerie (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Imodium - Valerie
Tuzemská formace Imodium ohlašuje vydání novinkové desky s půvabným titulem "Valerie". Nástupce tři roky starého počinu "Polarity" je ve znamení femme fatale a zpěvák Thom k desce prozrazuje: "Naše Valerie je ukázkovým případem múzy. Přesně ta osudová žena, kvůli které je ten druhý schopen udělat úplně všechno. Myslím, že tohle už prožila spousta lidí, anebo je to teprve čeká. Valerie je osudová žena, pro kterou chcete žít i zemřít. Tohle přesně je naše hrdinka a téma provázející celé nové album." A aby byl úspěch zaručen, povolali hudebníci do studia Martina Voláka, který vydatně spolupracoval také s Danielem Landou či nedávno s Xindlem X. K titulní skladbě alba dalo osazenstvo Imodia dohromady také videoklip, o kterém vás informoval Honza Balušek. Jemu se kousek líbil, co na něj říkáte vy?


Donna Summer - Love To Love You Donna (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: disco / taneční hudba

Různí - Love To Love You Donna
Ačkoli Donna Summer není již více jak rok mezi námi, stále je pomyslnou královnou disca a osobností, která výrazně ovlivnila taneční hudbu. Není proto divu, že se jí její následovníci rozhodli vzdát svůj hold. Konají tak prostřednictvím alba "Love To Love You Donna", na kterém přemíchali třináct jejích písniček, včetně hitů "Hot Stuff", "Last Dance" nebo "I Feel Love". A kdo se o tyto remixy postaral? Například Afrojack, Hot Chip, Laidback, Benga, Jacques Greene, Duke Dumont nebo Giorgio Moroder. Bonusem je navíc doposud nikdy nevydaná skladba "La Dolce Vita". Ukázky všech nabízí internetový obchod Amazon.com.


Karel Černoch - Písničky potichu (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / folk / rock

Karel Černoch - Písničky potichu
Karel Černoch by letos oslavil sedmdesáté narozeniny a jeho dcera Tereza se rozhodla toto výročí připomenout netradiční kompilací "Písničky potichu". Sestavila ji z málo známých či zcela neznámých nahrávek zachycujících tátu bez rockového nebo bigbandového doprovodu jen s kytarou či malou partou. Využila k tomu archivy České televize, Českého rozhlasu i soukromé sbírky Karla Černocha, Václava Prejzka, Jiřího Pertla a Ondřeje Suchého. Výsledkem je vlastně písničkářská deska, z níž podstatnou část napsal a na kytaru zahrál zpěvák sám, zbytek pak byl napsán přímo pro něj. Nahrávky jsou z let 1972 až 1990 a celkem jich na albu najdete třináct. Jejich ukázky poslouchejte v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


Paul Potts - Greatest Hits (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: operní pop

Paul Potts - Greatest Hits
Je to zhruba šest let, kdy britský tenor Paul Potts ohromil svět svou interpretací árie "Nessum dorma" z Pucciniho opery "Turandot" během soutěže Britain’s Got Talent. Nyní má na svém kontě tři alba, sérii koncertů a spoluprácí s řadou osobností. Svoji dosavadní kariéru se nyní rozhodl zrekapitulovat v kolekci nazvané "Greatest Hits", kam zařadil celkem šestnáct skladeb včetně dvou vánočních skladeb a předělávek hitů jako "Everybody Hurts", "A Whiter Shade Of Pale" nebo "My Heart Will Go On". Vydání kompilace se navíc potkává s premiérou dokumentu "One Chance" o jeho životě, kde si ho zahrál James Corden. Několik skladeb nahrál na svůj web.


Kataklysm - Waiting For The End Come (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: death metal

Kataklysm - Waiting For The End Come
Jestli je pro vás těžké zaškatulkovat kanadské Kataklysm, určitě v tom nejste sami. A po poslechu nové desky této death metalové sebranky to bude ještě těžší. Nahrávka "Waiting for the End to Come" není jen tak obyčejný death metal; je to "northern hyperblast". Náladu jedenácti písní vystihuje grafické ztvárnění přebalu alba, jež má na svědomí Eliran Kantor. "Přebal je ztělesněním ikonického a epického přístupu k vyjádření lidstva. Člověk jako lidstvo otřásá základními pilíři existence a pomalu, ale jistě započíná proces destrukce. Konec Kataklysm v tom ale v žádném případě nehledejte!" Další informace o desce najdete na YouTube.com kanálu vydavatelství Nuclear Blast v komentovaném videu, které pro vás přichystali sami muzikanti. Má celkem tři části a skalní fandové ho jistě ocení.


V krátkosti - Best Of

Vedle Paula Pottse vydávají výběry hitů ještě další umělci.

  • Jedním z nich je Václav Neckář, který vydává kompilaci "Největší hity (1965 - 2013)", kam zařadil celkem dvacet tři písniček, kde dvaadvacet nejzásadnějších položek z jeho minulosti doplňuje novinka "Podzim", která stejně jako "Půlnoční" vznikla s Jaromírem Švejdíkem a Dušanem Neuwerthem.
  • Dalším umělcem, kterému vydavatelství Supraphon věnuje "Zlatou kolekci", je Yvetta Simonová. Na tři CD zařadila celkem sedmdesát tři nahrávek dokumentující její kariéru od roku 1956.
  • Zrekapitulovat svoji desetiletou kariéru se rozhodla slovenská slávice Zuzana Smatanová. Sestavila kolekci devatenácti písniček s názvem "Momenty (Best of 2003-2013)", na kterou zařadila i novinku "Ženy aj muži". V limitované edici pak přidá ještě celé jedno CD s duety či skladbami, ve kterých zpívala ve společnosti jiných umělců.


Union J - Union J (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Union J - Union J
Z britského X Factoru už vzešla jedna chlapecká skupina - One Direction - a nyní se k nim přidává další. Čtyřčlenná formace Union J se dala dohromady během deváté série v roce 2012 a nakonec skončila na čtvrtém místě. Nicméně producentům se zalíbili a připravili s nimi jejich debutové eponymní album. Na něm se podíleli přední autoři jako Claude Kelly, Steve Mac, Wayne Hector nebo Lindy Robbins, kteří stojí za deskami již zmíněných One Direction, Kelly Clarkson, Demi Lovato či Westlife. Vedle původních písniček přidali i dvě coververze - "Amaze Me" No Angels a "Skyscraper" Demi Lovato. Několik písniček ve formě videí nahráli Union J na své VEVO.


Susan Boyle - Home For Christmas (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vánoční hudba

Susan Boyle - Home For Christmas
Stalo se již tradicí, že od doby, kdy Susan Boyle vyhrála britskou soutěž Britain’s Got A Talent v roce 2009, vydává každoročně nové album. Letos stejně jako Kelly Clarkson nebo Mary J. Blige připravila pro své fanoušky kolekci vánočních písní "Home For Christmas". Celkem jich pro toto album vybrala dvanáct a najdete mezi nimi například "Little Drummer Boy", "I’ll Be Home For Christmas", "When A Child Is Born" nebo "Have Yourself A Merry Little Christmas". K jejich nahrání si navíc do studia pozvala i vokální kvintet The Overtones, amerického zpěváka Johnny Mathise a najdeme tu i posmrtný duet s Elvisem Presleym.


Hm... - Lovu zdar (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní hudba / folk

Hm... - Lovu zdar
Pokud byste od pražské formace Hm... čekali další desku pro děti, jako tomu bylo u předchozí nahrávky "Klukoviny", docela byste se spletli. Nástupce dva roky starého počinu s titulem "Lovu zdar" je totiž dospělým počinem, čímž se více přibližuje pět let staré desce "Plán na zimu". V čem vás ale Hm... nezklamou, je skladba písní - ty opět tvoří verše známých českých klasiků (Seifert, Halas, Kainar), mladších poetů (Ludvík Kundera, I. Wernisch) nebo taky jejich vrstevníků (V. Špaček nebo S. Racková). Hudebně je deska velmi pestrá, o čemž se můžete přesvědčit prsotřednictvím ukázek v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


Různí - The Butler (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - The Butler (soundtrack)
Do kin na začátku listopadu vstoupí film "The Butler" s českým názvem "Komorník". Vypráví skutečný příběh Cecila Gainese (Forest Whitaker), který pracoval jako komorník v Bílém domě a obsluhoval sedm prezidentů mezi roky 1952 až 1986. Zažil tedy vše od války ve Vietnamu a hnutí za občanská práva až po atentát na Martina Luthera Kinga a Johna F. Kennedyho. Už nyní k tomuto snímku vychází stejnojmenný písničkový soundtrack, který toto období také reflektuje. Nechybí na něm autor hudby filmu Rodrigo Leão, ke kterému se zařadili písničky Jamese Browna, Gladys Knight, Patti Drew, Faye Adam nebo Fantasie. Pokud byste měli zájem poslechnout si ukázky, navštivte internetový obchod Amazon.


V krátkosti - Live

  • Koncertní podobu svého posledního alba přichystala irská vokální skupina Celtic Woman. Pod názvem "Home For Christmas: Live From Dublin" přináší titul, kde na CD, případně DVD nebo Blu-Ray, naleznete vánoční songy v živém podání zachycené na speciálním koncertu v domovském Dublinu.
  • Dalším koncertním záznamem, který se dostává na pulty obchodů v podobě DVD nebo Blu-Ray, je "Live From Red Square Moscow" zachycující koncert ruských operních hvězd Anny Netrebko a Dmitrie Hvorostovského za podpory Státního akademického symfonického orchestru. Na Rudém náměstí při něm zazněly fragmenty oper Petra Iljiče Čajkovského, Giacoma Pucciniho, Giuseppa Verdiho, Emmericha Kálmána a dalších.
  • Příznivcům tuzemské scény jistě neunikla trojice koncertů, která se natáčela v polovině května v pražském klubu Retro a vystoupila na ní oblíbená zpěvačka Debbi společně s kapelami Wohnout a Vypsaná fiXa. A jsou to právě sety těchto dvou formací, které k vám nyní míří na DVD "G2 Acoustic Stage". Oceníte na nich zejména komorní atmosféru společně s útulně nasvícenou scénou a bezprostřední reakce publika. Wohnout si navíc na pódium přivedl jako hosty Evu Pilarovou a Vojtěcha Lavičku z Gipsy.cz. Na ochutnávky v podobě ukázek z koncertů se můžete podívat na webu Mediar.cz.


Dále vychází:

77 - Maximum Rock N' Roll (Mystic Production)
77 - Maximum Rock N' Roll (Limited Edition) (Mystic Production)
Andre Rieu - Live In Maastricht (BluRay) (Universal)
Andre Rieu - Live In Maastricht (DVD) (Universal)
Andre Rieu - Music Of The Night+ Andre Rieu Celebrates Abba (Universal)
Ayreon - Live At Hammersmith (Universal)
Ayreon - The Theory Of Everything (Universal)
Daniel Hope/Otter/Choe - Refuge In Music-Terezin (Universal)
Friar Alessandro - Voice Of Joy (Universal)
Gehenna - Unravel (Mystic Production)
Gesaffelstein - Aleph (Warner Music)
Gesaffelstein - Aleph (Limited Edition) (Warner Music)
Necrophobic - Womb Of Lilithu (Mystic Production)
Operadyse - Pandemonium (Mystic Production)
Protest The Hero - Volition (Universal)
Red Fang - Whales And Leeches (Mystic Production)
Různí - Café del Mar - Jazz (H'art)
Různí - Czech Dance Chart Winter2013 (Universal)
Různí - Nej podzimní písně a balady (Universal)
Různí - Top20.Cz 2013-2/2CD (Universal)
Septic Flesh - Ophidian Wheel (Mystic Production)
Spiralarms - Freedom (Mystic Production)
The Flower Kings - Desolation Rose (Universal)
Throne Of Katarsis - The Three Transcendental Keys (Mystic Production)
Warbringer - IV: Empires Collapse (Universal)

Vychází na vinylu:
Arcade Fire - Reflektor (Universal)
Kryštof - Inzerát (Universal)
Lorde - Pure Heroine (Universal)
Robert Glasper - Black Radio, Vol.2 (Universal)
Steve Hackett - Live At Hammersmith (Universal)
The Flower Kings - Desolation Rose (Universal)
Warbringer - IV: Empires Collapse (Universal)

Reedice:
Etta James - Let'S Roll (Reedice 2013) (Bertus)
G3 - Live - Rockin' In The Free World (Bertus)
Live - Songs From Black Mountain (Reedice 2013) (Bertus)
Philip Glass - Songs From The Trilogy (Bertus)

NÁZORY
  • Kelly (Zantira, 27.10.2013 10:03) Reagovat

    Jen tak mimochodem Kelly taky připravuje nové popové album, které by mělo snad vyjít na jaře 2014, a taky se mluví o Broadway albu. :)

  • Kelly (Myzt, 27.10.2013 12:05) Reagovat

    Jop, na rok 2014 toho Kelly chystá opravdu hodně! Vyjde standardní album, country album, mluví se o broadway albumu a navíc vyjde i jedno EP Already Famous s jejími bývalými vokálistky a také se mluví o albu s nevydanými songy. Rok 2014 fakt hustej :) Btw, bude na musicserveru recenze alba Wrapped In Red? :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Wohnout v hororovém klipu umírají pod tíhou obézní "Nevěsty" (08.04.2024 08:10)
- Naživo: Imodium ve Foru Karlín potvrdili, že jsou zpět a v plné síle (06.04.2024 15:00)
- Fotogalerie: Imodium oslavili dvacetiny ve velkém stylu (05.04.2024 20:02)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Audio: Do nové tvorby Imodia skladbou "Někdo se dívá" prvně promluvil bubeník Adam Jánošík (31.03.2024 15:26)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Video: Sima Magušinová a Zuzana Smatanová spojily své hlasy a kytary v songu "Duše divoké" (27.03.2024 11:24)
- Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci (26.03.2024 09:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu