Nightwork ohlašují konec kariéry, návrat nevylučují

18.10.2013 09:28 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Nightwork
© facebook interpreta
Jedna z nejúspěšnějších českých kapel posledních let, recesí proslulí Nightwork, končí. Skupina informaci, o níž se mluvilo již nějakou dobu, oficiálně potvrdila 17. října na tiskové konferenci, která předcházela křtu nové desky "Čauki mňauki".

Rozhodnutí, které zarmoutí řadu příznivců a zároveň potěší ještě početnější zástupy antifanoušků, zdůvodnila formace pocitem stereotypu. "Ohlašovaný konec skupiny Nightwork znamená, že jsme dospěli do fáze, kdy máme pocit, že už jsme tady dlouho a nikam dál už jít nemůžeme. Nastal moment, kdy cítíme, že je potřeba něco změnit. Nemá smysl hrát každý rok na stejných festivalech a objíždět stejné akce," vysvětluje parta kolem frontmana Vojtěcha Dyka.

Se svými fanoušky se aktuální stříbrní slavíci rozloučí na velkém koncertě, který proběhne 25. listopadu v pražské O2 areně. Vstupenku na jediné velké vystoupení propagující novou studiovku si zakoupilo už zhruba osm tisíc zájemců. Kapela návrat na hudební scénu nevyloučila. "Neznamená to, že už si nikdy nezahrajeme, ale je to pauza, která může trvat rok nebo třeba tři," vysvětluje kapelník František Soukup.

Skupina debutovala v roce 2007 albem "Respectmaja", které o rok později vyšlo v reedici obsahující hit "Globální oteplování". Druhá deska "Tepláky aneb kroky Františka Soukupa" se datuje do roku 2010, nejnovější počin "Čauki Mňauki" byl na trh uveden před pár týdny. Nahrávka se zatím setkala s nižším zájmem kupujících než předchozí nosiče, v české prodejní hitparádě se dosud probojovala nejvýše na desáté místo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY