shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 26. září

Miley Cyrus nadále vévodí Americe, Britney Spears propadla

Vydáno: 28.09.2013 01:11 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Miley Cyrus i přes obrovský propad streamů uhájila první příčku americké singlové hitparády, "Roar" Katy Perry však za sebou tentokrát nechala jen velmi těsně. Nečekaně nízko startuje očekávaný singl Britney Spears, albovou část žebříčků si podmanil písničkář Jack Johnson.

Miley Cyrus - Wrecking Ball
© facebook interpreta
SINGLY - Ačkoliv to možná čekal málokdo, Miley Cyrus se zásluhou singlu "Wrecking Ball" udržela na nejvyšší příčce americké singlové hitparády. Druhé zlato kontroverzního hitu se však na rozdíl od předešlého triumfu zrodilo až po tuhém boji s Katy Perry. Zpěvačce, která se před lety proslavila jako Hannah Montana, totiž razantně opadly streamy - neuvěřitelných 36,5 milionu z minula nahradilo i tak úctyhodných 14,3 milionu internetových diváků. Výrazně klesly i prodeje (z prvního místa Digital Songs se za 301 tisíc kopií přesunula na bronz s propadem 36%), jedničku však interpretce zachránila rádia - nárůst o 90% znamená finálních 38 milionů impresí.

Katy Perry prodala stejně jako její přemožitelka 301 tisíc digitálních singlů, ve streamech je však stále oproti Cyrus na polovičním čísle (7,3 milionu) a k návratu na piedestal nepomohly ani vynikající rotace rádií - 159 milionů impresí ji v americkém éteru vyneslo na první místo, čímž ukončila jedenáctitýdenní nadvládu "Blurred Lines" Robina Thicka. Pilot z říjnového alba "Prism" navíc Katy vyřval její nejrychleji dosažené rádiové číslo jedna, celosvětový hit to totiž stihl za pouhých sedm týdnů.

Bronz drží nadále šestnáctiletá Novozélanďanka Lorde, jejíž "Royals" se pravděpodobně stane budoucím číslem jedna. Možná tomu tak nebude hned v příštím týdnu, nicméně všeobecný růst naznačuje, že singl má před sebou ještě velkou budoucnost. 307 tisíc prodaných kopií navíc znamená nově získané zlato v Digital Songs, zájem o skladbu šel nahoru o 17%. Lorde se navíc díky tomuto výsledku zařadila mezi nemnoho žen, kterým se podařilo hned s debutovým singlem dobýt digitální prodeje - před ní to zvládly Carly Rae Jepsen, Ke$ha, Katy Perry a Lady Gaga.

Stupně vítězů si tedy znovu rozebraly ženy, brambory zbyly na Aviciiho "Wake Me Up". Hit letošního léta už ovládl žebříčky v celé řadě zemí světa, v USA se ale rozjíždí opožděně a čtyřkou zaznamenává nové maximum. V opačné pozici se nacházejí hity "Blurred Lines" a "Holy Grail", které už čeká spíše dojezd. Robin Thicke spadl z minulé čtyřky na pětku, šestí Jay-Z a Justin Timberlake jsou sice na vzestupu v rádiích, nicméně v celkovém vzorci to na návrat do první pětky nestačí.

Výrazný nárůst zaznamenal Drake, aktuální singl "Hold On, We're Going" stoupal ve všech směrech, nejvýrazněji pak v rádiích, kde si polepšil o plných 22% na 106 milionů přehrání. Příští týden mu navíc naskočí i streamy za čerstvě představený videoklip, a tak by mohl růst i nadále. Odepisovat zdaleka není radno ani "Applause" Lady Gaga, který mnozí škarohlídi označují za propadák, ovšem neprávem. První singl z "ARTPOP" si už šest týdnů udržuje vyrovnané výsledky - stále se pohybuje v intervalu od čtyřky do osmičky, přičemž významně stoupá v rádiích - tento týden v Radio Songs díky nárůstu o 23% vystřelil z osmnáctky až na devítku. V konečném účtování uplynulého týdne z toho vzešlo osmé místo. Zbylé pozice v Top 10 si rozdělily hity Lany Del Rey a Capital Cities.

Nečekaně špatně odstartovala Britney Spears, první singl "Work Bitch" z prosincové osmé studiovky zahajuje svůj pobyt v hitparádě Billboardu na dvanáctém místě. Přitom předcházející piloty "3" a "Hold It Against Me" se okamžitě po vydání prodraly až na vrchol, předchozí "Womanizer" to dokázal v podstatě také (i když ne v debutovém týdnu, ale v prvním plnohodnotném se sedmi započítanými dny). "Work Bitch" potopily hlavně nízké prodeje - v Digital Songs stačilo 174 tisíc kopií na šesté místo. Pro srovnání - "Hold It Against Me" před dvěma lety začínal s číslem přesahujícím 400 tisíc kusů. Jakýkoliv vzestup v příštím kole je díky tragickému prodeji v právě běžícím týdnu zcela vyloučen - singl se momentálně nachází až ve třetí desítce na iTunes, příslibem do budoucna je ale blížící se premiéra videoklipu.

Sedmnácté místo získala novinka od Katy Perry - promo singl "Dark Horse" skončil čtvrtý v Digital Songs (194 tisíc kopií) a ani absence streamů a rádií nepřekazila umístění v elitní dvacítce. Čtyřiapadesáté místo zbylo na nový singl "TKO" Justina Timberlakea, který ale vyšel až v pátek 20. září, a neměl tak započten plný počet dní.

    Top 10 - singly:
  1. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  2. Katy Perry - Roar
  3. Lorde - Royals
  4. Avicii - Wake Me Up
  5. Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines
  6. Jay-Z feat. Justin Timberlake - Holy Grail
  7. Drake feat. Majid Jordan - Hold On, We're Going Home
  8. Lady Gaga - Applause
  9. Lana Del Rey - Summertime Sadness (+ Cedric Gervais Remix)
  10. Capital Cities - Safe And Sound

Jack Johnson - From Here To Now To You
© facebook interpreta
DESKY - Své čtvrté number one album v americkém žebříčku si připisuje country písničkář Jack Johnson s novinkou "From Here To Now To You", která odstartovala s prodejem ve výši 117 tisíc kopií. Pro Johnsona se jedná o třetí nahrávku v řadě, která si to z nuly namířila rovnou na jedničku - méně příznivější informací pro osmatřicetiletého muzikanta jsou slábnoucí prodejní čísla. Desky "Sleep Through The Static" z roku 2008 se totiž v prvním týdnu rozebralo 375 tisíc kusů, tříletý počin "To The Sea" si za prvních sedm dní od vydání pořídilo 243 tisíc Američanů.

Novinkami se to v aktuálním vydání albového žebříčku doslova hemží, v Top Ten obsadily rovnou šest pozic, přičemž do první pětky žádnou starší desku nepustily. Obdobnou situaci pamatuje hitparáda Billboardu naposledy před rokem. Dvojka patří dalšímu protagonistovi country, Justinu Moorovi. Tomu se s "Off The Beaten Path" podařilo dosáhnout svého nejlepšího prodejního týdne, jeho novinku si zakoupilo 97 tisíc posluchačů. Bronz si na krk pověsí Chris Young se svým nejvýše umístěným nosičem kariéry , díky "A.M." totiž o jednu příčku vylepšil postavení dva roky starého disku "Neon". Nicméně číselný zájem fanoušků šel opačným směrem, a tak v prvním týdnu startuje s prodejem o dvacet tisíc kusů nižším než v případě zmiňovaného předchůdce.

Napínavá bitva se odehrála v boji o bramborovou medaili, nakonec ji švédskému producentovi Aviciimu a jeho novince "True" o pár kopií vyfoukla kompilace "MMG: Self Made", obě nahrávky začínají svou hitparádovou pouť s padesáti tisíci prodanými nosiči.

Vinou novinkové smršti v Top desítce nenajdete ani jeden postup směrem nahoru, kromě nových alb se už jen padalo. Nejvýrazněji to pocítili minule vítězný Keith Urban a před týdnem stříbrný The Weeknd. Zatímco prvně jmenovaný klesal z jedničky na osmičku s "Fuse" o vysokých (ale nikoliv nečekaných) 69 %, třiadvacetiletý Kanaďan se musí vypořádat dokonce s 73% propadem a devátým místem. Obě alba tak spadla až za šestého Luka Bryana, jehož "Crash My Party" šlo dolů jen o pět procent, a na sedmičce sídlící desku "B.O.A.T.S II #METIME", za níž se skrývá rapper 2 Chainz. Ten se sice po minulém bronzu sesunul o taktéž nemalých 46%, pořád to však stačilo na pokoření svých přemožitelů z předcházejícího kola. Elitní desítku uzavřela novinka "We Are Tonight" Billyho Curringtona, kterému na vstup do nejvyšší společnosti stačilo udat 26 tisíc kopií.

Příští týden lze očekávat prudký nástup Drakea a jeho novinky "Nothing Was The Same", vysoký start čeká také nashvillské rockery Kings Of Leon se šestou studiovkou "Mechanical Bull". Na to už si ale v komentáři znovu posvítí kolega Petr Doupal.

    Top 10 - alba:
  1.  N Jack Johnson - From Here To Now To You (117)
  2.  N Justin Moore - Off The Beaten Path (97)
  3. N Chris Young - A.M. (54)
  4. N Various Artist - MMG: Self Made 3 (50)
  5.  N Avicii - True (50)
  6. ▼ #Luke Bryan - Crash My Party (47, -11 %)
  7. ▼ 2 Chainz - B.O.A.T.S. II #METIME (35, -46%)
  8. Keith Urban - Fuse (98) (31, -69 %)
  9. The Weeknd - Kiss Land (26, -73 %)
  10. N Billy Currington - We Are Tonight (26)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Britney (Katy, 30.09.2013 17:48) Reagovat

    Myslím, že úspěchy Work Bitch seještě znásobí až s vydáním klipu k tomuto singlu. PS.: Vyjde zítra ;)

    • Re: Britney (Josef Martínek, 30.09.2013 19:22) Reagovat

      O zítřejší premiéře klipu víme a těšíme se :)

  • za tyden spadne... (jankovarr, 01.10.2013 11:17) Reagovat

    cekal jsem wreking ball uz neudrzi prvni misto a ze se tim potvrdi, ze nahota samotna neni schopna kralovat dlouho... no snad za tyden.

    Nedaly by se nekde sehnat i Ceske prodeje, pro zajimavost ? V USA 301 tisic, u nás 30 ??

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Miley Cyrus a Pharrell Williams si v novém singlu hrají na doktory (14.03.2024 20:09)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (40-31) (23.01.2024 18:30)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu