Katy Perry v Británii dořvala, singlové zlato uzmul Jason Derülo

25.09.2013 21:05 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Británie má nové singlové číslo jedna, Jason Derülo ukončil dvoutýdenní nadvládu Katy Perry s hitem "Roar", a na zlatě tak s vysokým prodejním číslem stanula jeho novinka "Talk Dirty". Albovou jedničku si udrželi Arctic Monkeys, kteří nadále ovládají žebříček s pátou řadovkou "AM".
Jason Derulo - Talk Dirty
© facebook interpreta
SINGLY - Katy Perry se podobně jako v USA také v Británii po dvou zlatých zářezech s "Roar" přesunula na dvojku. Zatímco v zámoří ji v minulém týdnu zdemolovala Miley Cyrus, ostrovní žebříček hlásí třetí kariérní vítězství Jasona Derüla. Ten svého singlu "Talk Dirty", v němž hostuje rapper 2 Chainz, prodal v debutovém týdnu úctyhodných 160 tisíc kopií, čímž se postaral o svůj nejúspěšnější singlový start. Zároveň se druhý singl z alba "Tattoos" stal čtvrtým nejrychleji prodávaným songem ve Velké Británii roku 2013.

Katy Perry se tedy tentokrát musí spokojit se stříbrem, pomyslné stupně vítězů uzavírá novinka Jessie J nazvaná "It's My Party", v pořadí druhý singl z ještě žhavého alba "Alive" debutuje na trojce. Předchozí vlaštovka "Wild" to dotáhla nejvýše na páté místo, takže už nyní může Jessica Cornish oslavovat zlepšení. Uvidíme, jak si povede celé její novinkové album v příštím týdnu.

Minulé stříbro nezopakovali OneRepublic, Ryan Tedder a jeho parta spadla na nepopulární bramborovou pozici. Přelom první a druhé pětice okupuje švédský DJ Avicii - jeho osvědčený, pomalu, ale jistě dosluhující hit "Wake Me Up" (aktuálně šestý) střídá další singl "You Make Me", který zahajuj svou pouť v UK Singles Chart jako pátý nejprodávanější song uplynulého týdne.

Zbytek elitní desítky se nesl hlavně ve znamení pádů, pozice ztráceli Drake, Ellie Goulding i Klangkarussel a Will Heard, devítku z minula si uchoval Macklemore spolu s Ryanem Lewisem a Mary Lambert, připomeňme že skladba "Same Love" byla představena již před rokem. Při letmém pohledu do druhé desítky čtenář zjistí, že Top 10 opustila Lana Del Rey s remixem "Summertime Sadness" (12.), Miley Cyrus a kontroverzní hit "We Can't Stop" i Lady Gaga, která se s "Applause" sice začíná solidně rozjíždět v USA (zejména v rádiích). ale v Británii už asi dotleskala. Ale nepředbíhejme.

    Top 10 - singly:
  1. N Jason Derulo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  2. Katy Perry - Roar
  3. N Jessie J - It's My Party
  4. OneRepublic - Counting Stars
  5. N Avicii - You Make Me
  6. Avicii - Wake Me Up
  7. Drake feat. Majid Jordan - Hold On We're Going Home
  8. Ellie Goulding - Burn
  9. ▬ Macklamore feat. Ryan Lewis & Mary Lambert - Same Love
  10. ▼ Klangkarussel feat. Will Heard - Sonnentanz (Sun Don't Shine)

    Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

    Arctic Monkeys - AM
    © facebook interpreta
    DESKY - Pozici nejžádanějšího alba si udrželi Arctic Monkeys, kteří se tak s "AM" pyšní zlatem druhým týdnem. Podle recenze Ondřeje Hricka se sice kytarová dokonalost tentokrát nekoná, britští kupující však zřejmě mají jiný názor. Na dvojce debutuje Aviciiho deska "True", o níž (respektive úspěšných hitech z ní) jsme se již zmiňovali v singlové části britských žebříčků. Protože září i podzim obecně je tradičně období plodné na nové desky, asi málokoho překvapí, že v novinkovém stylu pojedeme dál - první desítka totiž obsahuje rovnou šest novinek. Bronz si tedy na krk může pověsit další (už jedenatřicátá) nahrávka nestárnoucího Eltona Johna, jehož fanoušci vyrazili do obchodů pro "The Diving Board".

    Stupně vítězů v silné konkurenci nezbyly na Manic Street Preachers a jejich "Rewind The Film", v pětici nejúspěšnějších alb se udržela také londýnská gramatika, debut "If You Wait" lehce vesmírně znějící formace London Grammar klesá o tří pozice z druhého na páté místo.

    Bohatá novinková nadílka pokračuje také na dalších pozicích, ať už v podobě písničkářky jménem Katie Melua, muzikanta Jacka Johnsona nebo veterána Roda Stewarta. Start v Top Ten naopak tentokrát minul Placebo, jejichž sedmá studiovka "Loud Like Love" to dotáhla na 13. místo. Pro srovnání - předchozí počin londýnských rockerů "Battle For The Sun" se v roce 2009 umístil na osmičce.

    Další nové kousky výrazně ovlivní albový žebříček i za týden, podle odhadů by totiž na stupních vítězů měla stanout aktuální alba Kings Of Leon, Drakea a Jessie J, kteří se v polovině týdne přetahují o čelní pozice. Aktuálně to vypadá na možný triumf "Mechanical Bull" Kings Of Leon, definitivní údaje však budeme znát až v neděli 29. září.

      Top 10 - alba:
    1. Arctic Monkeys - AM
    2. N Avicii - True
    3. N Elton John - The Diving Board
    4. N Manic Street Preachers - Rewind The Film
    5. London Grammar - If You Wait
    6. N Katie Melua - Ketevan
    7. N Jack Johnson - From Here To Now To You
    8. Rod Stewart - Time
    9. N Deaf Havana - Old Soulds
    10. The 1975 - 1975

      Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY