Tublatanka vyrazila na jubilejní turné

24.09.2013 13:08 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Tublatanka
© tublatanka.sk
Tublatanka letos slaví třicet let na scéně a k tomuto jubileu fanouškům chce poskytnout neobyčejné zážitky na česko-slovenském koncertním turné. Již před několika dny na prvním koncertu v Ostravě si jejich příznivci mohli všimnout i jednoho překvapení. Skupinu totiž doprovází i vzácný host v podobě smyčcového seskupení Adventure Strings.

"Náš playlist na ostravském koncertu obsahoval dvaadvacet písní. Těšil jsem se, že si zahrajeme s našimi hosty, a také jsme si to naplno vychutnali. Když jsme hráli se smyčcovým kvartetem, měl jsem v duši úžasný pocit. Svými výkony a dynamikou dodali skladbám 'Pravda víťazí', 'Skúsime to cez vesmír', 'Nekonečná pieseň' a 'Matka' ještě víc energie a krásný zvuk. Přesně to jsem si také přál," řekl leader kapely Maťo Ďurinda.

Téměř dvou a půl hodinový koncert byl teprve startem celého turné, které obsahuje patnáct zastávek v Česku i na Slovensku. Dobrý pocit ze začátku šňůry má i baskytarista Ďuro Topor. "Start turné k třicátému výročí byl úžasný, výborně načasovaný a vyprodaný. Ke koncertu jsme přistupovali zodpovědně a s respektem i proto, že jsme hráli se zkušenými hráči vážné hudby. Měli jsme speciálně rozšířené pódium, špičková světla a dvě velkoplošné obrazovky, aby měli všichni co největší zážitek."

Maťo Ďurinda dodal: "Když jsme odehráli poslední přídavek 'Žeravé znamenie osudu', cítili jsme se jako v sauně. Vydýchali jsme v té hale i poslední kyslík. Publikum bylo skvělé, odzpívalo snad všechny písně. My si ho za dlouhodobou podporu naší kapely nesmírně vážíme." O tom, že to kapela pořádně rozbalila, nemusí nikdo pochybovat. "Po prvních tónech ze mě spadla veškerá nervozita. Přišla úžasná energie, kterou nám odevzdali naši fanoušci a zásobovali nás jí víc jak dvě hodiny. Na pódiu bylo po pár minutách jako v pekle, museli jsme se třikrát převlékat," řekl Topor.

Jelikož je o koncerty solidní zájem, zvažuje kapela i přidání některých termínů. V současnosti tvoří zbylou část turné tyto zastávky:

27.09. Nitra - Sportovní hala
28.09. Pezinok - Amfiteátr
04.10. Brezno - Sportovní hala
05.10. Martin - Amfiteátr
11.10. Bardejov - Sportovní hala
12.10. Michalovce - Sportovní hala
13.10. Prešov - PKO - vyprodáno
19.10. Bratislava - MMC - vyprodáno
31.10. Brno - Sportovní hala Vodová
01.11. Zlín - Sportovní hala Euronic
13.11. Praha - Incheba aréna
21.11. Levice - Sportovní hala
29.11. Jindřichův Hradec - KC - Jitka
26.12. Trenčín - Special - Piano klub



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY