Původní členové ELO vystoupí v Praze se symfonickým orchestrem

05.09.2013 09:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

ELO
© facebook interpreta
The Orchestra se vrací do České republiky! Po fenomenálním úspěchu v roce 2011, kdy původní členové rockové legendy Electric Light Orchestra zcela zaplnili velký sál pražského Kongresového centra, se rozhodl pořadatel Ticket Art Production opět uvést tento jedinečný koncert. A i letos za doprovodu velkého symfonického orchestru.

"Slyšet nestárnoucí hity ELO, umocněné vynikajícím symfonickým orchestrem, byl skutečně silný zážitek. V listopadu 2011 jsme zaplnili Kongresové centrum, které nadšeně skandovalo až do poslední vteřiny koncertu, a po koncertě jsme obdrželi jen nadšené ohlasy," sdělil za pořadatele Pavel Košatka. "Diváci se nás neustále ptali, zda plánujeme uvést další koncert The Orchestra. Konečně můžeme říci 'Ano'!"

Koncert se uskuteční 1. listopadu 2013 v Kongresovém centru Praha a divákům se představí tito bývalí hudebníci ELO a ELO Part II: Mik Kaminski (housle, ELO), Louis Clark (klávesy, ELO), Eric Troyer (zpěv, klávesy, ELO II), Parthenon Huxley (sólová kytara, ELO II), Gordon Townsend (bicí, ELO II) a Glen Burtnik (zpěv, basová kytara, ELO II).

Slavné hudebníky opět doprovodí sedmadvacetičlenný Velký orchestr paláce Žofín, který pravidelně spolupracuje s významnými osobnostmi české i zahraniční hudební scény. "Spolupráce byla opravdu špičková. Velmi mě oslovil dirigent orchestru, jeho profesionalita, vysoce efektivní zkoušení a nastudování celého koncertu. Ale co se mně především líbilo, byla neuvěřitelná atmosféra v hledišti a těsný kontakt s orchestrem," sdělil nám své dojmy z předchozího koncertu dirigent symfonického orchestru Dalibor Kapras. "Jsem proto velmi potěšen, že náš orchestr byl opět osloven ke spolupráci."

Všichni známe jejich hity, které vítězily v hitparádách po celém světě a dodnes je hrají všechna rádia. Připomeňme si např. "Don't Bring Me Down", "Rock'n'Roll Is King", "Twilight", "Livin' Thing", "Do Ya", "Confusion", "Last Train To London", "Ticket To The Moon", "Evil Woman", "Ma-Ma-Ma-Belle", "Mr. Blue Sky", "Telephone Line" a desítky dalších. Většinu těchto nestárnoucích hitů uslyšíte i v rámci pražského koncertu.

Historie projektu ELO se začala psát v roce 1971 a trvá do současnosti. K založení nové skupiny vedla touha vytvořit něco nového. Všechny kapely měly rockové obsazení a k tomu jsou potřeba i dechové nástroje, ale skupina s klasickými smyčcovými nástroji a klavírem - to by bylo něco nového. Hudba ELO se kvalifikuje jako klasický a progresivní rock. Jejich tvorba směšuje beatlesovský pop, symfonický rock a vážnou, klasickou hudbu. John Lennon v roce 1974 o skupině ELO prohlásil: "Kdyby ještě hráli Beatles, hráli by přesně stejně jako ELO!"

Kapela nahrála 12 studiových alb, získala 9 zlatých, platinových a multiplatinových desek. Je také autorem kultovního filmového muzikálu "Xanadu", ve kterém zazářila Olivia Newton-John. Žádná jiná kapela před ELO nedosáhla takto perfektního spojení vážné hudby s rockem.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji v celé síti Ticket Art (www.ticket-art.cz), včetně všech poboček CK Čedok. Více informací naleznete také na www.the-orchestra-elo.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY