Pásky s tvorbou Joy Division se našly v odpadkovém koši

15.08.2013 19:51 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Joy Division
© last.fm/music/Joy+Division
Joy Division v odpadkovém koši? Držíte se za hlavu? Nějakého dobráka zřejmě raritní memorabilie post-punkových průkopníku nevzrušuje. Jak jinak si vysvětlit, že originální pásky jedné z nejvlivnějších kapel sedmdesátých let vyhodnotil jako nežádoucí.

Mezi boxy s nahrávkami se kromě jednoho se štítkem "Joy Division Outtakes" a dalších pěti popsaných názvy "Joy Division" nebo "New Order" objevily i záznamy kapel Psychedelic Furs, Magazine, The Durutti Column, Slaughter and the Dogs a dalších. Sbírku zachránila dle serveru Slicing Up Eyeballs před zničením Julia Adamson. Současná manažerka společnosti Invisiblegirl Records and Publishing v osmdesátých letech osobně asistovala Martinu Hannettovi, později uznávanému producentovi, jenž spolupracoval s výše zmíněnými skupinami. Podle ní se v jedné z krabic nachází i originální demo nahrávky k přelomové desce "Unknown Pleasures". Paradoxem je, že Adamson o zlatý důl nemá zájem.

Setkala se totiž s odmítavou reakcí bývalého baskytaristy Joy Division a později i New Order Peterem Hookem. "Je to nešťastný králíček. Zkoušela jsem marně i další členy a nahrávací společnosti... O tyhle nahrávky jsem se dlouho starala a když jsem se obrátila na umělce (kterým jsem telefonovala jako prvním), byla jsem nařčena ze zneužití... Takže už na to kašlu," napsala na svém facebookovém účtu.

Sběratelé, nastal tedy váš čas. Bývalá klávesistka alternativní rockové kapely The Fall totiž na sociální síti inzerovala výzvu k odebrání sbírky: "Žalostně hledám sběratele, který by si je vzal (ideálně celou kolekci), protože jsou velmi staré a pravděpodobně se jejich stav bude zhoršovat a ani se už o ně nechci starat."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY