Duffy vzdá hold Édith Piaf

11.08.2013 14:00 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Duffy
© uk.omg.yahoo.com
Ptáte se, kam se poděla někdejší hvězda hitparád, velšská zpěvačka Duffy? Pak vězte, že interpretka megahitu "Mercy" momentálně odpočívá a nabírá dech, aby se v budoucnu mohla vrátit se svou třetí řadovou deskou. Řemeslo na hřebík ale úplně nepověsila, v září totiž vystoupí na speciální akci věnované padesátému výročí smrti legendární Édith Piaf.

Koncert koncipovaný jako pocta uznávané francouzské šansoniérce, která v roce 1963 zahynula ve věku sedmačtyřiceti let, se uskuteční 19. září v Beacon Theatre v New Yorku. Organizátoři lákají diváky na spojení umělkyň napříč různými žánry a generacemi, kromě popsoulové divy Duffy si totiž hity Piaf zazpívají například rockerka a bývalá partnerka Micka Jaggera Marianne Faithfull, jazzová zpěvačka Madeleine Peyroux nebo Beth Ditto, hlas formace Gossip.

Duffy zatím vydala dvě studiová alba, veleúspěšný debut "Rockferry" z roku 2008 se pyšní více než devítimilionovým prodejem, v Británii si deska vysloužila pětiplatinové ocenění a stala se tehdy nejprodávanější nahrávkou roku. Druhý počin "Endlessly" však tyto úspěchy zopakovat nedokázal, krátce po jeho vydání tedy aktuálně devětadvacetiletá zpěvačka oznámila kariérní pauzu. Internetem momentálně kolují zvěsti, že v současnosti již nahrává materiál pro své třetí album, které by se na pultech obchodů mělo objevit v příštím roce. Až čas však ukáže, zda se jedná o pravdivá fakta, nebo jen další z mnoha mylných zpráv.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY