Avicii prodal za tři týdny více než půl miliónu singlů "Wake Me Up"

07.08.2013 23:22 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

A to pouze v Británii, jde tak o nejrychleji prodávaný singl letošního roku. A nejspíše tak, i tohle léto našlo svůj hit. Albovou část i nadále ovládají účastníci talentových show. Operní duo Richard And Adam jsou první a Jehmene Douglas druhý.
Avicii feat. Aloe Blacc - Wake Me Up
© facebook interpreta
"Wake Me Up"! Myslím, že fanoušci talentovaného Aviciiho jsou vzhůru až moc. Jeho aktuální pecka totiž po třech týdnech prodejů proráží hranici půl milionu prodaných kusů, a potvrzuje tak pozici nejrychleji prodávaného singlu tohoto roku. V tomto týdnu přidal DJ dalších sto dvacet tisíc a celkové prodeje se tak zastavily na čísle pět set čtyřicet pět tisíc.

"Mít nejrychleji prodávaný singl roku 2013 je pro mě samozřejmě obrovský problém, sem vám zavazán a očekáváte ode mě mnoho. Nikdy jsme si nemyslel, že na vrcholu oficiální hitparády bude má hudba. Taneční hudba má své vlastní věci, máme vlastní žebříčky. Britské číslo jedna je šílené," komentoval nečekanou situaci samotný Avicii.

Druhý je v aktuálním žebříčku John Newman se svým prvním singlem "Love Me Again", který v minulosti singlovou hitparádu již ovládnul. John nyní pracuje na debutové desce, která by měla vyjít v řijnu. Minule druhý "Best Song Ever" One Direction padá až na pětku, třetí zůstává v tomto vydání hitparády "Blurred Lines". Na čtverce najdeme postup týdne, o celých osmadvacet míst stoupá "Summertime Sadness". Ten sice vyšel již před rokem, nyní ale píseň Lany Del Rey zremixoval Cedric Gervais, a skladba dosáhla svého nejvyšší britského umístění.

Minulý týden Calvin Harris, Ayah Marar a jejich pecka "Thinking About You" poskočili o čtrnáct míst, tento týden přidávají dalších pět, a poprvé je tak aktuální producentova hitovka mezi desítkou nejprodávanějších skladeb. Harris tak znova přepisuje historii, a to tím, že měl z jednoho alba ("18 Months") devět singlů v britské top 10.

Těsně pod desítkou se náchází "Holy Grail", na kterém spolupracovali Jay-Z a Justin Timberlake. Jedinou novinku ve vyšších patrech hitparády má v tomto vydání mladá londýňanka Eliza Doolittle, která svoji debutovou desku vydala před dvěma lety a v albovém žebříčku vylítla až na trojku. Druhou desku "In Your Hands" zpěvačka právě dokončuje a úvodní singl "Big When I Was Little" startuje na dvanácté příčce.

    Top 10 - singly:
  1. Avicii - Wake Me Up
  2. John Newman - Love Me Again
  3. Robin Thicke feat. T.I. and Pharrell Williams - Blurred Lines
  4. Lana Del Rey - Summertime Sadness
  5. One Direction - Best Song Ever
  6. Icona Pop - I Love It
  7. Naughty Boy feat. Sam Smith - La La La
  8. Passenger - Let Her Go
  9. Calvin Harris feat. Ayah Marar - Thinking About You
  10. will.i.am - Bang Bang

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Richard And Adam - The Impossible Dream
© facebook interpreta
Zatímco u nás se o účastnících talentových soutěží slyší jen málo. V Británii, kde většina těchto pořadů vznikala, slaví úspěch většina finalistů. Důkazem toho, bylo již minulý týden vítězství desky "Love Never Fails" finalistu X Factoru z minulého roku Jahmene Douglase. Ten, tento týden klesá na druhou pozici, porazilo ho bratrské duo Richard And Adam.

Právě oni před pár týdny zazářili ve finále show Británie hledá Talent. I když operní dvojice obsadila až třetí místo, debutová deska "The Impossible Dream" vydaná u Sony Music se okamžitě po vydání dostala na vrchol nejprodávanějších alb. Ve finálé známé soutěže dvojice uspěla s prvním, stejnojmenným singlem, a u světového vydavatelství mají bratři podepsanou smlouvu i na druhou desku. Uvidíme jestli se něco podobného stane i u nás, další řada této show se na obrazovkách tuzemské televize objeví už na podzim.

Do top 3 se už po několikáté vrací Passenger, jehož "All The Little Light" je v hitparádě už třiadvacet týdnů. Čtvrtá je Jay-Zho "Magna Carta Holy Grail", a nejprodávanější pětku uzavírá stejně jako před týdnem Rod Stewart s "Time". Osmé místo patří výběrovce největších hitů britské kapely Scouting For Girls, kteří doma poprvé uspěli před šesti lety, kdy byl jejich první deska nejprodávanější.

Jedenáctý je debut "Body Music" elektronického dua AlunaGeorge, kteří jsou označováni ze jedny z letošních objevů na britské scéně. Doma uspěli již hostováním na singlu "White Noise" dalších talentů Disclosure, ti s první deskou "Settle" před časem domácí albovou hitparádu dokonce vyhráli. Už osmou desku vydává legandární Backstreet Boys, jejich "In A World Like This" startuje na šestnácté pozici. Jednadvacátí jsou potom američtí heavy metalisté Five Finger Death Punch s první částí novinky "The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell", ta druhá bude následovat v listopadu.

    Top 10 - alba:
  1. N Richard And Adam - The Impossible Dream
  2. Jahmene Douglas - Love Never Fails
  3. Passenger - All The Little Lights
  4. Jay-Z - Magna Carta Holy Grail
  5. Rod Stewart - Time
  6. David Guetta - Nothing But The Beat
  7. Michael Bublé - To Be Loved
  8. N Scouting For Girls - Greatest Hits
  9. Rudimental - Home
  10. Imagine Dragons - Night Vision

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY