shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 1. srpna

Selena Gomez a One Direction měli nejvyšší novinky v USA

Vydáno: 03.08.2013 15:38 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Selena Gomez se sólovkou "Stars Dance" dosáhla toho, co se jí s kapelou The Scene nepodařilo: prvenství v albech. Jay-Z tak spadl na stříbro. V první desítce debutovali i Marc Anthony, We Came As Romans a Rich Gang. V singlech si Thicke prodloužil neporazitelnost, mohutně ale debutovali One Direction.

Robin Thicke - Blurred Lines
© facebook interpreta
SINGLY - Osmý týden v kuse máme "Blurred Lines" v čele, navíc se singlu podařilo navýšit rekord, když podeváté v řadě byl Airplay Gainer a suma impresí v rádiích je už 207 milionů, tedy pouhých pět milionů od absolutního rekordu Mariah Carey, jak jsme již informovali.

Poprvé po osmi týdnech však nebyl na špici Download Songs, 312 tisíc nestačilo na nástup One Direction. 1D s písní "Best Song Ever" debutovali s 322 tisíci downloady, což je letošní nejlepší start. Skladba v prvním týdnu dosáhla 7,9 milionu streamů (většina z YouTube/VEVO, nezapomeňte, že pouze diváků z USA). Pro skupinu to je nejlepší pozice v žebříčku v kariéře.

Další čtyři místa tak shodně spadly o jednu příčku, zatímco Jay-Z s Justinem Timberlakem a Anna Kendrick si o pozici polepšili (a konečně jsem viděl "Pitch Perfect" a můžu doporučit). A protože "Can't Hold Us" spadlo za ně, "Holy Grail" přebral po 14 týdnech vedení v Rap Songs.

Top 10 uzavírají Florida Georgia Line s žánrovým rekordem: "Cruise" je v čele Hot Country Song už 22 týdnů, což je nejdelší vedení od startu této sekce hitparády v roce 1944. Nutno však dodat, že od letoška podžebříček už nepočítá pouze s výkony z rádií, ale je stejně jako celé Hot 100 hybridní (tedy rádia, downloady, streamy).

Na vysokém 21. místě je novinka týdne: r'n'b skladba "Baby I" Ariany Grande. Na padesát trojce debutovala Ellie Goulding s "Burn" a o tři příčky níže se umístil Chris Brown s "Love More" s Nicki Minaj.

Skok týdne? 86=>34 "Beneath Your Beautiful" Labrintha a Emeli Sandé. Důvod? "America's Got Talent" vystoupení. Skladba vyjde též jako součást EPčka pro USA obsahující singly z debutu "Electronic Earth". Úspěch přišel 10 měsíců po vydání singlu v UK, i když do amerických rádií byl vypuštěn až letos v březnu.

    Top 10 - singly:
  1. Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines
  2.  N One Direction - Best Song Ever
  3. Miley Cyrus - We Can't Stop
  4. Imagine Dragons - Radioactive
  5. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  6. Bruno Mars - Treasure
  7. Jay-Z feat. Justin Timberlake - Holy Grail
  8. ▲ Anna Kendrick - Cups (Pitch Perfect's "When I'm Gone")
  9. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
  10. ▼ Florida Georgia Line (/feat. Nelly) - Cruise

55 let žebříčku a nejhorší prodeje historie

V těchto dnech Billboard oslavuje 55 let. K tomu na webu nabízí plno zajímavých článků, shrnutí a dalšího materiálu. Chcete například seznam všech Billboard Hot 100 #1 hitů? A nebo pořadí interpretů s nejvíce #1 singly? Tam dominují The Beatles před Mariah Carey. V počtu umístění v Top 10 je ale před Angličany Madonna. Na druhé stránce na stejném odkaze pak najdete nejdéle vedoucí písně (Black Eyed Peas jediní drží krok s Mariah) nebo počet umístění v celém Hot 100, kde mají Glee s 206 songy dvakrát více než Lil Wayne a Elvis Presley.

Tento týden také Billboard zveřejnil, že v posledních pěti týdnech za sebou se neprodalo ani pět milionů alb. Přitom teprve v roce 2010 se stalo, že by této sumy prodeje nedosáhly. Poslední týden s 4,68 miliony je pak úplně nejhorším výsledkem historie od roku 1991. Dosavadní suma letošních prodejů je pak o 6 % nižší než loni, překvapivě však i o tři procenta spadly singlové downloady.

Selena Gomez - Stars Dance
© facebook interpreta
DESKY - Mluvit o "Stars Dance" jako debutu je trochu zvláštní, když Selena Gomez s The Scene vydala už tři desky, každopádně novinka je její první sólovka. Kapela je sice fuč, stejní producenti ale zůstali. I když pro titulní "Come & Get It" tu je hvězdnější Stargate. A možná i proto s albem uspěla, ke šestimístnému debutu ji chyběly jen tři tisíce. S "The Scene" byl maximem bronz posledního "When The Sun Goes Down" s 75 tisíci.

Na dvojku tak po dvou týdnech v čele spadl Jay-Z a překvapením byl bronz, "Teen Beach Movie" po debutu na osmičce prodal o 128 % více. Televizní premiéra totiž proběhla v pátek, takže teprve nyní se započítal celý týden prodeje, navíc film okamžitě vyšel na DVD. Za Kidz Bop debutuje Marc Anthony. "3.0" je španělsky zpívaná deska a pro Marca je páté místo nejlepším výsledkem po bronzu "Mended" z roku 2002.

Prvního Top 10 umístění dosáhli metalcoreoví We Came As Romans, třetí počin "Tracing Back Roots" skončil osmý. Devítky dosáhli interpreti z Young Money a Cash Money Records (například Lil Wayne, Nicki Minaj, Busta Rhymes a Limp Bizkit) se společnou nahrávkou "Rich Gang". Na čtrnátce se umístili Edward Sharpe & The Magnetic Zeros s eponymním třetím albem a devatenáctí byli Rolling Stones s "Hyde Park Live".

Příští týden může dojít k tomu, že Robin Thicke bude vévodit oběma žebříčkům - uvidíme, jestli udrží singly, vítězstí v albech je ale téměř jistotou: celá deska "Blurred Lines" by měla startovat s 130+ tisíci. Na dvojku míří Five Finger Death Punch s "The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell, Volume 1" (100K), do Top 10 se vlezou ještě Tech N9ne ("Something Else"), Backstreet Boys ("In A World Like This") a Emblem3 ("Nothing To Lose").

    Top 10 - alba:
  1.  N Selena Gomez - Stars Dance (97)
  2. Jay-Z - Magna Carta... Holy Grail (77, -40 %)
  3. ▲ Teen Beach Movie Soundtrack (57, +128 %)
  4. ▼ Kidz Bop Kids - Kidz Bop 24 (39, -37 %)
  5.  N Marc Anthony - 3.0 (39)
  6. ▼ Florida Georgia Line - Here's To The Good Times (30, -6 %)
  7. Imagine Dragons - Night Visions (27, -4 %)
  8.  N We Came As Romans - Tracing Back Roots (26)
  9.  N Rich Gang - Rich Gang (24)
  10. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (21, -14 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu (18.03.2024 19:30)
- Naživo: Beyoncé chtěla ve Varšavě ohromit dokonalostí. Projela se na obrněném transportéru a létala vzduchem (02.07.2023 08:44)
- Naživo: We Came As Romans by se už do Rock Café neměli vracet (15.05.2023 09:13)
- Audio: Jay-Z představil novou verzi hitu "Empire State of Mind". Bohužel není tak nostalgická jako ta původní (19.04.2023 18:12)
- Fotogalerie: Louis Tomlinson zavítal do Prahy a potěšil nejen fanynky One Direction (01.04.2022 09:24)
- Video: Coldplay v klipu "Let Somebody Go" překonávají překážky paralelních světů (08.02.2022 13:52)
- Video: Coldplay odstartovali týdenní rezidenci u Cordena. Přidali se Selena Gomez nebo Jacob Collier (21.10.2021 18:24)
- Do Rokenrolové síně slávy budou uvedeni Foo Fighters, Tina Turner nebo Jay-Z (13.05.2021 15:26)
- Nové desky 10/2021 - od Seleny Gomez přes Nicka Jonase po Roba Zombieho (16.03.2021 08:00)
- Jay-Z prodal svůj většinový podíl v Tidalu (10.03.2021 12:14)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu