Mnohé české hvězdy nevystoupily na Benátské noci. Důvody nejsou známy

31.07.2013 14:39 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Žlutý pes
© pokrok.eu
Festival Benátská noc už sice skončil, několika tuzemským interpretům však po něm zůstala pořádná pachuť v ústech. Tento festival se pyšní jednou z nejhojnějších účastí českých a slovenských kapel, tentokrát se ale někteří interpreti na pódiu neobjevili, i když jejich vystoupení bylo v promo materiálech avizováno. Žlutý Pes dle původních zpráv již dříve odřekl své vystoupení a Ivan Hlas Trio nevystoupilo kvůli technickým potížím. Ti, kteří se těšili na taneční muziku formace Skyline, také ostrouhali.

Důvody ovšem asi budou malinko jiné. "Skupina Žlutý Pes se důrazně ohrazuje proti tvrzení organizátorů, že zrušila své vystoupení na Benátské noci. Pravý opak je pravdou. Naše vystoupení zrušili sami organizátoři několik dní před festivalem, přestože jsme byli uvedeni v oficiálním programu a na vystoupení jsme byli připraveni. Fanouškům se omlouváme," uvedla kapela ve svém oficiálním prohlášení a pro iDNES.cz zpěvák Ondřej Hejma ještě doplnil: "Stručně řečeno to bylo tak, že Pavel Mikez čtyři dni před festivalem naše vystoupení zrušil bez náhrady a bez omluvy. Máme podezření hraničící s jistotou, že to bylo proto, že potřeboval ušetřit prachy. A nebyli jsme sami."

Známý cellista Jaroslav Olin Nejezchleba také vyvrátil původní spekulace o zrušení vystoupení tria Ivana Hlase z technických důvodů. "Volali nám snad dvě hodiny před odjezdem z Prahy. Že prý je tam málo lidí a nemají peníze na zaplacení honorářů. Mrzelo mě to i proto, že jsem kvůli tomuhle vystoupení přijel dřív z Moravy, kde jsem byl navštívit rodiče."

Finanční potíže ale podle ředitele festivalu Pavla Mikeze nebyly důvodem k rušení koncertů. "V neděli jsme byli časově omezeni 22. hodinou, a museli jsme proto několik vystoupení zrušit a o asi dvacet minut zkrátit i závěrečné vystoupení Pražského výběru." Skupiny Skyline se fanoušci prý jistě dočkají příští rok.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY