shop.musicserver.cz
Nové desky pro 30.-31. týden

Nové desky pro 30.-31. týden

Vydáno: 28.07.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Po týdenním půstu, kdy mohla zahnat hlad po nové muzice pouze Selena Gomez, se příští týden opět něco urodilo. Vedle soundracku k "The Smurf 2" a výroční reedici živáku Robbieho Williamse, to bude především experimentátor Michael Franti, rockeři We Came As Romans, dvojka Sound Of 2013 AlunaGeorge, či finalisté amerického X Factoru Emblem3.

Pokud se v pondělí 29. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Selena Gomez - Stars Dance (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / taneční pop / electro pop

Selena Gomez - Stars Dance
Selena Gomez doposud je vydávala desky společně se svojí kapelou The Scene, nicméně po třech titulech se rozhodla, že už pojede pouze na svoje vlastní jméno. Prvním albem, kde se tak stalo, je "Stars Dance". To přinese celkem jedenáct písní, na nichž se podílela celá plejáda producentů a autorů. Mezi nimi najdeme taková jména jako Stargate, Desmond Child, Ester Dean, The Cataracs, Dreamlab, Toby Gad nebo Rock Mafia. Ti společně se zpěvačkou namířili nahrávku do elektronického stylu, který se mísí s popem, disco, dubstepem a technem. Inspirací jí pak byly především zpěvačky jako Britney Spears, Janet Jackson nebo i Skrillex. Selena Gomez prozatím z desky představila dva singly - "Come & Get It" a "Slow Down". Oba můžete shlédnout coby videoklipy na jejím VEVU.


Robbie Williams - Live At Knebworth (10th Anniversary) (DVD) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock

Robbie Williams - Live At Knebworth - 10th Anniversary Edition DVD Pack
Možná to někomu ani nepřijde, nicméně slavnému živáku "Live At Knebworth" Robbieho Williamse je letos deset let. Záznam tří beznadějně vyprodaných show, které navštívilo tehdy více než 375 tisíc lidí a další tři a půl miliónů lidí se na koncert dívalo v televizi a na internetu, se stal se jedním z nejúspěšnějších live nosičů poslední dekády. Není tedy divu, že se nyní připomíná reedicí. Ta v remixované a remasterované podobě vyjde jak na DVD, tak poprvé i na Blu-Ray. Kromě kompletního koncertu se fanoušci mohou těšit na velké množství bonusového materiálu. Jmenovitě jde o dva songy z koncertu, které se ale na DVD doposud neobjevily, "Back For Good" s Markem Owenem, nebo o rozsáhlý dokument z roku 2003 nazvaný "Moments Of Mass Distraction". K dispozici bude také limitovaný pěti diskový deluxe box set, doplněný o šedesátistránkovou knihu s fotografiemi ze všech tří koncertů, novým rozhovorem a psanými komentáři spisovatele Chrise Heatha.


Smashing Pumpkins - The Aeroplane Files High (reedice) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Smashing Pumpkins - The Aeroplane Files High (reedice)
Smashing Pumpkins se už nějakou dobou připomínají reedicemi vybraných kousků své diskografie. Nyní došlo na jejich box set "The Aeroplane Flies High", jenž čítá v jedné variaci šest CD nosičů a jedno DVD, pak také pět LP a "deluxe" digitální verzi, případně standardní digitální edici. Originální tracklist čítající na třiatřicet stop, se nyní rozšířil na stočtyři (devadesát audio a čtrnáct audio-vizuálních stop). Fanoušci se nyní mohou těšit na doposud nevydané demo nahrávky, různé alternativní verze a živáky. Těmi se rozumí především DVD se záznamem show odehrané 7. července 1997 ve Francii. Podrobné informace o každé mutaci setu najede na oficiálním webu formace.


James LaBrie - Impermanent Resonance (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock / metal

James LaBrie - Impermanent Resonance
Milovníkům progresivního rocku a metalu jsou Dream Theater dobře známí, obzvláště pak jejich zpěvák James LaBrie. Ten se nyní připomíná s další studiovkou "Impermanent Resonance". Na vzniku desky se podílel Jamesův dlouholetý spolupracovník Matt Guillory. Kromě toho, že přispěl jako skladatel, nahrál také klávesy a doprovodný zpěv. Z dalších hudebníků se můžete těšit na Raye Reindeau, Petera Wildoera nebo bývalého kytaristu Soilwork Petera Wicherse. Sám autor vidí v nové desce velký pokrok kupředu: "Je to velmi vyspělá nahrávka a taky energická. Ukazuje, jak kapela vyzrála." Pro hudební ukázky navštivte stránky internetového obchodu amazon.com.


Tip týdne

AlunaGeorge - Body Music (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electropop / r'n'b

AlunaGeorge - Body Music
Největší hvězdy ankety Sound Of 2013 si letos dávají na čas. Nebýt debutu anglické zpěvačky Laury Mvuly, která skončila na čtvrtém místě, nepřivítali bychom ještě žádné album interpretů z první pětky. Nyní se ovšem ozývají ti, kteří skončili druzí. Jedná se o britské electropopové duo AlunaGeorge, které aktuálně přicházejí s prvotinou nazvanou "Body Music". Na ní přinesou celkem čtrnáct skladeb včetně jednoho bonusu, v nichž do již zmíněného electropopu míchají třeba i r'n'b nebo špetku soulu. Nejlépe ovšem kapelu charakterizuje již několik vydaných singlů, které najdete na jejich kanálu YouTube.com.


Fight Or Flight - A Life By Design? (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock / alternativní metal

Fight Or Flight - A Life By Design?
Jen co se s novou porcí muziky pochlubil David Draiman, vytahují svá esa z rukávu také ostatní členové Disturbed. Dan Donegan a Mike Wengren založili bokovku Fight Or Flight a jejich prvotina dostala název "A Lige By Design?". Pokud ale čekáte podobnou muziku, na jakou jste zvyklí právě od Disturbed, určitě budete velmi překvapení. Osazenstvo formace se totiž vzhlédlo více v hard rocku a jak sami uslyšíte v ukázkovém kousku "First Of The Last" na Soundcloud.com, zvukové rozmanitosti se vůbec nebojí. Jinde na albu je to velmi podobné: "Jsou v tom akustické kytary, ale taky nějaká elektronika," doplnil kytarista Dan Donegan.


Emblem3 - Nothing To Lose (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / hip hop

Emblem3 - Nothing To Lose
Kdo alespoň trochu sledoval loňský americký X Factor, bude trio Emblem3 jistě dobře znát. Koho tato show minula, tomu prozradíme, že se jedná o trojici kluků pocházející z městečka Sequim ve státě Washington, jejichž věk se pohybuje v rozmezí sedmnáct až dvacet let. Soutěž pánové nevyhráli, skončili celkově čtvrtí, ale i to stačilo jejich mentoru Simonu Cowellovi, aby s nimi podepsal smlouvu a nahrál debutové album. To dostalo název "Nothing To Lose" a přinese celkem jedenáct skladeb, na kterých se autorsky podílel Jack Antonoff z fun., Benji a Joel Madden z Good Charlotte a také věhlasný Max Martin. Produkci navíc dostal na starosti Savan Kotecha, který má s boybandy velké zkušenosti díky úzké spolupráci s Westlife nebo OneRepublic. Jak tahle deska, kde se míchá pop, s r'n'b, hip hopem a reggae, vlastně zní, zjistíte ze stremu na stránkách časopisu Teen Vogue.


Michael Franti & Spearhead - All People (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock / raggae / hip hop

Michael Franti & Spearhead - All People
Jsou to zhruba dva roky, co jsme vám představovali v Nových deskách v Americe již etablovaného amerického básníka, muzikanta, skladatele a lídra skupiny Spearhead Michaela Frantiho. Nyní je opět zpět s albem "All People", jež je mixem popu, reggae, rocku a hip hopu. Na svém osmém počinu přinese celkem jedenáct skladeb, včetně prvního singlu "I'm Alive", jehož videoklip najdete na Frantiho webu.


Renée Fleming - Ariadna na Naxu (DVD) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: opera

Renée Fleming - Ariadna na Naxu
Loňský operní festival v Baden-Badenu uvedl ve svém programu také komorní operu Richarda Strausse "Ariadna na Naxu". Hlavní hvězdou tohoto představení byla americká operní zpěvačka Renée Fleming, kterou doplnil například Robert Dean Smith v roli Bacchuse, Sophie Koch v roli Skladatelky, či Jane Archibald coby Zabrinetta. O hudební doprovod se postaral drážďanská Staatskapelle pod taktovkou Christiana Thielmanna. Z představení vznikl záznam, který nyní vychází na DVD a Blu-Ray. Jeho režii dostal na starost zkušený Brian Large a vy se s ním můžete seznámit prostřednictvím traileru na YouTube.com.


Různí - Sing Me The Songs Celebrating The Works Of Kate McGarrigle (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

Různí - Sing Me The Songs: Celebrating The Works Of Kate McGarrigle
Je to tři roky, co na sarkom zemřela kanadská písničkářka Kate McGarrigle, jejímiž dětmi jsou Rufus Wainwright a Martha Wainwright. Právě oni zavzpomínali na svou matku prostřednictvím speciálních koncertů v Londýně, New Yorku a Torontu, kam si pozvali i několik slavných hostů - její sestru Annu McGarrigle, Emmylou Harris, Antonyho, Norah Jones, Teddy Thompsona, Krystle Warren, Jimmy Falona, Broken Social Scene, nebo Peggy Seeger. Nyní výběr z těchto koncertů vychází na CD s názvem "Sing Me The Songs Celebrating The Works Of Kate McGarrigle", kde na dvou discích naleznete hned třicet čtyři skladeb. Ty si můžete v krátkých ukázkách poslechnout na stránkách vydavatelství Nonesuch.


Různí - Smurfs 2 (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - Smurfs 2
Filmové pokračování modrých "Šmoulů" se pomalu blíží, nicméně jeho českou premiéru předběhne ještě filmový soundtrack, konkrétně ten písničkový. Pod stejným názvem, tedy "The Smurf 2", najdete celkem deset skladeb, z nichž už jsme vám před časem představili singl "Ooh La La" od Britney Spears. Americkou zpěvačku pak doplňují například Owl City, Cady Groves, Nelly Furtado, Kiana Brown nebo Right Said Fred. Ukázky všech písniček si můžete poslechnout v internetovém obchodě Amazon.de.


We Came As Romans - Tracing Back Roots (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: metalcore

We Came As Romans - Tracing Back Roots
Američtí We Came As Romans připravili pro posluchače metalcore svou třetí studiovou desku "Tracing Back Roots". Kapela se rozhodla pro drobnou změnu zvuku, kdy vedle drsného zvuku zkusili poprvé něco melodičtějšího a hlavně čistější vokály. Jako první singl vybrala kapela kousek "Hope" a fanouškům ho představila už začátkem letošního roku. Kromě tohoto kousku přináší Cd dalších deset kousků včetně "I Survive", kde si zahostoval Aaron Gillespie z The Almost. Na stránkách YouTube.com si můžete poslechnout některé kousky a podívat se také na klip k pilotnímu singlu.


Dále vychází:

Barenboim/West-East Div.Or - Fantasticka Symfonie (Universal)
Evan Brewer - Your Itinerary (Mystic Production)
Carcass - Heartwork (Mystic Production)
Cliff Martinez - The Company You Keep (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
Deadlock - The Arsonist (Mystic Production)
Duskmachine - Endless (Mystic Production)
Faure Quartet - Pocket Symphonies (Universal)
Gentle Giant - Memories Of Old Days (5CD) (Parlophone)
Havok - Unnatural Selection (Mystic Production)
Kalmah - Seventh Swamphony (Mystic Production)
Mercenary - Through Our Darknes Days (Mystic Production)
Omar Dykes - Runnin' With The Wolf (Mystic Production)
Panzerchrist - The 7th Offensive (Mystic Production)
Powerwolf - Preachers Of The Night (Mystic Production)
Royal Philharmonic Orchestra - Symphonic Coldplay (Parlophone)
Různí - 50 důvodů proč mít rád folk (Universal)
Různí - Columbia Jazz Collection (Sony Music)
Různí - Tomorrowland Summer 2013 (Parlophone)
Schwarzer Engel - In Brennenden Himmeln (Mystic Production)
Scouting For Girls - Greatest Hits (Sony Music)
Thrudvangar - Tiwaz (Mystic Production)
Uriah Heep - Official Bootleg, Vol. 6 (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Georgi Kay - In My Mind (Parlophone)
James Labrie - Impermanent Resonance (Universal)
James Labrie - Static Impulse (Universal)
Smashing Pumpkins - Aeroplane Files High (Universal)
Tři sestry - Švédská trojka (Picture Disk) (Parlophone)

Reedice:
Carach Angren - Death Came Through A Phantom Ship (Mystic Production)
Carach Angren - Lammendam (Mystic Production)
České rockové skupiny 2 (Supraphon)
David Koller - Nic není na stálo (Universal)
Ludmila Dvořáková - Operní recitál (Smetana, Wagner) (Supraphon)
Pavel Bořkovec - Portrét skladatele (Supraphon)
Profil skladatele Alfonse Jindry (Supraphon)

NÁZORY
  • nice (mekele, 30.07.2013 06:00) Reagovat

    Nejvic me rozesmaly Tri sestry na vinylu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Dream Theater i s Mikem Portnoyem za bicími míří do Prahy. Slibují tříhodinovou show (08.04.2024 17:06)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu