shop.musicserver.cz

Hiphopová vizionářka Ladi6 se sametově soulovým hlasem vystoupí poprvé v Praze

Vydáno: 25.07.2013 19:17 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Ladi6
© facebook interpreta
Novozélandská, zpěvačka, skladatelka a rapperka Ladi6 přijíždí poprvé do České republiky v rámci evropského turné "Shine On". Vystoupí v úterý 10. září v pražském Lucerna Music Baru. Máme tak jedinečnou příležitost dát si pořádnou dávku prosluněných soulových beatů okořeněných futuristickým hiphopem, kterým vévodí její hypnotické vokály.

Ladi6, vlastním jménem Karoline Tamati, pochází z Christchurch na Novém Zélandu, kde se narodila a vyrůstala. Část dětství strávila i v Africe, kam se její rodina přestěhovala, když byla ještě teenager. A to bylo místo, jak sama říká, kde poprvé začala psát a hrát hudbu. Už takřka od počátků novozélandské hiphopové scény je její důležitou součástí i Ladi6. Už v šestnácti se věnovala breakdance a brzy založila společně se svou samoanskou sestřenicí Tyrou Hammond a Sarah Tamairou (a.k.a Voodoo Child) první ryze dívčí hiphopovou crew Sheelahroc. Když pak nahrály a vydaly pecku "If I Gave U Th' Mic", stal se z toho hit celého ostrova. V roce 2001 dokonce za něj získaly v rámci bNet Music Awards ocenění "Nejslibnější objev roku".

Když posloucháte její muziku, nebudete se divit, že už získala mnoho ocenění za svou tvorbu, je totiž opravdu nejen neobyčejnou zpěvačkou a rapperkou ale i skladatelkou. Její hlasový projev má velmi blízko k hudebním ikonám, jako jsou Mary J. Blige, Erykah Badu nebo Nneka a připomíná zároveň trochu i Adele či Amy Winehouse. S Nnekou navíc nemá jen společný hudební vkus, ale i přístup k životu. Postoje, které prezentuje v textech, nejsou jen uměleckými poselstvími, ale snaží se je prosazovat i v praxi mimo uměleckou dráhu, například jako mluvčí protikuřácké kampaně "Not Our Future". Ladi6 má syna se svým hudebním a životním partnerem Parksem (a.k.a Brentem Parkem), který s ní přiletí i do Prahy. Společně žijí střídavě na Novém Zélandu a v Evropě.

Kariéra Ladi6 je lemována řadou hudebních cen, kladnými kritickými ohlasy a mnoha mezinárodními vystoupeními po boku respektovaných světových hudebních ikon. Právem je díky svému intenzivnímu působení na scéně a spoluprácí s mnoha hudebníky označována jako jedna z nejvýznamnějších novozélandských zpěvaček a MCs v Aotearoa, Austrálii a Evropě. Vystupovala na všech významných hudebních festivalech na Novém Zélandu jako jsou Big Day Out, Rhythm and Vines, Splore, Parihaka a mnoha dalších. Z evropských festivalů jmenujme alespoň The Big Chill a Glastonbury. Předskakovala svým hudebním vzorům, kterými jsou Gil Scott Heron (na jeho evropském turné po Velké Británii), Erykah Badu, Mos Def, Mayer Hawthorne a německá hiphopová hvězda Blumentopft. Svůj lyricko-introspektivní až kouřově soulový zvuk rozvíjela v průběhu let na několika turné a společně s Parksem se již dávno zařadila do elity protinožců po boku 50HZ, Shapeshifter, Fat Freddy's Drop a Scribe.

Deset let od svého prvního koncertu vydala v roce 2008 dnes velmi ceněné debutové album Time Is Not Much, v produkci Parkse a MU z Fat Freddy's Drop. Letní měsíce let 2010 a 2011 strávila v umělecké "mecce", v Berlíně. Během této doby absolvovala více než 150 sólových koncertů. Její vystoupení se setkala s nadšenými ohlasy a evropská média napsala, že "stojí za to na ni jít" a že je "až stratosféricky dobrá." V roce 2011 získala dvě velké novozélandské hudební ceny (Nejlepší Urban album a Nejlepší zpěvačka), dvě ceny Pacific Music Awards (Nejlepší Pacifik Urban album a Nejlepší zpěvačka). Deska The Liberation Of… pak získala prestižní hudební cenu Taite.

Její druhé album "The Liberation Of..." bylo průlomové. Nahrávalo se více než dva měsíce v Berlíně, přičemž producentské povinnosti si rozdělili Parks a německý beatmaker Sepalot. Za toto album získala na Novém Zélandu zlatou desku a za singl "Like Water", který z něho vzešel, získala rovnou platinovou desku. Tento singl se dostal i do Top10, získal čestné uznání poroty v americké soutěži Unsigned Only a MTV Iggy jej vyhlásila za nejlepší milostnou píseň roku 2012! Album bylo vydáno i v Evropě na německém labelu Eskapaden Records.

Nadcházející, třetí album jménem "Automatic", které má již brzy spatřit světlo světa, bylo nahráváno v detroitském Studio A a také v Michigan & Revolver Studio ve Waiuku. V Americe spolupracovali Ladi6 & Parks na nahrávce nového alba tak0 s Waajeed a.k.a Jeedo a také s Toddem Fairallem, který má doma na polici zlatý Grammyfón. Jeeda snad není třeba hudebním fanouškům dlouze představovat, neboť jeho práce v průběhu let zplodila absolutní klasiku, počínaje již jeho prvním albem Triple S od Platinum Pied Pipers. Jeho práce zahrnuje soul, hiphop i elektroniku, spolupracoval se jmény jako Cee-Lo, J-Dilla, Mad Mike a bezpočtem dalších. První singl pojmenovaný "Ikarus" z připravovaného alba Automatic, který produkoval Parks, byl popsán jako krásné spojení soulu a futuristického hiphopu s hypnotickými vokály Ladi6. Okoštujte sami, níže jsou ukázky, po jejichž poslechu máte na 10. září jasný plán. Ladi6 & Parks poprvé v Praze, navíc za premiérové podpory NVGTRS DJS feat Erika Fečová & MC Onetwo.

Vstupenky v předprodeji na webu Lucerna Music Baru a v pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku) v ceně 250 Kč a za 350 Kč na místě v den koncertu, dále v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim, Ticketstream.

NÁZORY
  • .. (jarecek, 26.07.2013 07:51) Reagovat

    na to bych nesel uz jenom kvuli delce tiskovky ..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nick Cave natočil pro film o Amy Winehouse i novou originální píseň (21.03.2024 15:41)
- Podívejte se na první oficiální teaser filmu o Amy Winehouse "Back to Black" (12.01.2024 12:26)
- Cee-Lo Green přijede koncem června do Prahy (21.06.2023 13:57)
- Video: Adele vyrazila s Jamesem Cordenem na poslední Carpool Karaoke (04.05.2023 17:00)
- Konec královny srdceryvných balad? Nové album zamilované Adele prý bude povznášející a pozitivní (11.04.2023 10:55)
- Letos můžete oslavit silvestra s Adele (21.11.2022 12:58)
- Adele: "Lidi moje jméno vyslovují špatně" (10.11.2022 17:43)
- Video: Adele se v klipu k "I Drink Wine" plaví po řece. Se sklenkou vína v ruce samozřejmě (02.11.2022 08:12)
- R3hab a Lukas Graham dobyli český rádiový žebříček, nejúspěšnější albovou novinku obstaral Sabaton (17.03.2022 17:25)
- Nejprodávanější desku roku 2021 natočila Adele, pořadí singlů ovládl The Weeknd (04.03.2022 11:23)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu