shop.musicserver.cz
Nové desky pro 28. týden

Nové desky pro 28. týden

Vydáno: 07.07.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

A už ji tu máme! Ptáte se co? No přece okurkovou sezónu. I z toho důvodu se musíte smířit pouze s omezenou nabídkou novinek, které ale jednoznačně vévodí Jay-Z. Jemu pak sekunduje kráska Ciara, Green Day sesumírovali nedávno vydané EP, Jane's Addiction se blýsknou živákem z New Yorku a domácí folklórní scénu reprezentuje Musica Folklorica.

Pokud se v pondělí 8. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jay-Z - Magna Carta... Holy Grail (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Jay-Z - Magna Carta Holy Grail
Sedmnáctinásobný držitel Grammy Jay-Z sice nechal své fanoušky čekat na studiové album poměrně dlouhé čtyři roky, nicméně když do tohoto období započítáme i společnou, dva roky starou, nahrávku s Kanye Westem "Wathc The Throne", nebylo ono čekání tak neúnosné. Nyní se ale vrací sólově a pro svoji novinku "Magna Carta... Holy Grail" zvolil relativně originální premiéru. Jako první jej totiž mohli získat již ve čtvrtek majitelé vybraných výrobků firmy Samsung a teprve o tři dny byla deska uvolněna do prodeje. Jay-Z si pro toto album připravil celkem třináct písniček v případě standardní edice a o dvě více v případě deluxe verze. Spolupracoval na nich s lidmi jako Boi-1da, Mike Will Made It, Kanye West, Swizz Beatz, Timbaland, nebo Pharrell Williams, kteří se vystřídali na produkci. Poslední tři jmenovaní se navíc přidali i za mikrofonem a k nim přibyli ještě Beyoncé, Nas, Justin Timberlake, Frank Ocean, a Rick Ross. Navíc využil i dva samply takových hitů jako "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany a "Losing My Religion" od R.E.M.


Jane's Addiction - Live In NYC (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock / alt rock

Jane's Addiction - Live In NYC
Vzpomínáte si na desku "The Great Escape Artist" od Jane's Addiction, vydanou v roce 2011? Bylo to jejich první album po osmi letech a rockeři jeho vydání oslavili velkolepou show, pořádanou pro své fanoušky zcela zdarma v Terminal 5 v New Yorku. Právě z této odehrané show pochází záznam, který nyní míří na pulty obchodů. Fanoušci se můžou těšit na živé podání písní jako "Been Caught Stealing", "Stop!" nebo "Jane Says", stejně jako na starší kousky - například "Up the Beach" a "Ain't No Right". Záznam vychází na CD/DVD, Blu-ray nebo na DVD a samostaném CD disku. Fajnšmekři si navíc můžou objednat balíček se dvěma vinylovými deskami. Pro náslech celého živáku navštivte stránky Rollingstone.com.


Ciara - Ciara (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: crunk&b / pop / elektronická taneční hudba

Ciara - Ciara
Po třech letech od alba "Basic Instinct" se americká zpěvačka Ciara rozhodla pro návrat i vydává novou desku. Tu chtěla původně pojmenovat "One Woman Army", ale nakonec se rozhodla, že ji jméno nedá. Poprvé na něm spolupracovala se svým dlouholetým přítelem L.A. Reidem a po nějakém čase do svého týmu povolala i Rodneyho Jerkinse a Jaspera Camerona, ke kterým se dále přidali ještě Josh Abrahams (Kelly Clarkson, Adam Lambert), Mike Will Made It (Kanye West, Rihanna), The Underdogs (Chris Brown, Craig David) nebo osvědčený Soundz. I přes poměrně pestrý tým zůstává věrná svému stylu založeném na crunku, elektronické taneční hudbě a popu. K němu pak přidala i několik hostů. Hned dvě písničky si s ní dali Nicki Minaj a rapper Future, ke kterému se v jedné připojil i B.o.B. Album již dnes propagují dva singly - "Body Party" a "I'm Out" - videoklipy k oběma naleznete na Ciařině YouTube.com.


Green Day - ¡Trè! / ¡Cuatro! (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: punk rok / rock

Green Day - ¡Trè! / ¡Cuatro!
Kultovní rocková formace Green Day má za sebou vydání posledního dílu své velkolepé trilogie "¡Trè!", jež u fanoušků a kritiky sklidila především pozitivní ohlasy. Nyní máte možnost pořídit si set "¡Trè! / ¡Cuatro!", kde kromě posledního dílu najdete také koncertní film "¡Cuatro!". Snímek zakončuje celou trilogii velkolepou audiovizuální podobou úspěšných kousků a umožňuje příznivcům nahlédnout do světa Green Day. Sestřihy z živých vystoupení odehraných ve vybraných amerických městech společně s dokumentací tvorby a kreativního procesu, ze kterého vzešla zmíněné konceptní album - to vše na vás čeká po otevření nového setu!


Různí - The Lone Ranger (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme na filmserveru
žánr: synthpop / dark wave / new wave,

Různí - The Lone Ranger (soundtrack)
Producent Jerry Bruckheimer a režisér Gore Verbinski, kteří se podíleli na vzniku filmové série "Piráti z Karibiku", uvádějí film "The Lone Ranger", u nás uveděný pod názvem "Osamělý jezdec". Hudbu k tomuto dobrodružství vyprávějící dosud neznámé příběhy legendárního maskovaného hrdiny, indiánského bojovníka Tonta v podání Johnnyho Deppa, složil Hans Zimmer. Na představovaném soundtracku ji však nenajdete. Tvůrci sem totiž zařadili písničky, které ve filmu zní. Mají je na svědomí například Shane MacGowan, Sara Watkins, Iggy Pop, Iron & Wire, The Rubens, John Grant, nebo Lucinda Williams, jejíž "Everything But The Truth" můžete slyšet exkluzivně na stránkách časopisu Rolling Stone.


Veronika Malatincová & Musica Folklorica - Ej, ženy, ženy, poradteže mi (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folklórní hudba

Veronika Malatincová & Musica Folklorica - Ej, ženy, ženy, poradteže mi
Musica Folklorica připravila novou nahrávku "Ej, ženy, ženy, poradteže mi" a jak už sám název naznačuje, dominantním elementem budou ženy. Písně alba se vztahují ke klíčovým momentům v jejich životě, především těch na moravsko-slovenském pomezí. Melodie z obou stran hranice, především z Horňácka a Kopanic, hudebně aranžovali Petr Pavlinec a Miroslav Kolacia. O dominanci ženského elementu na nahrávce se nestarají jen témata, ale i Veronika Malatincová rozená Ulmanová, která patří k nejvýraznějším představitelkám současné mladé generace lidových zpěvaček. Ženský element je v některých skladbách akcentován kontrastem sólového projevu a sborového zpěvu v podání hostujících ženských sborů Lipina a Oskoruša. Celkem v tomto duchu vzniklo čtrnáct skladeb a všechny jsou k poslechu na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Dále vychází:

Muvrini - Best Of (Parlophone)
James Brown - Live At Apollo-Best Of (BluRay) (Universal)
Různí - Voices Of French Opera/Ltd (Parlophone)
Různí - Voices Of Russian Opera/Ltd (Parlophone)

Vychází na vinylu:
Dr. John - Gris Gris (Supraphon/Warner Music)
Jane's Addiction - Live In Nyc (Universal)

Reedice:
Tom Waits - Closing Time (Supraphon/Warner Music)
Václav Trojan - Nonetto Favoloso, Quintetto A Fiato šest lidových písní / České Noneto, Q Moravi, Kroftovo Kvarteto (Supraphon)

NÁZORY
  • dd (john, 13.07.2013 16:14) Reagovat

    Jay-Z uplny prepadak,co sa tyka kvality.Vo svete album tak isto zjazdili.Naopak prekvapila Ciara.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu