Britský objev Tom Odell má doma nejprodávanější desku

01.07.2013 21:00 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Stejně jako loňskému objevu Emeli Sandé se i tomu letošnímu podařilo zvítězit v albovém žebříčku. Mezi singly po čtyřech týden končí nadvláda "Blurred Lines", místo na vrcholu přebírá reklamní hitovka "I Love It". Tento týden se přes milión prodaných kusů přehoupnul zatím nejprodávanější singl roku "Get Lucky".
Icona Pop - I Love It
© facebook interpreta
Nebýt televizní reklamy na smartphone Samsung Galyxy S4, byl by nejspíše na vrcholu singlového žebříčku po páté Robin Thicke s hitovkou "Blurred Lines". Další šestimístnou částkou totiž navyšuje své prodeje na více než osm set tisíc kusů, a ohrožuje tak zatím nejprodávanější skladbu letošního roku "Get Lucky", která v tomto týdnu prolomila hranici jednoho miliónu prodaných kusů.

V již zmiňované reklamě ale zní song "I Love It" švédských Icona Pop, který si v uplynulém týdnu koupilo téměř sto dvacet pět tisíc fanoušků, a právem je tak taneční pecka nejprodávanějším singlem. Vysokým číslem prodejnosti tak protahuje šňůru, v níž se nejvýše umístěného singlu prodalo více než sto tisíc kusů, na jedenáct po sobě jdoucích týdnů. Oficiálně singl vyšel už v první polovině minulého roku a útočil na nejvyšší příčky nejen v domácí, švédské hitparádě, ale i v Německu, Austrálii a USA.

Po pěti týdnech v žebříčku zaznamenal větší úspěch konečně i retro hit will.i.ama "Bang Bang", se kterým minulý týden vystoupil při finálovém víkendu druhé řady britského The Voice. Jeden z nejžádanějších interpretů současnosti tak dovršil úspěch desky "#willpower", která se stejně jako všechny dosud vydané singly ("This Is Love", "Scream And Shout", "#thatPOWER" a "Bang Bang") umístila v top 3.

Britský boyband The Wanted, který pořád zůstává ve stínů více milovaných One Direction, plánuje na podzim vydat svoji třetí desku. První singl "Walks Like Rihanna" vyšel už nyní a startuje na čtvrté pozici aktuálního žebříčku. Pokud ale chlapci (nebo spíše jejich fanoušci) chtějí napodobit předešlé desky, musí ještě zapracovat. Úvodní singly ("All Time Low" a "Glad Your Game") minulých alb ("The Wanted" a "Battleground") totiž stanuly na britském vrcholu.

    Top 10 - singly:
  1. N Icona Pop - I Love It
  2. Robin Thicke feat. TI and Pharrell Williams - Blurred Lines
  3. will.i.am - Bang Bang
  4. N The Wanted - Walks Like Rihanna
  5. Naughty Boy feat. Sam Smith - La La La
  6. Passenger - Let Her Go
  7. Jason Derulo - The Other Side
  8. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  9. Dizzee Rascal feat. Robbie Williams - Goin Crazy
  10. Olly Murs - Dear Darling

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Tom Odell - Long Way Down
© facebook interpreta
Cenu Choice Critics na Brit Awards získaly v předešlých letech dámy Adele, Florence And The Machine, Ellie Goulding, Jessie J nebo minulý rok Emeli Sandé, která následně měla debutové album "Our Version Of Events" v britské top 10 rekordních šestašedesát týdnů. Letos si tuto cenu odnesl dvaadvacetiletý Tom Odell, jehož debut "Long Way Down" vyšel právě minulý týden, a podmanil si celý albový žebříček. Tom novinku, která obsahuje singly "Can't Pretend", "Hold Me" a "Another Day", v současné době představuje na evropských festivalech a v rámci podzimního turné se 15. listopadu představí i v pražském Lucerna Music Baru.

Oproti vítězi prodal o polovinu méně desek druhý Rod Stewart, který je s albem "Time" v hitparádě sedm týdnů, a po týdenní pauze se vrací zpět mezi nejprodávanější trojici. Tu doplňuje tento týden Passenger s "All The Little Lights", která je v žebříčku dokonce patnáct týdnů. Pětici nejvíce prodávaných desek tento týden doplňují Michael Bublé, jehož deska "To Be Loved" postupem o deset míst skáče na čtyřku, a Jake Bugg, jenž se svým eponymním debutem poskočil ze sedmatřicáté na pátou pozici.

Tento týden celkem propadla tři nejvíce kupované alba z minulého týdne. Třetí Kodaline padají na desítku, druzí Black Sabbath dokonce na dvanáctku a z vrcholu na šestou příčku překvapivě padá i "Yeezus" Kanyeho Westa. Co se novinek tohoto týdne týče, kromě vítěze najdeme další až na dvacátém čtvrtém místě. Se svoji druhou deskou "Ice In The Dune" tam startuje elektronické duo Empire Of The Sun.

    Top 10 - alba:
  1. N Tom Odell - Long Way Down
  2. Rod Stewart - Time
  3. Passenger - All The Little Lights
  4. Michael Bublé - To Be Loved
  5. Jake Bugg - Jake Bugg
  6. Kanye West - Yeezus
  7. Daft Punk - Random Access Memories
  8. Olly Murs - Right Place Right Time
  9. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
  10. Kodaline - In A Perfect World

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY