Bára Basiková vydá v září novou desku "Belleville"

18.06.2013 14:16 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Bára Basiková a Václav
© Supraphon
Bára Basiková chystá po dvanácti letech novou studiovou desku. Na "Belleville" pracuje společně s Václavem "Noidem" Bártou. "Na albu pracujeme tři roky a celou tu dobu jsme nikomu nic neprozradili. Bylo to hlavně proto, aby se nezačaly šířit různé klepy o nás dvou," prozradila Basiková.

Právě Noid napsal kromě jedné všechny písničky, texty pocházejí z dílny Jana Dvořáka, který dříve psal pro Petra Muka. "Texty jsem si původně na toto album chtěla napsat sama, ale byly moc smutné. Proto jsem zvolila Honzu, který, ač poprvé psal pro ženu, je napsal mimořádně krásně, jako by mi mluvily z duše," dodala zpěvačka. Zvukově bude album hlavně o syntezátorech. Na dvanácti písních by ale vyjma ozvěn z osmdesátých let měli posluchači také najít aktuální hudební prvky.

Padesátiletá zpěvačka svoji kariéru odstartovala ve formaci Precedens. První album "Doba ledová" vyšlo v roce 1987 a ještě tentýž rok natočila s jiným projektem eponymní album Stromboli, na kterém participovala společně s Michalem Pavlíčkem.Taktéž eponymní první sólové album zpěvačky vyšlo v roce 1991. Velké úspěchy žala ve druhé polovině devadesátých let s projektem "Gregoriana" a nesmí se zapomenout ani na její muzikálovou kariéru, a především roli Máří Magdaleny v dnes už legendárním díle "Jesus Christ Superstar". Na poslední sólové desce "Tak jinak" z roku 2001 koketovala s taneční muzikou. K největším hitům zpěvačky patří písně "Souměrná", "Soumrak bohů" či "Veni domine".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY