shop.musicserver.cz
Novarock, Pannonia Fields II, Nickelsdorf, Rakousko, 14.-16.6.2013

Pogo, prach a spoušť: Novarock 2013 smetl vše živé

Vydáno: 21.06.2013 11:00 v sekci Naživo - Kristina Bílá a Adam Hencze | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Rakouská vesnička Nickelsdorf zažila už devátým rokem nájezd fanoušků rockového festivalu Novarock. Dvě obří stage, které lemují kilometry zaparkovaných aut a karavanů, vyrostly na tzv. Pannonia Fileds, kde není nouze o horko, prach, bizarnosti, ale ani o pořádně natřískaný line-up. A co letošní ročník?

Novarock 2013, Nickelsdorf, 15.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Areál je vskutku obří a rozkládá se na velké části panonských polí. Vede k němu dlouhá prašná cesta, po níž letos opět drkotaly nejrůznější typy vozíků (i sáňky) naložených až po okraj. Rakušané jsou zvyklí dobře se vybavit, a tak nenechali nic náhodě - kartony piv, zásoby jídla, nafukovací bazénky, židličky a podobné propriety jsou pro ně už standardní výbavou. Pomocná kolečka vozíků ostatně přijdou vhod, na Novarocku je vše opravdu hodně daleko. Jen cesta od modrého pódia k červenému trvá při dobrém tempu alespoň patnáct minut. Pokud se během dne hodláte otočit ve stanu, vyčleňte si na to set kapely, kterou nechcete vidět - cesta tam a zpátky vám zabere alespoň tři čtvrtě hodiny (samozřejmě pokud jste nezakempovali přímo před vstupem do zóny se stageí).

Den 1.

Vítr ohýbá stanové tyče do nepřirozených poloh, na obloze ale jinak ani mráček, a slunce tak nekompromisně pálí od časného rána. Nespočet stánků se zdravou i mastnou "festivalovou" výživou zavání potřebný odér všude kolem (klobásové stravě letos kraloval obří hot dog o velikosti předloktí). Odér z toalet na svou hvězdnou příležitost teprve čeká, po zemi se ještě neválejí prázdné plechovky od piva ani zbytky jídla, a první festivalový den tak může směle začít.

Novarock 2013, Nickelsdorf, 15.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Čest zahájit celý Novarock připadl metalcoreové bandě z Los Angeles The Ghost Inside. Hudební produkce letos začínala zhruba o hodinu později než předchozí ročníky, a tak je možné, že se spousta lidí ve stanech rozležela, nebo se stačila opít, takže první kapely sloužily spíš jako kulisa při vstupu do areálů. Pozornost na sebe už ale zaručeně strhli P.O.D., kteří díky svému premiérovému nabitému setu dokázali, že jejich nepřítomnost v minulých letech byla zásadní chyba. Na zpěvákovi se sice už trochu podepsal zub času a jeho dredy už jsou minulostí, "Youth Of The Nation" s ním ale na povel synchronně odzpíval celý pit. V podobně rozjetém stylu navázali také Coal Chamber. Když fandové zrovna neřádili v circle pitu, nechávali své oči na baskytaristce s jedovatě svítivě zelenými strunami. Ani jedna stage na chvíli nezpomalila - Anti-Flag, A Day To Remember nebo Sabaton a Within Temptation na fanoušky bez ustání chrlili patřičnou dávku crossoverové či metalové energie.

Jak zapadnout (I.):

Novarock 2013, Nickelsdorf, 16.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Ať už chcete splynout s davem, nebo z něj vybočit, je potřeba vzít si s sebou pár věcí, které vám obojí spolehlivě umožní. V následujících boxech najdete to, co musíte na Novarock nutně vzít nebo jak se máte chovat, aby vás místní čeládka vzala za své.

Za žádnou cenu nevytahujte paty z domu, pokud nemáte v krosně tejpu a lihovku. Obě věci jsou skladné a dá s nimi vymyslet spousta věcí. S lihovkou je to celkem jasné – užijete si hodně zábavy kreslením na vlastní tělo. Dámy si mohou na nohy nakreslit punčochy a podvazky snů, pánové si zase mohou ozdobit své hrudníky logem nejoblíbenějšího superhrdiny stejně jako Rakušané. Zabavíte se také pokreslováním obličejů spících nebo se s kámošem můžete vesele válet v bahně a jako o život zápasit, komu se podaří toho druhého víc - "zmalovat". Tejpa spolehlivě zacelí jakoukoliv díru ve stanu, spraví rozbité křesílko a dá se z ní také vyrobit slušivá čepička. Jedním z jejích možných využití je i "přitejpovat" si k dlaním plechovky s pivem, aby vám nezbylo skutečně nic jiného, než je vypít (starosti s toaletou jsou vyřešeny až po vyprázdnění plechovek). Královské kombinace samozřejmě dosáhnete v momentě, kdy si tejpou pokryjete pruhy těla a místa, kde vykoukne vaše kůže, dobarvíte lihovkou...

30 Seconds To Mars, Novarock 2013, Nickelsdorf, 14.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Největší očekávání ten večer však budili headlineři 30 Seconds To Mars a Rammstein. První jmenovaní ale fatálně selhali. Jared Leto tentokrát na scénu naběhl ve "vekslácky" ošoupaném oblečení a s dlouhými vlasy a zarostlou tváří tak nápadně připomínal Ježíše. Tím ale jeho přirovnání k čemukoliv božskému končí. Trojice představila publiku nachlup stejnou show, jaká doplňovala turné k minulé desce, do níž akorát namontovala pár skladeb z novinky. Místo toho, aby se frontman soustředil na zpěv, raději k němu neustále hecoval publikum, takže v písních ve finále převažovala hluchá místa. Celé vystoupení působilo rádoby světácky, ve skutečnosti ale bylo nudné, otravné, plytké a povrchní. A nezachránili ho ani skákající akrobati nebo létající balónky.

Klasika, která nestárne

Rammstein, Novarock 2013, Nickelsdorf, 14.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Rammstein už nejsou jenom uhozená parta šesti chlápků, kterým není nic svaté. Stala se z nich především značka a jistá záruka kvality. Každý jejich koncert má vysoký standard, pod který nejdou, takže se divák nemusí obávat nečekaných překvapení - myšleno ve smyslu hudebním, těch třaskavých dárečků mají pánové v zásobě pořád dost. Ačkoliv na Novarocku předvedli klasickou ohňovou show, která byla kdysi k vidění i v Praze, pořád člověka dokážou rozdrtit svým nezaměnitelným zvukem a úchylnými scénkami. Na Lindemanna potácejícího se jako zombie ze Silent Hillu je navíc skvostný pohled...

Den 2.

Se špunty v uších se dalo ledacos zaspat, ačkoliv během noci z jedné strany městečka na druhou znělo: "Helgaaaaaaa!!!" (alternativa českého "Hovnoooo!" a jedná se prý o jméno hodně ošklivé dívky) a v pět ráno se rozeběhla spontánní party u jednoho ze stanů. Bordelu přibývá stejně rychle jako lidí se spálenými rameny od sluníčka, puch záchodů už se hlásí o slovo a fronta na chlazené nápoje neopadá.

Cradle Of Filth, Novarock 2013, Nickelsdorf, 15.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Na modré stagei mezitím řádí podivíni The 69 Eyes, kterým se nad hlavou houpe mohutná světelná konstrukce pavouka, která dorazila z Prahy. Je to tak, večer zahrají Kiss. Ještě před nimi ale dostane příležitost typicky severský melodic metal s ženským vokálem Amaranthe, kteří nepřinesou nic objevného. Své růžky však záhy vystrčí i nejtvrdší formace festivalu Cradle Of Filth. Síla a autentičnost symfonického black metalu leckoho porazí, zvlášť když děsivě vyhlížející zpěvák se svítivě modrými kontaktními čočkami začne kvičet, jako když řežou podsvinče. Jestli skutečně existuje peklo, Britové jsou jeho čistým ztělesněním... U červeného pódia mezitím zažívají své malé peklo IAMX - téměř nikdo si je totiž nepřišel poslechnout. "Hej kámo, kdo to hraje?" ptá se podnapilý Rakušan. "IAMX." "Kdo to sakra je?!" Publikum nepřivábily ani klávesačky v podprdách, a přestože Chris Corner a spol. nechávají na scéně duši, většina přítomných na ně vůbec nereaguje, a jak dokazuje výše zmíněná konverzace, nemají ani páru, o koho jde.

Na koho ale lidi přijdou a kdo je v překvapivé formě, jsou finští HIM. Ville Valo se hodil do gala, propadlé tváře vystřídal pozitivní úsměv, a jak se zdá, definitivně přestal kouřit. Celou kapelu to rázem posunulo k radostnějšímu projevu. Fanoušci je za to odměnili iniciativním rozpleskáváním nebo se pouštěli do crowd surfingu. Pětice je teď po delší době konečně ve skvělé formě a Vallova poznámka "It´s good to be back!" nemohla být trefnější.

Stereophonics očima fotografa Adama Henczeho:

Stereophonics, Novarock 2013, Nickelsdorf, 15.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Red stage zhasila v sobotu večer hudební výplň a rozžhnula bodovky na charismatického Kellyho Jonese, rodáka z Walesu s parádně nakřáplým vokálem a Gallagher-pozitivním vystupováním. Jeho Sterephonics odpíchli parádní set, ve kterém zazněla většina jejich nové desky "Graffiti On A Train". V rámci festivalu skvělý zvuk a především změna od reprákového hardcoru/metalu do víc velvetového tune, ve kterém bylo kromě čistého Jonesova hlasu slyšet každé prohrábnutí kytary. Fotily se jako obvykle první tři songy, po kterých jsem utekl pořadatelům a z předních řad udělal ještě několik snímků. U "Maybe Tomorrow" jsem foťák schoval a pohupoval se do rytmu s davem, který se zavětřením starších písniček začal prozpěvovat i mimo celých refrénů. Chladnější old-school přednes, který byl především o hudbě - nastoupit, bezchybně odehrát, poděkovat, odejít. Jediná chybička byla absence starých rockových pecek, halekající fanoušky nejvíce mrzela nepřítomnost "Have A Nice Day".

Dělobuch sem, dělobuch tam

Kiss, Novarock 2013, Nickelsdorf, 15.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Kiss s sebou na Novarock přivezli velkolepou Monster Tour. Pyrotechniky bylo tolik, že psi v okolí museli omdlévat a kapela se tudíž předvedla v plné parádě. Cirkusácké kousky kolikrát ale převažovaly nad muzikou a když se jeden z členů projel v závěsné lanovce divákům nad hlavou, snaha ohromit za každou cena byla víc než patrná. Místní fandy to ale nijak netrápilo a koncert je vrátil do mladých let, kdy všechno kolem téhle formace bylo ještě opravdové. Kiss vsadili na svou pověst a z minulosti vytěžilo, co se dalo.

Den 3.

Passenger, Novarock 2013, Nickelsdorf, 16.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Slunce se dopoledne schová za mraky, aby odpoledne mohlo udeřit s dvojnásobnou prudkostí. Ve stanovém městečku přibývá travnaté plochy, jak se dobrá třetina návštěvníků pakuje. Zpoza ohrádky vykukuje žirafa z plechovek, kterou její majitelé hrdě vystavují jako v zoo, nikoho už to ale nevzrušuje. Zavládá otupělost.

Všudypřítomnou zvědavost po zajímavostech ukojí až písničkář Passenger, který se zfleku může zařadit mezi nejlepší překvapení tohoto roku. Postupně láká víc a víc posluchačů-metalistů a po několika minutách sklízí větší a větší ovace. Konečně písničkář, který pochopil, že nestačí jen stoupnout si s kytarou před lidi a hrát. Passenger vtipně glosuje, improvizuje, pohrává si s publikem, aktivně ho zapojuje a zpívá o jemu blízkých věcech. Svou upřímností nadchne i jásajícího prodavače kebabů a jeho půlhodinka s kytarou navíc příjemně osvěží třídenní příval ostrých kytarových riffů.

Jak zapadnout (II.):

Horké dny a chladné noci – jak se na tohle vybavit? Nemá smysl s sebou tahat přehršle oblečení, existuje totiž jeden nepsaný dresscode. Téměř třetina návštěvníků Novarocku si vystačila s jediným chlupatým zvířecím overalem , který jim zaručil dostatečnou ochranu před chladem v nočních hodinách. Po areálu tak pobíhali pokémoni pikaču, pandy, růžoví i hnědí medvědi či zajíci. Některým jedincům stačila zimní čepice s veselou animovanou postavičkou – angry birds, tasmánští čerti, krocani, rybka Nemo a další desítky veselých obličejů. Pokud by vám v chlupatém oblečku bylo teplo, stačí ho vyměnit za "body" z lycry , které spolehlivě nasaje jakýkoliv pot. Jsou k dostání v jednobarevných kombinacích, ale také v modelu číšníka, kuchaře apod.

Paramore, Novarock 2013, Nickelsdorf, 16.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
O osvěžení by se dalo hovořit i v případě Paramore. Hayley Williams vnesla mezi obvyklý testosteron ženskou energii a ačkoliv měla kapela na druhé scéně silnou konkurenci v punk-rockerech Papa Roach (na nichž se objevil i crowd surfující vozíčkář!), bez problémů utáhla velkou stage a nakazila příchozí veselými popěvky. Ta malá osůbka s oranžovými vlasy navíc stačila vymést každý kout, takže následujícím Biffy Clyro zanechala vycíděné pódium. Co to Skotům ale bylo platné, když se pit pod nimi vyprázdnil? Oproti Bullet For My Valentine v Rakousku neobstojí. Ti, kdo ale přišli, znají texty do puntíku, a tak se trojici povede rozjet vcelku solidní party.

Smráká se a to je ta pravá chvíle na pořádnou "bombu". Korn patří mezi ty formace, které se na festivalu objevují se železnou pravidelností. A se železnou pravidelností se na ně rozpoutá stejné peklo - je jedno, jestli přijeli poprvé nebo podesáté. Jonathan Davis tentokrát nechal svůj kilt v šatně, v černých kapsáčích a košili tak vypadá jako dobrosrdečný strýček, který sem tam vyloudí příjemný úsměv. "What the hell is this?!" reaguje překvapeně na velkou skupinu sedících, kteří pod stageí v prachu simulují pohyb veslování, jakoby byli na lodi. Circle pit střídá circle pit, jedna pecka střídá druhou. Korn spolehlivě dostojí své pověsti a nadělí fanouškům přesně to, co čekají. Nikomu se ještě neokoukali, takže je jejich budoucí návštěva na Novarocku víc než jasná.

Kings Of Leon očima fotografa Adama Henczeho:

Kings of Leon, Novarock 2013, Nickelsdorf, 16.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Na Kings Of Leon bylo cítit velké očekávání. Kvůli pevnému seznamu rakouských médií s akreditací jsem se nedostal do fotopitu, snažil jsem se udělat alespoň pár informativních snímků z dálky a především si užít koncert, na který jsem se z celého festivalu těšil nejvíc. Těžko říct, jestli to bylo únavou v nedělním finiši, nebo tím zvláštním nedorozuměním mezi umělcem a posluchačem, ke kterému občas dochází (do paměti se mi dostali i Arctic Monkeys z RFP 2009), ale celkový přednes působil celkem vlažně. Veškerá komunikace frontmana stála na několika typických větách ve stylu "How are ya doin out there?", "I see a lot of sexy ladies out there" a "We like sexy ladies". Působilo to zkrátka trochu ledabyle, což ovšem neplatilo u všech ostatních atributů řádného gigu. Ze zvuku si lidi sedali na prdel - ekvalizace vysoké úrovně, čistý zpěv, široká vlna v akustických kouscích a především perfektní hlavní kytara. Zvukař si dal s Kings opravdu záležet a bylo to slyšet. Nirvánu jsem prožil s po sobě jdoucí trojicí "Back Down South", "Pyro" a "The Face" z "Come Around Sundown", při kterých se lyricky chytalo i publikum, které bylo nejvíc vděčné za poslední "Sex On Fire". Perfektní setlist, úžasný přednes, chladnější přístup, bahýnko ve tmě, ohňostroje. Auf wiedersehen, Novarock.

Co se letos nepovedlo

Novarock 2013, Nickelsdorf, 15.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Do Nickelsdorfu se každoročně sjíždí desítky tisíc návštěvníků. Uhlídat a zorganizovat tak veliké stádo hudebních fanatiků je úkol hodný mistra. Novarock se konal devátým rokem a přestože se mu zmíněný nelehký úkol celkem daří, organizační tým nereaguje na změny, které s sebou návštěvníci každoročně přivážejí. Bylo by vhodné zauvažovat nad nimi, jinak se snadno může stát, že festival zkostnatí a nikam dál se neposune. Není dobré opájet se vlastní kvalitou až donekonečna.

První a největší nepříjemností je absence vody. Ve stanovém městečku zachraňují situaci sprchy, na ty se však tvoří neúnosná fronta, stejně jako na "korýtka" na mytí rukou. Co si ale počít v areálu u stageí? Při horoucím vedru, jaké příchozí sužovalo letos, poskytli organizátoři celkem čtyři malá umyvadla (u každého pódia dvě), což je vzhledem k počtu návštěvníků zcela směšné číslo. Napustit si lahev vody a polévat se s ní, případně ji pít, byla jediná záchrana, jak ve vysokých teplotách nezešílet. S tím souvisí hned druhá věc - neuškodilo by vybudovat více otevřených přístřešků proti slunci. Lidé zoufale hledali chládek kdekoliv a neváhali se dokonce uchýlit ani do stínu ke značně zapáchajícím toaletám.

Jak zapadnout (III.):

Novarock 2013, Nickelsdorf, 15.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
"Co si dáte?" "Pivo." "A pro slečnu?" "Slečna takhle po ránu nepije." "WHAT THE FUCK?!" Netřeba si cokoliv nalhávat, hudební festivaly jsou z velké části o alkoholu. Další rada, jak na Novarocku zapadnout mezi ostatní, je konzumace lihovin už od časných ranních hodin, jinak si koledujete o to, že na vás barman zařve přes celý pivní stan a následně sklidíte pohrdavé pohledy ostatních. Stejné je to s "free hugs" a s "high five". Prostě je bez řečí opětujte a na nic se neptejte. Bylo by také vhodné naučit se speciální "chlastací" hru, která se hraje ve dvou týmech s plechovkami rozestavěnými po cestě. Pravidla není těžké pochopit, ale než to člověk odkouká… Pokud hru nepochopíte, jen zasvěceně pokyvujte hlavou. A řvěte Helga a budete jedničky.

Novarock 2013, Nickelsdorf, 16.6.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Pořadatelé by měli být celkově pružnější. Každoroční počet cizinců na Novarocku stoupá, ale stále nikde nenajdete ani slovo v angličtině. Pohled na starší line-up z festivalu navíc dokazuje, že promotéři pořád dokola bookují většinu stejných kapel. Ustanovila se tak pomyslná základní desítka, která se cyklí stále dokola (hlavně co se headlinerů týče), a tak by neškodilo občas trochu zariskovat a zkusit někoho, kdo akci ještě nenavštívil...

Jestli ale Novarocku něco nechybí, tak je to atmosféra. Každý festival má svou specifickou, věřte ale, že ta rakouská se od jakéhokoliv českého festivalu v lecčems liší. Pannonia Fields zaplní tolik bizarních lidí, kteří si ale dokážou bezmezně užívat a stejně energicky pařit na začínající kapelu stejně jako na headlinery. Pro Novarock je typická bezprostřednost a odvázanost ve všech mezích, a proto zůstává vhodným nástupem letní festivalové sezóny.

NÁZORY
  • super čtivej report (Lukáš Benda, 22.06.2013 22:41) Reagovat

    (y)

  • Parádní festival (Jan Adamčík, 23.06.2013 16:56) Reagovat

    doporučuji všem k navštívení. Vzhledem ke zúčastněným kapelám není vstupenka zase tak drahá. Najíte se za 5 euro. Pivo v kempu stojí 1 euro (u stage 4,5+1 euro). Pokud se jede autem s dostatečnými zásobami alkoholu a jídla a nejste si líní dojít ke stanu tak to není moc drahý festival. Dobré je stanovat v lokalitě zvané "za kopcem" (je tam jen jediný), kde se nachází československá village.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Kings Of Leon si v úzkostlivé "Split Screen" pokládají otázky smyslu života (04.04.2024 13:39)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- Video: Till Lindemann v "Entre Dos Tierras" zmateně putuje po Mexiku (23.01.2024 12:47)
- Kiss nekončí - vrátí se jako kapela virtuálních avatarů (06.12.2023 11:14)
- Video: P.O.D. a zpěvačka Jinjer Teťana Šmajljuk se ve sci-fi klipu "Afraid To Die" bojí zemřít (06.12.2023 08:08)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- V květnu do Prahy přijedou Thirty Seconds to Mars (09.11.2023 15:02)
- Video: "Sportovci lépe š...jí," zpívá Till Lindemann v klipu k songu "Sport Frei" (28.10.2023 14:00)
- Rammstein v Praze přidávají druhý koncert (18.10.2023 12:11)
- Rammstein v květnu 2024 opět obsadí Letňany (11.10.2023 11:01)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu