Daft Punk měli v USA úžasný start

31.05.2013 08:53 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Ani Madonna, ani Taylor, ani Justin se svými alby neměli tolik důležitých světových #1s jako Daft Punk s "Random Access Memories". Elektronické Duo nezaváhalo ani v USA, 339 tisíc prodaných kusů je úžasný výsledek. Předčili Dariuse Ruckera, The National a 30 Seconds To Mars, dařilo se jim i se singlem "Get Lucky".
Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
© facebook interpreta
SINGLY - Stupně vítězů vypadají počtvrté v řadě stejně: zlatý Macklemore s "Can't Hold Us", stříbrná P!nk s "Just Give Me A Reason" a bronzový Justin Timberlake s "Mirrors". Změny v číslech byly málo patrné, Justin si ale polepšil v rádiích na vysokých 151 milionů impresí, což je jeho nejlepší výsledek kariéry, když dosud bylo maximem 146 mega u "My Love".

S vydáním alba vyhopsli Daft Punk s "Get Lucky" na čtyřku. Singl s Pharrellem Williamsem byl Digital Gainer (+53 % na 180 tisíc) a Streaming Gainer (+13 % na 5,1 milionu, z toho 2,2 On-Demand). Na pětku si polepšili Florida Georgia Line s "Cruise" v 34. týdnu v žebříčku, což je historicky nejpomalejší výstup do Top 5. Selena Gomez šla zpět na šestku, s "Come & Get It" se nově navíc prvně v kariéře dostala také do první desítky Radio Songs. Bruno Mars si pohoršil na desítku, ale nový singl "Treasure" po debutu na 71. místě vyskočil už na třicet šestku.

Smutnou nejvyšší novinkou je dvacet šestka "Clouds" Zacha Sobiecha (156 tisíc downloadů). O příběhu zesnulého mladíka si více přečtěte v naší zprávě. 54. příčku obsadili Maroon 5 s novou "Love Somebody", šedesát jedničku si vyjezdili 2 Chainz a Wiz Khalifa s "We Own It (Fast & Furious)", Dvouřetaz debutuje i o čtyři místa níže s B.o.Bho "HeadBand". Sedmdesátí šestí jsou David Guetta, Ne-Yo a Akon s "Play Hard" a na 88. pozici nějakým způsobem startuje v USA Labrinth a Emeli Sandé s "Beneath Your Beautiful".

    Top 10 - singly:
  1. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
  2. P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  3. Justin Timberlake - Mirrors
  4. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  5. ▲ Florida Georgia Line (/feat. Nelly) - Cruise
  6. Selena Gomez - Come & Get It
  7. Icona Pop feat. Charlie XCX - I Love It
  8. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay
  9. Imagine Dragons - Radioactive
  10. Bruno Mars - When I Was Your Man

Daft Punk - Random Access Memories
© facebook interpreta
DESKY - Po letošním nejlepším startu ve Velké Británii se 160 tisíci prodanými kusy a překvapivém #1 v Česku si Daft Punk připsali zlato i na nejdůležitějším trhu. Američtí fanoušci koupili 339 tisíc kopií "Random Access Memories", což je více, než se předpovídalo, a samozřejmě jejich zdaleka nejlepší výsledek kariéry. A po "The 20-20 Experience" Justina Timberlakea (nyní na devítce) také letošní nejlepší start. Dvě třetiny prodejů připadly na downloady. A vy se po 10/10 hlavní recenzi můžete těšit na makrorecenzi.

I další tři místa obsadily debuty. Stříbrný skončil černý country zpěvák Darius Rucker s čtvrtou sólovkou "True Believers", indierockoví The National byli s šestou řadovkou "Trouble Will Find Me" třetí a na čtyřce se umístil rapper French Montana s debutem "Excuse My French". Poslední novinkou je šesté místo "Love Lust Faith + Dreams" Thirty Seconds To Mars. Prodejem 53 tisíc zaostali za 67 tisíci předchozího "This Is War", to ale bylo až osmnácté.

Soundtrack z "Fast & Furious" debutoval na třicet dvojce. A ještě bych zmínil něco, čemu nerozumím, a třeba víte více než já: Eminemovy desky si totiž z týdne na týden extrémně polepšily. Vyšly nějaké re-edice, nové download verze nebo byly šílené slevy? Netuším.

Daft Punk zůstanou na špici i příští týden, tři desky by měly přesáhnout 50 tisíc prodaných kusů: "The Devil Put Dinosaurs Here" Alice In Chains, "DNA" Little Mix a "Wrote A Song For Everyone" Johna Fogertyho.

    Top 10 - alba:
  1.  N Daft Punk - Random Access Memories (339)
  2.  N Darius Rucker - True Believers (83)
  3.  N The National - Trouble Will Find Me (75)
  4.  N French Montana - Excuse My French (56)
  5. ▼ Různí - Music From Baz Luhrmann's Film The Great Gatsby (54, -43 %)
  6.  N Thirty Seconds To Mars - Love Lust Faith + Dreams (53)
  7. Vampire Weekend - Modern Vampires Of The City (48, -64 %)
  8. George Strait - Love Is Everything (43, -65 %)
  9. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (42, -4 %)
  10. Lady Antebellum - Golden (34, -39 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY