Vampire Weekend jsou novým světovým číslem jedna

30.05.2013 16:57 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Daft Punk si oproti minulému týdnu vytvořili velký náskok, díky kterému se nemuseli bát, že by je na zlaté singlové pozici někdo byl schopný ohrozit. Neohroženě vyrazili do boje i američtí Vampire Weekend, kteří hned v několika zemích světa brali umístění v nejlepší desítce, a to jim zajistilo celkové první místo.
Daft Punk - Get Lucky
© facebook interpreta
Minulý týden jsem si netroufala říct, jak dlouho budou vůbec Daft Punk schopni setrvat na postu světové singlové jedničky, protože jejich náskok oproti druhému místo nebyl nikterak veliký, ale tento týden si zlatou pozici pro sebe urvali s komfortním náskokem sto tisíc bodů.

Za zmínku opět stojí i Robin Thicke, jehož singl "Blurred Lines" se už třetí týden v řadě stal tím, který se může těšit největšímu nárůstu bodů. Oproti minulému týdnu si polepšil o rovných 128 tisíc punktů a taky šest pozic. Do nejúspěšnější světové desítky se konečně propracoval Passenger, kterému pomohl výrazný úspěch na ostrovech, jsem zvědavá, zda se prosadí i za oceánem. Do desítky se po krátké odmlce vrací opět Imagine Dragons.

A malá kvízová otázka na závěr. Víte, co mají společného Německo, Rakousko a Švýcarsko kromě svého jazyka? Stejné singlové number one. Upřímně, když na mě při zapisování dat vyskočilo z obrazovky třikrát jméno Beatrice Egli, tak jsem byla napjatá, jak ta píseň "Mein Herz" zní, když učarovala během sedmi dnů hned třem zemím. A první, co mě napadlo během poslechu bylo, že tohle snad nemůže nikdo myslet vážně.

    NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SINGLY SVĚTA: 22. týden
  1. Daft Punk (feat. Pharrell Williams) - Get Lucky (460 tis.)
  2. Macklemore (feat. Ryan Lewis) - Can’t Hold Us (360 tis.)
  3. Pink (feat. Nate Ruess) - Just Give Me A Reason (356 tis.)
  4. Robin Thicke (feat. T.I. & Pharrell Williams) - Blurred Lines (308 tis.)
  5. Justin Timberlake - Mirrors (276 tis.)
  6. Bruno Mars - When I Was Your Man (214 tis.)
  7. Rihanna (feat. Mikky Ekko) - Stay (209 tis.)
  8. Passenger - Let Her Go (177 tis.)
  9. will.i.am (feat. Justin Bieber) - thatPower (175 tis.)
  10. Imagine Dragons - Radioactive (173 tis.)

Vampire Weekend - Modern Vampires Of The City
© facebook interpreta
Američani Vampire Weekend dobyli světový albový žebříček. Číslo kolem dvou set tisíc není sice nikterak ohromující, ale ty kritiky, které byly na "Modern Vampires Of The City" napsány dávají tušit, že to album ohromující je. Dostatečně vědomi si to byli vědomi fanoušci na jejich domácí půdě i v Irsku, Kanadě, Norsku, Skotsku, Portugalsku nebo Austrálii, kde se propracovali do nejprodávanější desítky.

Nejlépe ve své kariéře, přesto trochu za očekávání skončila novinková deska Demi Lovato. Po mediální masírce v podobě porotcování v X Factoru se čekalo, že mladičká Demi fanoušky celého světa omráčí více. Ve většině zemí sice dosáhla svého maxima, ale odhady kolem sto čtyřicet tisíc nejsou na americkou star moc vysoké. Country veterán George Strait je na čtyřce. K umístění mu pomohla mimo jiné i osmička v Kanadě. A nebyl by týden týdnem, kdyby se nepropracoval mezi nejlepší některý z asijských interpretů. Tentokráte je to třiašedesátiletý Eikichi Yazawa, který trůní se svou výběrovkou na sedmé pozici. A mezi nej desítku se dostala i Francouzska Zaz, jež loni uhranula festival Colours Of Ostrava, a která představila už své druhé album, které se jmenuje "Recto Verso".

    NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ ALBA SVĚTA: 22. týden
  1. N Vampire Weekend - Modern Vampires Of The City (205 tis.)
  2. N Demi Lovato - Demi (139 tis.)
  3. ▬ Soundtrack - Velký Gatsby (129 tis.)
  4. N George Strait - Love Is Everything (123 tis.)
  5. Michael Bublé - To Be Loved (119 tis.)
  6. Rod Stewart - Time (102 tis.)
  7. N Eikichi Yazawa - All Time Best Album (85 tis.)
  8. N Zaz - Recto Verso (77 tis.)
  9. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (77 tis.)
  10. Lady Antebellum - Golden (76 tis.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY