Briana Maye štvou talentové soutěže

23.05.2013 16:53 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Brian May
© queenonline.com
Brian May je zhnusen rostoucím množstvím pěveckých talentových soutěží a svoji frustraci se rozhodl vyjádřit i veřejně. Na paškál si vzal soutěž The Voice, u nás známou jako Hlas Česko Slovenska. Doufá, že tyto pořady, které jsou podle něj maximální urážkou hudby, zemřou přirozenou smrtí.

"The Voice je ta nejtupější, nejhloupější, nejdepresivnější show v televizi. Vždy, když vidím mladé zpěváky, jak si vynucují pozornost u lidí, kteří jsou otočeni zády k nim, je mi zle," řekl legendární kytarista magazínu The Radio Times. Toho zklamalo i to, že v tomto pořadu vystoupil zpěvák Tom Jones.

Pro hudební fanoušky je tento kučeravý kytarista spjat s legendární formací Queen, ve které se skladatelsky staral hlavně o tu rockovější část repertoáru (písně "Tie Your Mother Down" či zřejmě jeho největší hit "We Will Rock You" jsou toho důkazem), jeho autorský vklad ale nechybí ani pod hymnickým songem "Who Wants To Live Forever". Všeobecně je považován za jednoho z nejlepších kytaristů hudební historie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY