shop.musicserver.cz
Nové desky pro 16. týden

Nové desky pro 16. týden

Vydáno: 14.04.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jakou svěží muziku nám přivane půlka dubna? V první řadě je to nová řadovka Michaela Bublého, k němuž se přidávají Fall Out Boy a dvě české desky Debbi a Divokýho Billa. Po deseti letech se ve velkém stylu vrací The Mavericks, představíme vám norské Beady Belle a konečně s novou a dlouho slibovanou novinkou i Yeah Yeah Yeahs!

Pokud se v pondělí 15. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Michael Bublé - To Be Loved (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / tradiční pop

Michael Bublé - To Be Loved
Popularita kanadského zpěváka Michaela Bublého stále stoupá. Po velmi úspěšném albu "Crazy Love" přišlo ještě úspěšnější "Christmas", které sbíralo první příčky po celém světě a prodalo se ho více jak sedm miliónů kusů. Nyní je čas na tento úspěch patřičně navázat, a to konkrétně novinkou "To Be Loved", která přinese několik změn. V první řadě Michael Bublé opustil producentskou dvojici David Foster - Humberto Gatica a při nahrávání spolupracoval s Bobem Rockem, který se podílel již na předchozích dvou albech. Společně desku poskládali z popových standardů, ke kterým přidali i několik coververzí hitů jako "Come Dance With Me", nebo "To Love Somebody" od Bee Gees. K nim pak přihodili ještě čtyři původní věci, z nichž jednu má na svědomí i Bryan Adams, který si v ní s Bublém i zazpíval. Není ovšem jediným hostem. Kanaďan si opět zopakoval spolupráci s The Puppini Sisters a Naturally 7 a mezi čtrnácti skladbami najdete i klasiku "Something Stupid", kde střihnul duet s Reese Whiterspoon. Bublé album "To Be Loved" propaguje prostřednictvím různých videí na svém webu.


Fall Out Boy - Save Rock And Roll (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop punk / alternativní rock

Fall Out Boy - Save Rock And Roll
Na sklonku roku 2009 Fall Out Boy vyhlásili blíže nespecifikovanou přestávku, nicméně své příznivce příliš dlouho netrápili. Po třech letech, respektive po čtyřech od posledního alba "Folie à Deux", jsou zpět. Po pauze, kdy se jednotliví členové věnovali svým sólovým projektům, natočila tato pop-punková kapela nové album "Save Rock And Roll", kterému předchází singl s tradičně dlouhým názvem "My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)". Páté studiové album Paul Wentz a spol. začali nahrávat v potají v říjnu minulého roku a dělali na něm až do letošního března. Ve studiu na vznik nahrávky dohlížel producent Butch Walker, který se podílel už na "Infinity On High" nebo na albech Taylor Swift, Pink, nebo Avril Lavigne. "Save Rock And Roll" přinese i několik nečekaných hostů - s Fall Out Boy si zazpívali Elton John, Courtney Love, Big Sean a Foxes. Deska nabídne jedenáct skladeb, které kapela v celé své kráse nahrála na své soundcloud.com


Debbi - Love, Logic & Will (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / soul

Debbi - Love, Logic & Will
Po debutu "Touch The Sun", z kterého vzešel stejnojmenný hit nebo i další jako "La La La" či "Možná se mi zdáš", je novinka českoněmecké zpěvačky Debbi velmi očekávanou záležitostí. Druhou desku "Love, Logic & Will" předznamenal singl "By My Side", který jakoby navazoval na již zmíněnou prvotinu. Nicméně již další singl "You Take Me There" i další ukázky, které najdete na zpravodajském portálu idnes.cz, naznačují, že hudba Debbi se stává dospělejší a vážnější. Tomu odpovídá i tým, s kterým tentokrát spolupracovala. Hlavní slovo měl strůjce debutu Martin Ledvina, ovšem do autorského týmu se dostali například Jana Kirschner, nebo Ivan Král, který si se zpěvačkou svoji písničku "How Can I Resist You" i zazpíval. Album míchá řadu stylů, a vedle popu tak uslyšíme například soul, r'n'b, nebo i country.


Tip týdne

Beady Belle - Cricklewood Broadway (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / acid jazz / country jazz

Beady Belle - Cricklewood Broadway
Ačkoli by se mohlo zdát, že současný projekt Liama Gallaghera Beady Eye má bokovku, nenechte se zmýlit. Trio Beady Belle je norská skupina založená zpěvačkou Beate S.Lech, v které vedle ní působí ještě její manžel Marius Reksjø a bubeník Erik Holm. A rozhodně nejde o žádné nováčky. Novinka "Cricklewood Broadway" je již jejich šestým počinem a před nějakým časem absolvovali velké turné s Jamiem Cullumem. Jejich hudba kombinuje jazz a acid-jazz s elektronikou, symfonickou hudbou, vokálními harmoniemi, soulem a tentokrát i country. Jak tyto styly společně fungují, poznáte ve výborném tanečně-animovaném videoklipu k singlu "Self-fulfilling"


Divokej Bill - 15 (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / folk rock

Divokej Bill - 15
Divokej Bill letos slaví patnáct na hudební scéně. A jednou z oslav je i vydání šestého studiového alba kapely, které nazvali jednoduše "15". Po čtyřech letech od minulé "Mlsné" na něm přináší jedenáct písniček, které by měly být dle tvrzení samotné kapely dospělejší a zvukově dotaženější. Co se týče textů, jejich tématy jsou, jak konstatuje zpěvák Vašek Bláha, "Láska, smrt, chlast, tráva, motorky. Prostě témata ze života." Fanoušci přitom nebudou ochuzeni o typicky billovský mix kytar, houslí, harmoniky, banja, bicích a mnohamužných zpěvů. "15" vznikla v hudební produkci Pavla Karlíka a ve studiu Sono kapelu v některých skladbách doplnil i smyčcový Apollon Quartet. Ukázky všech písniček jsou k dispozici již dnes v internetovém obchodě Supraphonline.cz, kde album seženete i v digitální podobě ve formátech mp3 a flac.


Yeah Yeah Yeahs - Mosquito (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Yeah Yeah Yeahs - Mosquito
Dlouho avizovaná novinka americké indie formace Yeah Yeah Yeahs je tady! A jak osazenstvo formace uvedlo, od poslední desky se bude diametrálně odlišovat: "Novinka se bude od poslední desky naprosto lišit. Takže v tomto směru vlastně opět nezklameme. Zvukově bude rozmanitá, víc lo-fi, trochu ovlivněná roots reggae," uvedla zpěvačka Yeah Yeah Yeahs Karen O. Fanoušky protřelé hudebním světem bude ale také jistě zajímat, že se na "Mosquito" podílel vedle Davea Sitka také James Murphy z LCD Soundsystem. Jestli byla změna zvuku ku prospěchu, posuďte sami: Navštivte YouTube.com kanál kapely a poslechněte si trailer ke kousku "Alive" společně s dalšími ukázkami.


The Mavericks - In Time (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: americana / tex-mex / neotradiční country

The Mavericks - In Time
Po americké kapele z Floridy The Mavericks, která má na svém kontě řadu hudebních ocenění, se v roce 2004 po jejich turné slehla zem. Členové se rozešli a znovu se dali dohromady až loni, kdy ohlásili společné turné. Nakonec je z toho i nové album "In Time", které vzniklo během ledna a února letošního roku. Hudbu, texty a produkci má na svědomí především člen kapely Raul Malo, kterého doplnil producent Niko Bolas. Ten se v minulosti podílel na nahrávkách Neila Younga a Melissy Etheridge. Jejich společná práce se nejspíš nadmíru povedla, protože americká kritika si jejich mix americany, tex-mex a country oblíbila natolik, že na serveru metacritics.com úspěšně atakují metu šestaosmdesáti procent. Zda budete mít podobné pocity, zjistíte na webu kapely.


Iced Earth - Live In Ancient Kourion (DVD)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Iced Earth - Live In Ancient Kourion
Fungují na hudební scéně bezmála třicet let a za tu dobu se ještě nepochlubili vydáním záznamu žádného ze svých koncertů, na kterém vystoupili jako hlavní hvězda. Na pulty ale nyní míří "Live In Ancient Kourion". Tento set bude dostupný hned v několika mutacích včetně Blu-ray disku (DVD a CD jsou samozřejmostí). Záznam show pořízené z koncertu 18. srpna loňského roku čítá celkem devětadvacet kousků, včetně dvou hodnotných přídavků. Pokud si ale budete chtít zakoupit Blu-ray disk, budete si muset zakoupit limitovanou edici. Kromě záznamu show na vás čeká další bonusový materiál a také dvě cédéčka s koncertním setem. Bohužel, Blu-ray samostatně neseženete. Iced Earth k této situaci vydala i prohlášení na Facebooku, kde otevřeně přiznává, že se jedná o rozhodnutí vydavatele, z čímž kapela mnoho nezmůže. Nechme ale sváry stranou a raději věnujme pozornost energií nabitému traileru na oficiálním webu formace.


Khaled - C'est la vie (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: world music

Khaled - C'est la vie
Jeden z nejpopulárnějších afrických zpěváků Khaled vydal minulý rok nové album s názvem "C'est la vie". Nicméně nebýt stejnojmenného singlu, který zabodoval v Evropě a především na sousedním Slovensku, patrně by o tom věděli především příznivci taneční world music. Nyní je ale o Khaleda zvýšený zájem, a tedy i o toto album. Najdete na něm hned dvanáct songů, převážně ve francouzštině, ale i v angličtině a arabštině, které má na svědomí z velké části RedOne a Alex P. Vedle zmíněného singlu, jehož videoklip uvidíte na YouTube.com, boduje dnes i skladba "I'll Make You Fall In Love", kde si zahostoval Pitbull a kterou nahrál Khaled na svůj web.


David Bowie - Aladdin Sane (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / glam rock

David Bowie - Aladdin Sane
Je tomu přesně čtyřicet let, co David Bowie prorazil na hudební scéně. V té době, tedy v roce 1973, ještě žil z úspěchu své průlomové desky " The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars"; současně ale také chystal další nahrávku "Aladdin Sane". I když se názory uznávaných médií na desku docela různily, vyhrál podle všeho ten, který je označoval za úspěšné CD s ještě úspěšnými písněmi: "Aladdin Sane" je totiž jednou z šesti desce slavného zpěváka v žebříčku pěti set nejlepších desek všech dob Rolling Stone. Nahrávky nyní míří do obchodů s novým zvukovým kabátkem, který obstaral Ray Staff z londýnských AIR Studios.


Pavel Šporcl - Zlatá kolekce (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Pavel Šporcl - Zlatá kolekce
Houslista Pavel Šporcl má pro českou vážnou hudbu mimořádný význam. I díky jeho výstřednosti, dříve se šátkem na hlavě, dnes s modrými houslemi, nebo přízviskem Pirát koncertních pódií, přitáhl mnohem širší publikum, než jaké je běžně k vidění na koncertech klasické hudby. Od první supraphonské desky z roku 2002 prodal více než sto tisíc nahrávek a když k nim přičtete i tituly, na kterých se podílel s jinými sólisty, dostanete číslo téměř dvojnásobné. Není tedy divu, že jako dárek čtyřicátým narozeninám mu vydavatelství Supraphon kompilaci z cyklu "Zlatá kolekce". Na ní najdete výběr toho nejlepšího ze supraphonských nahrávek, které doplňuje několik bonusů jako jsou například témata z filmů "Schindlerův seznam" od Johna Williamse nebo "Il maestro e Margherita" Ennia Morriconeho. Kompletní seznam skladeb, včetně ukázek a digitální verze, je k dispozici v internetovém obchodě Supraphonline.cz,


Roman Horký a Pozdní sběr - Na trati (EMI)
web / bandzone.cz / psali jsme
žánr: folk

Roman Horký a Pozdní sběr - Na trati
Romana Horký dal na čas volno svému Kamelotu a přidal se k jihomoravské skupině Pozdní sběr. Kytarista této kapely Jiří Pařez vybral pro album tři starší nikdy nevydané písně a písničky z několika posledních let, které následně společně s Horkým přearanžovali. Společně také dotvořili další dvě písně "Hodinu duchů", písničku "Na trati", která nakonec dala albu jméno, a Roman Horký přihodil navíc dvě úplně nové skladby. Dvojici pak ve studiu doplnili další zkušení muzikanti jako baskytarista Jíra Meisner (ex. Druhá Tráva a Kamelot), klávesy Štěpán Baloun a kytara a zpěv Karel Macálka (ex. Vlasta Redl, Rangers). Rytmiku doplnil Vladimír Třebický (ex. Kamelot), dechové nástroje natočil Milan Straka z Buty a sbory vyztužila Blanka Šrůmová z Tiché dohody. Výsledek si můžete v podobě několika ochutnávek otestovat na bandzone.cz tohoto uskupení.


Dále vychází:

Jaroslav Hašek - Povídky o zvířatech (Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča) (Supraphon)
Jaroslav Hašek - Povídky o zvířatech (Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča) (mp3/flac) (Supraphon)
Anciients - Heart Of Oak (Mystic Production)
Beyond Creation - The Aura (Mystic Production)
Bombino - Nomad (Supraphon/Warner Music)
Česká dechovka 5 Společnou cestou / Valdaufinka - (mp3/flac) (Supraphon)
České, moravské a slovenské varhany - (mp3/flac) (Supraphon)
Dark Sermon - In Tongues (Mystic Production)
Dr.Feelgood - All Through The City/Ltd (EMI)
Girlschool - Hit And Run-Revisited (EMI)
Jessie Ware - Devotion-The Gold Edtion (Universal)
Kadavar - Abra Kadavar (Mystic Production)
Magdalena Kožená - The Art Of M.Kozena (Universal)
Martha & Tena Elefteriadu - (mp3/flac) (Supraphon)
Martha & Tena Elefteriadu - ...A desky dál stárnou (mp3/flac) (Supraphon)
Martha & Tena Elefteriadu - Ať se múzy poperou (mp3/flac) (Supraphon)
Martha & Tena Elefteriadu - Hrej dál (mp3/flac) (Supraphon)
Martha & Tena Elefteriadu - Modré království (mp3/flac) (Supraphon)
Martha & Tena Elefteriadu - Řecké prázdniny (mp3/flac) (Supraphon)
Nonexistence - Antarctica (Mystic Production)
Ota Hofman - Lucie a zázraky / Munzar (mp3/flac) (Supraphon)
Per Gessle - Small Apartments (EMI)
Rainbow - Long Live Rock N Roll (Universal)
Rainbow - On Stage (Universal)
Ringo Starr - 45 Rpm Singles Bag/Rsd/Ltd (vinyl) (Universal)
Různí - Fit Hits (vinyl) (Universal)
Různí - James Bond Dr.No (Universal)
Různí - James Bond Goldfinger (vinyl) (Universal)
Různí - James Bond Live And Let Di (vinyl) (Universal)
Spiritual Beggars - Earth Blues (EMI)
Spiritual Beggars - Earth Blues/Ltd (vinyl) (EMI)
Spiritual Beggars - Earth Blues/Ltd (EMI)
Steve Hackett - A Midsummer Night's Dream (EMI)
This Misery Garden - Cornerstone (Mystic Production)
Warbeast - Destroy (Mystic Production)
Whitechapel - The Somatic Defilement (Mystic Production)
Yundi Li - The Art Of Yundi (Universal)
Fanfán Tulipán (mp3/flac) (Supraphon)

NÁZORY
  • :(( (Svišť, 14.04.2013 07:48) Reagovat

    Mně tam chybí Morčata na útěku - Tradice z krabice 2013.

    • Re: :(( (Jiří, 14.04.2013 11:51) Reagovat

      To Ti tam chybí správně.

  • omg (omg, 14.04.2013 14:57) Reagovat

    Kurt Vile

  • Greedy Invalid (S. F., 21.04.2013 12:25) Reagovat

    Mně zde chybí album The End od kapely Greedy Invalid.

  • iced earth (arni , 14.08.2013 19:28) Reagovat

    asi jste zapomneli na 3 cd z ATHEN. KTERE BYLO TAKY SKVĚLÉ

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Naživo: "Zapalte pod kotlem a ať se dostaneme do varu!" Divokej Bill završil oslavy 25 let ve vyprodané O2 areně (20.01.2024 21:39)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Karel Gott Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu