Sum 41 mají koncertní anabázi za sebou, letos chtějí vydat nové album

26.03.2013 15:26 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Sum 41, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 2.-5.7.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Od uvedení posledního alba "Screaming Bloody Murder" bohémských rockerů Sum 41 uplynuly přesně dva roky. Následovalo soustavné koncertování, které kromě pořádného pozlobení zdraví Derycka Whibleyho dokola oddalovalo práce na další, už šesté studiovce. Dostane se na ni až teď a podle slov samotného frontmana by mohla vyjít dokonce ještě koncem letošního roku.

"Pokud vezmeme v potaz, že jsme vlastně byli chvíli na šňůře ještě před vydáním posledního alba, koncertovali jsme v kuse tři roky. Bylo to dlouhé, ale skvělé tažení," řekl médiím čerstvě třiatřicetiletý Whibley ze své kalifornské residence. Během náročné anabáze jeho skupina vystoupila také dvakrát v České republice.

Poslední album přivezli Sum 41 do Česka hned dvakrát

Přečtěte si o jejich energickém vystoupení na Rock for People 2011 a podívejte se také na fotogalerii ze srpnového klubového koncertu v Lucerna Music Baru.

Současné týdny tráví Sum 41, jak jinak, opět na turné. Tentokrát ale relativně krátkém, prioritou je totiž psaní písniček pro novou desku. "Ještě nevím, jakým směrem se bude nahrávka ubírat. Mám to ale někde vzadu v mysli. Vymýšlím některé věci, dávám dohromady kytarové rify, na kterých už určitý čas pracuji. Kompletní songy ale zatím ne. Určitě si myslím, že od posledního alba tu bude znát určitý vývoj. Rád bych nové desce vnesl tutéž tvrdost a temnotu, jakou mělo 'Screaming Bloody Murder', zároveň bych ji však rád udělal velkolepější, odlišnou a přidal nové nástroje. Rád bych některé, zatím však nevím které, věci změnil," uvedl Whibley, který je hlavním textařem formace původem z kanadského města Ajax v Ontariu.

Whibley, chlast a chlebíčky

Příběh Sum 41 odstartoval ve stotisícovém kanadském městě Ajax v roce 1996. Přečtěte si, jaké kapitoly dosud napsal.

Do doby, než bude studiová šestka Sum 41 venku, ale ještě uplyne určitě dost času, a tak si zatím můžete připomenout loňské desáté výročí alba "Does This Look Infected?", ke kterému odjela skupina speciální sérii koncertů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY