Hlas zpěváka The Temptations Otise "Damona" Harrise navždy umlkl

24.02.2013 20:50 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

The Temptations
© Giles Petard/Red ferns
Zpěvák kapely The Temptations Otis "Damon" Harris zemřel v pondělí 18. února. Podle serveru rollingstone.com mluvčí rodiny listu Baltimore Sun uvedl, že zpěvák podlehl po dlouhém čtrnáctiletém boji s rakovinou prostaty ve věku 62 let.

Harris miloval kapelu už jako teenager a vytvořil band, který fungoval díky coverům písní právě The Temptations. Pojmenoval ho Young Tempts a později název pozměnil na Young Vandals. K opravdovým The Temptations se připojil v roce 1970 poté, co kapelu opustil Eddie Kendricks. Díky tomu, že ve skupině už jeden Otis byl, přejmenoval se Otis Harris na Damona Harrise.

Nazpíval hlavní vokály v několika hitech jako "Papa Was A Rolling Stone", "Take A Look Around" nebo "Masterpiece". Skupina získala tři Grammy a Harris ji v roce 1975 opustil a vrátil se ke svým přátelům z dřívějška, přejmenovaným na Impact. Natočili dvě alba ve stylu disco a funky "Impact" a "The Pac Is Back" a nahráli v roce 1976 hit "Give A Broken Heart Break". O dva roky později Harris ještě dotočil své sólové album pod názvem "Silk" a poté se rozhodl vrátit do školních lavic a vystudovat vysokou školu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY