shop.musicserver.cz
Nové desky pro 7. týden

Nové desky pro 7. týden

Vydáno: 10.02.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Únor bílý, pole sílí, ne však hudební trh. Reputaci novinek bude zachraňovat takovýto internacionální tým ve složení - Velšani Bullet For My Valentine, kanadské duo Tegan And Sara, američtí Eels, izraelský písničkář Asaf Avidan, britští math rockeři Foals, ruský rapper žijící u nás Berezin a s hudebním filmem se připojí islandští Sigur Rós.

Pokud se v pondělí 4. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Asaf Avidan - Different Pulses (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / elektronika

Asaf Avidan - Different Pulses
Jméno izraelského písničkáře Asafa Avidana vám možná nic neřekne, ale zcela jistě budete znát jeho hlas, který zní v písničce "One Day" jeho domovské kapely The Mojos. Ta si dává od roku 2011 pauzu a Asaf Avidan si díky tomu našel čas na svoji první sólovou desku. Dostala název "Different Pulses" a přinese celkem jedenáct písniček, které vznikly v produkci Tamira Muskata, člena formace Balkan Beat Box. Od předcházejících čtyř folkrockových alb, která kromě prvního "Now That You're Leaving" nahrál s kapelou The Mojos, se liší svým jemným mixem elektroniky a kláves s akustickými nástroji - kytary, trombónu, klarinetu či trubky. První ochutnávku z tohoto alba servíruje Asaf Avidan ve video sekci svého webu


Bullet For My Valentine - Temper Temper (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / metal

Bullet For My Valentine - Temper Temper
Že Velšani mají zlato v hrdle, je všeobecně známo. Mají ho ale také v rukou? O tom vás přesvědčí metalová formace Bullet For My Valentine, která posílá do obchodů svou čtvrtou studiovku "Temper Temper". Produkci dostal opět na starost Don Gilmore, se kterým si kapela ozkoušela spolupráci už na předchozí desce "Fever". Mix jedenácti písní pak měl v rukou Chris Lord-Alge. Z rádií už můžete znát pilotní a stejnojmenný singl. A že si ho nevybavujete? Poslechněte si ho v článku Martina Wipplingera a hned potom si dejte taky klip k "Riot".


Tip týdne

Tegan And Sara - Heartthrob (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie pop / elektronika

Tegan And Sara - Heartthrob
Sourozenecká sesterská dvojice Tegan And Sara svými dvěma posledními alby prorazila za hranice rodné Kanady a obzvláště to poslední "Sainthood" sklidilo velký ohlas u kritiky. Nyní vydává své nové album "Heartthob". Kdo by tuto dvojici náhodou ještě neznal, pro ty připomeneme, že Tegan Rain a Sary Keirsten Quinovi jsou identická dvojčata, která společně vystupují a nahrávají již od roku 1995. Obě hrají na kytary, klávesy a své písně si skládají samy. Stihly vydat již šest studiových alb, které se svým záběrem pohybují na pomezí alternativy, rocku, ale i taneční hudby. Společně, či jednotlivě navíc spolupracovaly na řadě nahrávek jiných umělců, ať už to byli rockové formace Against Me!, NOFX a nebo naopak Tiësto či David Guetta. Novinka svým pojetím a zvukem signalizuje, že se duo tentokrát rozhodlo vstoupit do prostoru moderního popu. K tomu si přizvali i několik protřelých spolupracovníků. Na nahrávce se podílel například Mike Elizondo, Greg Kurstin nebo Justin Meldal-Johnsen, kterého ke spolupráci využili třeba Beck, Macy Gray nebo Pink. Jak to dopadlo v případě Tegan And Sarah, můžete zjišťovat při poslechu alba na soundcloud.com


Eels - Wonderful, Glorious (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

Eels - Wonderful, Glorious
Po velké trilogii završenou nahrávkou "Tomorrow Morning" a tříleté pauze se indie rockové Eels představí fanouškům s novou deskou "Wonderful, Glorious". Jubilejní desátá studiovka vznikala v domácím studiu hlavního principála kapely Marka Olivera Everetta. Tento hudebník je svým řemeslem doslova posedlý: Právě pro tuto desku postavil výše zmíněné studio, protože si ve své předchozí pracovně "připadal stísněně". Aby Eels přinesli posluchačům zase něco nového, rozhodl se Everett nahrávat pouhým jamováním s ostatními členy kapely. A vyplatilo se! Média nešetří chválou a nemůže vás překvapit, že deska získává minimálně nadprůměrná ohodnocení. Než si pro CDčko zaběhnete do obchodu, poslechněte si jej na webovkách kapely. Pak možná taky zvážíte investici do deluxe verze, která vás potěší dvojnásobnou porcí muziky (tedy šestadvaceti skladbami).


Berezin - XM2012 (Big Boss)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Berezin - XM2012
Ruského rappera Berezina, který ale trvale žije v Praze, můžete znát z formace P-13. Jeho první sólová deska "P13" zaznamenala slušný ohlas a nyní, po šesti letech je zpět se svou novinkou s názvem "XM2012". Jak je patrné z názvu, ta měla původně vyjít už minulý rok, nicméně děje se tak až nyní. Měla by přinést celkem čtrnáct tracků v ruštině a mezi hosty se mimo jiných představí i polský Sokół z WWO, slovenský Čistychov, nebo Rasco z USA. Právě duet se Sokółem celou desku uvedl. Video k tomuto singlu "Вера,Честь,Правда", nabízí label Big Boss na svém YouTube.com


Pure Love - Anthems (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Pure Love - Anthems
I když by vás podle názvu nové kapely Pure Love mohly napadnout oplodňováky z osmdesátých let, se slaďárnou od této rockové formace nečekejte. Stojí za ní totiž Frank Carter, známý z hardcore punkové formace Gallows. Před dvěma lety z kapely ale odešel a společně s jediným stálým členem Jimem Carrollem dal dohromady Pure Love. Debut "Anthems" čítá jedenáct kousků, které u recenzentů vyvolaly různé názory: Někteří se nad ní rozplývají a jiní nevidí nic jiného, než hluboko podprůměrný kus muziky. Nás ale zajímá váš názor, proto se podívejte na trailer a pak nám dejte vědět v komentářích!


Foals - Holy Fire (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: math-rock / indie rock

Foals - Holy Fire
Britská math-rocková formace Foals se vrací po třech letech a má na co navazovat. Jejich doposavad poslední deska se kritikům opravdu líbila. Snad všechna britská média včetně NME a Q ji zařadila do svých výročních žebříčků. Třetí studiové album této formace dostalo název "Holy Fire" a přinese na něm celkem jedenáct písniček, které produkovala producentská dvojice Flood & Moulder v Assault & Battery studiu v Londýně. Předchozí producentská práce tohoto dua zahrnuje například spolupráci se Smashing Pumpkins, PJ Harvey, Nine Inch Nails a The Killers. Foals už z alba uvolnili dva singly - "Inhaler" a "My Number" - oba najdete na YouTube.com kapely.


Sigur Rós - Valtari Mystery Film Experiment (DVD) (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: post rock / dream pop

Sigur Rós - Valtari Mystery Film Experiment
Jak vznikají nápady? Sigur Rós by vám odpověděli: "Jednoduše! Vyberte si několik filmařů, zajistěte jim daný rozpočet a pořádejte je, ať vytvoří cokoliv, co je napadne, když poslouchají songy z desky 'Valtary'." A přesně tak vzniklo DVD "Valtari Mystery Film Experiment". "Stěžejní bylo obejít ten klasický proces, kdy vás umělec žádá o svolení. Mezi těmi filmaři je také Ramin Bahrani, Alma Har'el a John Cameron Mitchell." Že to všichni pojali po svém, je jasné. A plně to koresponduje s tím, co si Sigur Rós od projektu slibovali. "Nikdy jsme nechtěli, aby naše hudba byla jasně předvídatelná a nechceme, aby měl kdokoliv naprogramováno, jak se cítit při poslechu našich skladeb," doplňují muzikanti. Skutečně neměli ani ponětí, co z toho vzejde, a tak na svůj web umístili ukázku od každého z producentů.


Vladimir 518 - Flashback (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Vladimir 518 - Flashback Mixtape
Pět let poté, co matador českého rapu vydal album "Gorila vs. Architekt", si pro své fanoušky připravil nové album. Nejedná se o vyslovenou novinku, ale jak už napovídá název "Flashback", bude to spíše souhrn tvorby za dobu od vydání zmíněné nahrávky. Celkový počet skladeb, který na desku zařadil, se zastavil na čísle třicet jedna a vedle Vladimira 518 v nich uslyšíte kupu interpretů různých žánrů jako LA4, Hugo Toxxx, Dara Rolins, Matěj Ruppert, James Cole, Rytmus, Lešek Semelka, nebo Monkey Business. Celý tento mixtape má pak na svědomí DJ Mike Trafik. Kompletní seznam najdete v novince Martina Spurného a klip k aktuálnímu singlu "Nemám zájem" jsme vám představili v Jukeboxu.


thenewno2 - Beautiful Creatures (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

thenewno2 - Beautiful Creatures
Alternativní rockeři z thenewno2 dostali nabídku, kterou lze jen těžko odmítnout: Nahrát soundtrack k novému filmu z distribuce Warner Bros. Pictures. "Nádherné bytosti" ("Beautiful Creatures"), hvězdný snímek s ještě hvězdnějším obsazením, vypráví příběh o milencích, kteří objeví temná tajemství o svých rodinách, historii a městě. Formace přistoupila k úkolu více než zodpovědně a blýsknout se mohl především jeden ze členů kapely Jonathan Sadoff, který má s tvorbou tématické hudební kulisy k filmům dlouholeté zkušenosti. Jak se kapele vedlo, posuďte sami po zhlédnutí oficiálního traileru na webu YouTube.com.

V krátkosti

  • André Rieu a jeho The Johann Strauss Orchestra oslaví letos čtvrt století od svého vzniku a působení na hudební scéně. U této příležitosti vydává na DVD a Blu-Ray záznam koncertu "Happy Birthday", mezi jehož vrcholy patří Vangelisův "Conquest Of Paradise" natočený s třistačlenným královským sborem Maastrechter Staar a jako překvapení se zde objeví zábavná verze skladby "When I’m Sixty-Four" od The Beatles.
  • V roce 1979 vydala Marianne Faithfull své album "Broken English", které nyní vychází v deluxe edici. Ta přinese vedle původního remasterovaného počinu navíc druhé CD, kde fanoušci naleznou originální mixy některých písniček a singlové verze.


Dále vychází:

Andre Rieu - In Love With Maastricht (Universal)
Australian Voices/ Gorden Hamilton - The Australian Voices (Supraphon/Warner Music)
Endellion String Quartet - String Quartets: Op 20 No.4, Op 64 No.5 (Supraphon/Warner Music)
Green Day - ¡TrÉ! (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Kremer, Gidon / Kremerata Baltica - The Art Of Instrumentation: Homage To Glenn Gould (Supraphon/Warner Music)
Led Zeppelin - Celebration Day (Vinyl - 3LP) (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Mancini, Filippeschi, Neri, Gui - Cetra Verdi Collection: Aida ( ) (Supraphon/Warner Music)
Marco Beltrami - A Good Day To Die Hard (soundtrack) (Sony Music)
Mccrees P./Consort G. - Venetian Coronat (EMI)
Richard Clayderman - Romantique (Universal)
Různí - 50 důvodů proč mít rád (Universal)
Různí - Song For Marion (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Tekno 66 (Universal)
Sigur Ros - Valtari Fil Experiment (BluRay) (EMI)
Silveri/Stella/Bergonzi/Molinari-Pradelli - Cetra Verdi Collection: Simon Boccanegra (Supraphon/Warner Music)
Taddei, Giuseppe/Pagliughi, Lina/Rossi, Mario - Cetra Verdi Collection: Falstaff (Supraphon/Warner Music)
Vitale, Maria/Bertocci, Aldo/Wolf-Ferrari, Manno - Cetra Verdi Collection: I Lombardi Alla Prima Crociata (Supraphon/Warner Music)
Wiener Et Doucet - Les Annees Folles/Ltd (EMI)

NÁZORY
  • Foals + Flood (Ho_Reese, 10.02.2013 12:12) Reagovat

    Foals v produkci Flooda, tak na to jsem opravdu zvědav :-)

  • === (mrs.bizarre, 10.02.2013 13:33) Reagovat

    Tegan And Sara - Heartthrob docela dobré album, ale neuvěřitelně ztratily na originalitě....na které si dřív, řekla bych, vyloženě zakládaly.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu