Macklemore upevnil vedení v USA

31.01.2013 16:40 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

"Thrift Shop" Macklemorea a Ryana Lewise ještě více utekl pronásledovatelům a podruhé vedl americké singly před Marsem a The Lumineers. Justin Timberlake vypadl z první desítky, kam se nově dostal A$AP Rocky. V albech vévodil country zpěvák Gary Allen, dobře se umístila kompilace ke Grammy.
Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop
© facebook interpreta
SINGLY - Macklemore & Ryan Lewis přesvědčivě dominovali singlům, zatímco Bruno Mars si dále pohoršil. "Thrift Shop" vzrostl v downloadech o 5 % na 357 tisíc, v rádiích o 28 % na 75 milionů a ve streamech o 10 % na 1,86 milionů (On-Demand: 1,71 mega, přepsali vlastní rekord žebříčku). Na trojce zůstali The Lumineers.

Na čtyřce se neudržel Justin Timberlake, se "Suit & Tie" spadl až na třináctku, a jeho místo obsadila Taylor Swift. Její "I Knew You Were Trouble" míří k prvenství v rádiích. O příčku si polepšily taneční singly will.i.ama i Swedish House Mafie, Justin Bieber skončil sedmý před Rihannou. Na desítku se dostal A$AP Rocky, "F**kin' Problems" je jeho vůbec první hit v Hot 100 a hned tedy dosáhl Top 10 (první návštěva tak vysoko je to i pro hosty 2 Chainze a Kendricka Lamara). Dlužím vám Měsíc v hip hopu s představením jeho videoklipu, prosím o strpení.

Novinky nemáme žádné, ale byly tu velké posuny. Lil Wayne se s "Love Me" posunul po debutu na padesát trojce rovnou na šestnáctku. Rihannin "Pour It Up" si polepšil na čtyřicet šestku, Bruno Mars je s "When I Was Your Man" na čtyřicet devítce (minule 74), "Troublemaker" Ollyho Murse po týdnu vyskočil už na šedesát pětku.

    Top 10 - singly:
  1. Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop
  2. Bruno Mars - Locked Out Of Heaven
  3. The Lumineers - Ho Hey
  4. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
  5. will.i.am feat. Britney Spears - Scream & Shout
  6. Swedish House Mafia feat. John Martin - Don't You Worry Child
  7. Justin Bieber feat. Nicki Minaj - Beauty And A Beat
  8. Rihanna - Diamonds
  9. Phillip Phillips - Home
  10. A$AP Rocky feat. Drake, 2 Chainz & Kendrick Lamar - F**kin' Problems

Nový web Billboard.com

Minulý týden spustil Billboard svůj nový web, jehož design a strukturu lze určitě označit za moderní. Bohužel ale konkrétně zobrazení žebříčků je prostorově velmi nešetrné a čtenář musí stále scrollovat s prominutím jako pominutý. Na druhou stranu, přibyla výborná funkce, která bude určitě zajímat i naše čtenáře: jedním tlačítkem lze celou určitou hitparádu spustit v playlistu na službách jako MySpace nebo Spotify. To kdybyste třeba nevěděli, co poslouchat, tak stačí v Hot 100 kliknout na "Play entire chart".

Gary Allan - Set You Free
© facebook interpreta
DESKY - Na jedničce je hudebník, kterého asi málo z nás zná. Je jím pětačtyřicetiletý country zpěvák Gary Allan, kterému na YouTube nahrají největší hit se špatným poměrem stran. Každopádně mu pomohl získat jeho první zlato v kariéře, faktorem ale byla i výhodnější cena deváté řadovky "Set You Free" u velkých prodejců nebo vystoupení u Jaye Lena.

Jedinou další novinkou v první desítce byl výběr "2013 Grammy Nominees", který je vlastně docela fajn, když nemáte právě co poslouchat. Kompilace odstartovala na čtyřce a je běžné, že po samotném ceremoniálu bude mít větší prodeje. Na stříbro se dostali The Lumineers, soundtrack z "Pitch Perfect" zůstal třetí. A$AP Rocky spadl z jedničky až na sedmičku.

Příští týden na vrcholu stane zřejmě Justin Bieber, "Believe Acoustic" se prodá něco pod 200 tisíc. Do první desítky míří Andrea Bocelli, Tegan & Sara a Local Natives.

    Top 10 - alba:
  1.  N Gary Allan - Set You Free (106)
  2. The Lumineers - The Lumineers (50, +31 %)
  3. ▬ Různí - Pitch Perfect Soundtrack (44, -1 %)
  4.  N Různí - 2013 Grammy Nominees (41)
  5. ▼ Kidz Bop - Kidz Bop 23 (40, -50 %)
  6. Mumford & Sons - Babel (38, +51 %)
  7. A$AP Rocky - LONG.LIVE.A$AP (38, -73 %)
  8. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox (36, -7 %)
  9. Taylor Swift - Red (32, -21 %)
  10. ▼ Různí - Les Misérables Soundtrack (27, -29 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY