shop.musicserver.cz

Rock For People se propojí s předními festivaly v Evropě: Kromě talentovaných kapel bude sdílet i bezpečnost

Vydáno: 28.01.2013 23:33 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Rock For People
© facebook interpreta
Rock for People 2013 bude - a bude ještě větší, propracovanější a bezpečnější! Na návštěvníky, kteří se mezi 2. a 5. červencem sjedou do Festivalparku v Hradci Králové, čeká tradičně kvalitní výběr bezmála 200 kapel a dalších uměleckých zážitků. Ty budou rozprostřeny na minimálně 10 stagích. Letošek bude ve znamení řady dalších novinek a inovací.

Změny je možné rozdělit do dvou skupin. První je dána hlubší spoluprací vedení Rock for People s evropskou festivalovou asociací Yourope a dalšími hudebními přehlídkami. Návštěvníci Rock for People tak budou mít díky propojení s předními showcasovými festivaly ReeperBahnFest v Hamburku a Great Escape v Brightonu možnost zažít výběr těch nejprogresivnějších evropských i zámořských kapel. "Množství tipů a doporučení dostáváme i od Martina Elbourna, výrazné osobnosti Glastonbury nebo M for Montreal. Martin se stal pro Rock for People patronem, spojnicí do festivalového světa, ke kvalitním a dosud neokoukaným hudebním projektům. Velmi si toho vážíme, protože to mimo jiné otevírá i nečekané možnosti pro kvalitní tuzemské kapely směrem do zahraničí," říká Michal Thomes, ředitel Rock for People.

Progresivní talentované kapely ze zahraničí, zaštítěné jmenovanými showcasy, tvoří jeden z hlavních pilířů letošní dramaturgie. Ta se bude i letos ubírat cestou multižánrovosti a kombinovat prověřená jména s novými objevy, tradiční žánry s nejnovějšími styly. "Své místo budu mít i netradiční projekty nebo speciální sety, které není možné vidět a slyšet jinde než na RfP. Program bude opět doplněn doprovodnými aktivitami mimo pódia, které dostanou ještě větší prostor. Právě ty slibují netradiční zážitky. Jejich úspěch jsme si potvrdili i analýzou nejčastěji sdílených fotek na sociálních sítích z minulých ročníků našeho festivalu," naznačuje Petr Fořt, dramaturg festivalu, který se letos uskuteční po devatenácté

Každý, kdo vloni zhlédl zahajovací ceremoniál Olympijských her v Londýně, mohl konstatovat, že RfP v uplynulých letech přivezl to nejlepší (nejen) z britské scény - Muse, Arctic Monkeys, Underworld, Franz Ferdinand... Mnohé kapely v Hradci Králové potvrdily nebo nově otevřely svůj vztah s tuzemskými hudebními fanoušky - Editors, Example, Does It Offend You, Yeah?, Two Door Cinema Club, Enter Shikari, The Subways, Archive a řada dalších.

Podstatná část návštěvníků Rock for People jezdí i kvůli česko-slovenské scéně. Ta bude letos zastoupena kapelami a projekty, které v letošním roce odehrají minimum vystoupení, stálicemi s většinou speciálními sety na míru RfP či starší generací umělců, která ovlivnila podobu rocku či rock'n'rollu. Chybět nebudou ani klubové jistoty a talentové kapely v kombinaci s trendově orientovanými interprety.

Druhá skupina novinek se týká festivalové organizace, především pak bezpečnosti. Nejen Rock for People, pořadatelé i návštěvníci, v minulé sezoně na vlastní kůži poznali, jak se na chodu festivalu mohou podepsat extrémy počasí. To se potvrdilo i na nedávné konferenci Eurosonic Noorderslag v Groningenu: ochrana návštěvníků i vystupujících kapel před silnými lijáky, větrnými smrštěmi a bouřemi bude (nejen) v letošním roce prioritní pro řadu evropských festivalů. "V rámci Yourope toto řešíme všichni, protože počasí je opravdu nevyzpytatelné. Existuje však několik základních opatření, které - jak jsme vloni zažili poslední festivalový den - fungují a nemusejí průběh akce fatálně narušit," doplňuje Štěpán Suchochleb, který má na Rock for People management bezpečnosti na starosti.

Na začátku července tak návštěvníci do Festivalparku budou přijíždět nejen vybaveni informacemi o tom, jak se chovat v případě mimořádné situace, ale čekat na ně budou i podrobné evakuační plány, samostatný informační systém a v neposlední řadě i posílení všech on-line zpravodajských kanálů, včetně mobilních aplikací. Samotný festivalový areál a městečko se i po loňské vyprodané kapacitě prostřední den rozšiřují o dalších 5 hektarů.

Nejviditelnější novinkou však bude nový velkokapacitní stan, který nahradí jednu ze dvou hlavních venkovních stagí. Jeho rozměry budou 74 x 60 metrů, bude vybaven velkými soundsystemy a LED obrazovkami a pojme pohodlně 12 000 lidí uvnitř a stejný počet v okolí stanu, kterým zaručí plnohodnotný zážitek. V areálu bude ještě umístěn menší stan se zastřešenou kapacitou pro 4 000 fanoušků a dvojnásobný počet mimo něj. Oba stany zaručí kontinuitu programu i v případě nepřízně počasí. Jsou zárukou bezpečnosti, protože jsou i v případě silného větru o 1/3 odolnější než open air stage. Ne náhodou se v řadě západoevropských festivalů hlavní hudební produkce odehrává právě v obřích stanech. Abychom zamezili riziku přerušení programu, posilujeme také vlastní rozvodnou síť, a to agregáty dodávajícími elektrickou energii," vysvětluje Petr Fořt.

Snad i díky stále větší koncentraci zážitků, včetně nehudebních aktivit, za nimiž návštěvníci na Rock for People jezdí, obstál festival u dosavadních partnerů a získal i nové. "Po loňském velmi těžkém ročníku je podpora ze strany Staropramenu, T-Mobile, Google/YouTube nebo Stock Plzeň-Božkov o to cennější. Věříme, že brzy budeme moci představit další partnery, kteří nám umožní nejen vyšperkovat program, ale ještě více rozšířit a zkvalitnit servis pro návštěvníky," doplňuje Michal Thomes, podle nějž by se letos poprvé měl festival dočkat i většího grantu ze strany města Hradec Králové.

Velkou - a v 19leté historii festivalu zlomovou - posilou pro Rock for People je rovněž vstup strategického investora, jímž se stal Oldřich Bajer, bývalý spolumajitel Centrum Holdings a.s. a stávající podnikatel ve sféře internetového byznysu a marketingu. Ten na pozici marketingového poradce s RfP spolupracoval již na předchozích ročnících, v letošním roce se stal jedním ze spolumajitelů, vedle Michala Thomese a Petra Fořta.

Jedním z důvodů investičního vstupu je podle něj vize dalšího rozvoje Rock for People a vytvoření festivalu srovnatelného kvalitou i návštěvností s podobnými akcemi v Nizozemí nebo ve Velké Británii. "Rock for People je pro mě nejlepším hudebním festivalem v Česku, který za posledních 5 let udělal obrovský skok v dramaturgii i celkové prezentaci a servisu pro návštěvníky. Věřím, že 30 tisíc fanoušků není strop a že dalším rozvojem se festival dostane na úroveň první evropské festivalové ligy. Je tu ještě mnoho lidí, kteří jedinečnou atmosféru festivalu neokusili a jejich oslovení a přesvědčení bude pro mě prioritou," vzkazuje Oldřich Bajer, nový spolumajitel Rock for People.

Veškeré další informace jsou k dispozici na rockforpeople.cz, na facebooku či na Google+ stránce festivalu google.com/+RockForPeople. První jména kapela budou zveřejněna na přelomu ledna a února.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Two Door Cinema Club v "Happy Customer" svou radost rozhodně neskrývají (14.03.2024 16:46)
- Audio: Enter Shikari a AViVA spojili své síly v novince "Strangers", aby spolu nalezli svobodu (14.11.2023 12:44)
- Naživo: Enter Shikari odehráli v SaSaZu svůj nejumírněnější koncert (04.11.2023 13:42)
- Fotogalerie: Enter Shikari rozpálili SaSaZu (04.11.2023 10:03)
- Video: Two Door Cinema Club ohlašují další desku chytlavou písní "Sure Enough". V pestrém klipu vzpomínají na koncerty (02.10.2023 13:59)
- Enter Shikari a Lake Malice spojí síly na evropské tour, v listopadu se zastaví i v Praze (29.06.2023 12:23)
- Naživo: Punk, HC nebo ska... Na Mighty Sounds se pařilo na všechno! (27.06.2023 13:12)
- Fotogalerie: Sedmnáctý ročník punkového svátku Mighty Sounds ve fotografiích (27.06.2023 11:45)
- Naživo: Páteční Metronome Prague se dal do pohybu (nejen větrného) (24.06.2023 16:25)
- Fotogalerie: Metronome Prague pokračoval se Zaz, Editors, Janou Kirschner, Zrním a dalšími (24.06.2023 11:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu