shop.musicserver.cz

Sestavte si vlastní recenzi aneb u Westlife je všechno při starém

Vydáno: 07.12.2001 05:00 v sekci Recenze - Luboš Svoboda | foto: facebook interpreta

Neskutečná nuda, která mě ve vlaku dovedla během rekordního času do stavu blaženého spánku. Po probuzení už jsem novou desku "World Of Your Own" od irské chlapecké pětice Westlife ale opravdu slyšet nechtěl. Proč, to se dozvíte v recenzi.

3/10

Westlife - World Of Our Own

Vydavatel: BMG

Na následujících řádcích vám předložím návod, jak si udělat poměrně přesnou představu o novém albu irské chlapecké skupiny Westlife "World Of Our Own". 1. Otevřete si v novém okně recenzi Honzy Baluška na minulé album "Coast To Coast". 2. Nahraďte všechny konkrétní údaje (jako název alba a skladeb) novými. Pomůže vám k tomu seznam na konci této recenze. 3. Uberte jeden bodík z hodnocení, protože skupina nepřišla s absolutně ničím novým. Hotovo. Vidíte, bylo to jednoduché. Vzhledem k tomu, že mi Honza nedovolil zkopírovat jeho starou recenzi, musíte proces, který bych prováděl já, provést sami.

No, měl bych to přece jenom moc jednoduché, takže to trošku rozpitvám. Skladeb je na desce sedmnáct (první jak druhá, druhá jak třetí atd.), a kdybyste si třeba nedejbože chtěli k chlapcům připojit i svým jímavým zpěvem, jejich texty jsou napsány droboučkým písmem v bookletu. Mimoto jsou zde i velké fotografie hochů s uhrančivými pohledy a povídání obsahující intelektuální hlášky typu: "Nechce se mi věřit, že to je naše už třetí album, před třemi lety Westlife neexistovali a teď tohle všechno - šílené!". Ostatně podobnými perlami se hemží i slova písniček. Spíše jsou z nich přímo složené. Na to, aby člověk napsal verše "Chci s tebou zestárnout, chci zemřít ve tvé náruči, chci s tebou zestárnout, chci se dívat do tvých očí...", opravdu nepotřebuje básnické střevo. Stačí sledovat jihoamerické telenovely - no možná ani to ne. Ostatně ony pro představu stačí už názvy písniček.

Jedním z charakteristických rysů chlapeckých kapel jsou ukníkané a křehké hlasy snažící se navodit jakýsi pocit romantičnosti. Myslím, že toto splňují Westlife do puntíku. Jejich zpěv je totiž dostatečně úlisný na to, aby romantickou dívčí duši přesvědčil, že kluci z Westlife jsou, kromě toho, že jsou 'k sežrání hezký', taky děsně cituplní. Tím také dokázali zničit v originále skvělou skladbu "Angel" od mé oblíbené Sarah McLachlan. To jim nikdy neodpustím. Prostě Sarah, kromě toho, že na rozdíl od nich umí skládat písně, toho s hlasem dokáže mnohem víc, což je u songu jako tento dost podstatné, nehledě na to, že se pro něj hodí ženský hlas více. Přitom doprovod překvapivě zachoval původní charakter, přesněji řečeno se skoro neliší od originálu. "Angel" je také jedinou dobrou skladbou (bohužel ve slabé interpretaci) na desce, ostatní jsou prostě jen ony známé sladkobolné balady a "balady v rychlejším tempu" v poměru zhruba 2:1. Poslouchatelné pro mě ještě byly "World Of Our Own" a "When You Come Around", snad proto, že u nich pocit "tohle už jsem slyšel tisíckrát" nebyl tak silný a pro melodii se místy dalo použít slovo "poutavá".

Já si stejně myslím, že ať si tady budu psát, co chci, dívčiny ve vývinu, které ostatně tvoří posluchačskou základnu, a jak se zdá, ovládají britské hitparády snad ještě víc než naše, si nové album koupí stejně, a nikdo jiný už ne.


NÁZORY
  • Co si myslíš?!? (Inka, 07.12.2001 12:34) Reagovat

    Já nechápu,co ti Westlife udělali,nebo spíš,co ti udělali všechny klučičí kapely...Poslední dobou se do nich navážíš pořád a nejvíc do Westlife a BSB.Teď si asi budeš řikat,no jo,zase nějaká ubohá zamilovaná fanynka,který se nelíbí,co píšu o těch přiteplenej hošíčkách...,ale tak to neni.Já poslouchám i tvrdší muziku a co se Westlife týče znám je ještě z doby,kdy ty si neměl potuchy,že nějaký Westlife existujou!!!Možná,že jsou to hezcí hošíci,to ti neberu,ale image je v popu hodně důležitá,ostatně můžeš bejt rád...možná se za chvilku rozpadnou.Bryan a Shane chystaj sólový projekty.Taky se jich pár bude ženit...
    S těma písničkama na novym albu si pravdu,ale neměl....Některý jsou sice typický pro Westlife,ale slyšel si třeba song IMAGINARY DIVA?Tuhle píseň si Mark napsal pro sebe a je dost našláplá,nebo si slyšel Bad Girls?Tam se o holkách zrovna moc vybíravě nezmiňujou...Prostě dospěli,je to vidět.Nejen vzhledově,ale i pěvecky.Řikej si co chceš,ale tohle album je dobrý a stupínek lepší(ne horší!!!) než CAOST TO CAOST.Je to sice hodně komerce,proč to nepřiznat,ale samotný kluci,zato o zas tak nemůžou...Jo a písničky si psali sami(asi půlku teda)Jestli se do někoho chceš navážet,tak to zkus třeba do těch,co ve svejch textech maj samý fuck...shit...a podobné výrazy,nevim,jak ty,ale já si myslim,že je lepší,když se zpívá o lásce a ne o tomhle.!

  • Jeeezisi (Lubos Svoboda, 10.12.2001 19:06) Reagovat

    Stal jsem se obeti trapneho omylu :))
    Vzhledem k tomu, ze tohle je celkem moje druha recenze pro MusicServer, musis uznat, ze jsem se do nich zacal navazet az tedka. Ale v nejzkratkovatejsi zkratce se k tomu vyjadrim:
    - nemyslim si, ze clenstvi v chlap. skupine = byt teplej
    - proti mekkosti hudby namitky nemam - ja sam tvrdou neposloucham, ale ve stupnici tvrdosti jejich hudebni problem neni
    - image je rozhodne dulezitej, ale na me proste pusobi tak, jak jsem napsal. Pokud to ale na zbytek lidstva bude fungovat pozitivne - proc ne, stejne tu o nejake umeni rozhodne nejde
    - pisnicky jsem samozrejme slysel vsechny, a to bohuzel - s vypetim vsech sil, nekolikrat - a muzu ti rict, ze Imaginary Diva mi prisla asi nejhorsi. Je pravda, ze byla odlisna, ale naprosto priserna.
    - taky je mi jedno jestli dospeli (fyzicky urcite, o dusevni casti pochybuju) at si to jsou treba sedesatilety dedci, ta hudba je proste takova, jaka je.
    - zamilovana fanynka rozhodne nejses, protoze to bys nenapsala caost to caost misto coast to coast ;)
    - ja mam rad texty o lasce, a nemam rad ty se shit a fuck. Problem ovsem zase neni v pouzitem slovniku - prece jenom synonym pro lasku zas tolik neni, ale v jejich spojovani do celku. Texty jako: 'Miluju te, bejby, jooo, chci te libat, uaaa' jsou uz daaavno prekonany, nemyslis?
    - hodnoceni jsem proste musel napsat pro normalni lidi. Ti kteri tohle poslouchaji se stejne nejakou recenzi odradit nenechaji (vidim to na sve sestre). Pro tebe ho klidne zdvihnu na 4/10 (zvlast kdyz jsem dal Machalkove 6/10, ze? ;) )

  • No dobře (Inka, 13.12.2001 22:01) Reagovat

    Fajn,omlouvam se za prepis(Jasne,ze vim,ze se pise COAST TO COAST!!!)Me se jen proste zda tohle album od nich asi nejlepsi...ale je mi teprve 16,tezko to muzu posoudit,ze jo:-).Nevim,co se ti na Imaginary Diva nelibi....me to pride zajimavy.(Ted mi tak doslo,ja ti tykam,snad mi to odpustis...).Abych pravdu rekla mela jsem Westlife radsi kdyz nebyli tak popularni.Zda se mi,ze se vic snazili.Co ti(Vy)na to?

  • Kde berete jistotu, že Váš názor je správný? (Martin Šedivý, 18.12.2001 20:18) Reagovat

    Ach jo, už zase se mi někdo snaží vnutit svůj subjektivní názor, jaká hudba je ta správná! a která je špatná!.
    Já nevím, třeba je chyba ve mně, ale jako člověk s technickým vzděláním, marně hledám objektivní, měřitelná kritéria, podle kterých lze hudbu takto třídit.
    Z pánů recenzentů by asi byli dobří normalizátoři, ale naneštěstí pro ně žijeme ve svobodné zemi a můžeme si tedy poslouchat co se líbí nám a ne to co nám lidé tohoto typu diktují.
    Docela by mě zajímalo na základě jakých statistických podkladů napsal p. Svoboda svůj odstavec "Já si stejně myslím, že ať si tady budu psát, co chci, dívčiny ve vývinu, které ostatně tvoří posluchačskou základnu, a jak se zdá, ovládají britské hitparády snad ještě víc než naše, si nové album koupí stejně, a nikdo jiný už ne."
    Ať se Vám to líbí, nebo ne, já jsem si toto CD koupil, peněz rozhodně nelituji a Vaše subjektivní názory považuji za stejný kabaret, jako vyjádření některých našich politiků.
    Jaký je mezi námi rozdíl? Já jsem placen za svou práci, Vy za své subjektivní názory (předpokládám, že tato a podobná slohová cvičení nepíšete zadarmo; pokud to děláte zadarmo, tak se předem za tuto narážku omlouvám).



  • no to snad ne (skali, 25.12.2001 09:35) Reagovat

    proboha kdy už začne psát ty recenze někdo kdo nejní zaujatej myslim že je to vuči klukum z westlife nefer at ty recenze začnou psat holky a kluci at si pišou recenze na britney spears nebo na divči skupiny ale proč by tihle zaujatci mělui psát recenze o klučičích skupinách když tomu stejně nerozumí ? fakt mě tahle recenze naštvala každej si to přeberte po svém ale podle mě udělt tuhle recenze nějaká žena muvila by jinka :(

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 47/2021 - od Deep Purple přes Westlife po Black Label Society (01.12.2021 16:35)
- Další album od Westlife vyjde již koncem listopadu (08.11.2021 17:17)
- Nové desky 10/2020 - od Dana Bárty přes Nialla Horana po Westlife (18.03.2020 08:56)
- Nové desky 47/2019 - od Céline Dion přes Westlife po DJ Shadowa (19.11.2019 23:52)
- Jedenáctá studiovka Westlife vyjde v září (23.04.2019 18:34)
- Video: Westlife jsou zpět. Nové album i turné ohlašují tanečním singlem "Hello My Love" (21.01.2019 09:32)
- Video: Westlife - Beautiful World (17.12.2011 11:20)
- Nové desky pro 47. týden (20.11.2011 05:00)
- Video: Westlife - Lighthouse (02.11.2011 13:46)
- Westlife to balí. Příští rok bude turné, bestofka a pak konec (20.10.2011 07:52)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu