shop.musicserver.cz
Nové desky pro 4. týden

Nové desky pro 4. týden

Vydáno: 20.01.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V polovině ledna vám představíme spíše méně známá jména. Výjimkou jsou hvězdy, které se setkaly na koncertě pro oběti hurikánu Sandy, metaloví Helloween a Karel Gott, který zavzpomíná na Jiřího Štaidla. Představí se nám český Psychadelic Morning, soulový Aaron Neville, vynikající hobojista Vilém Veverka a především pak jazzový zpěvák José James.

Pokud se v pondělí 21. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Různí - 12-12-12 The Concert For Sandy Relief (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Různí - 12-12-12 The Concert For Sandy Relief
Jak všichni ví, v říjnu loňského roku postihl východ Spojených Států a karibskou oblast hurikán Sandy, který si vyžádal sto padesát životů a především napáchal miliardové škody. 12. prosince se na pomoc postiženým uskutečnil v newyorské Madison Square Garden benefiční koncert za přítomnosti intepretů jako Bruce Springsteen, Alicia Keys, Bon Jovi, Eric Clapton, Billy Joel, The Rolling Stones, Roger Waters, Chris Martin, Michael Stipe, The Who, Kanye West, Eddie Vedder, Paul McCartney. Specialitou bylo vyjma vystoupení herců a dalších vlivných lidí i setkání všech žijících členů Nirvany. Záznam z toho koncertu na sebe nenechal dlouho čekat a nyní vychází pod jednoduchým názvem "12-12-12 The Concert For Sandy Relief". Koncert trvající bezmála šest hodin byl nakonec sestříhaný na dvě CD a najdete tedy na něm pouze výběr toho podstatného. Ukázky z nich najdete internetovém obchodě Amazon.com.


The Piano Guys - The Piano Guys (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: world music

The Piano Guys - The Piano Guys
The Piano Guys: Perfektní muzikantský projev a následné obrovské ovace publika. Popis, který o Piano Guys prozradí snad všechno. Pokud jste s nimi ještě neměli tu čest, neměli byste si nechat uniknout stejnojmenně pojmenovanou novinku. Posluchačům na ní nyní přináší ještě o něco unikátnější spojení Johna Schnidta, klavíristy a Stevena Sharpa Nelsona, violoncellisty. Oba pánové úzce spolupracují už několik let, ale až teď došlo na nahrání jejich první společné desky. Najdete na ní předělávky skladeb nejrůznějších interpretů - od Adele přes Davida Guettu až ke klasice od Bacha a Beethovena. Že si to nedokážete představit? Navštivte jejich YouTube kanál a uslyšíte!


Tip týdne

José James - No Beginning No End (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / hip hop

José James - No Beginning No End
Minulý rok jsme vám představili album "Black Radio" Roberta Glaspera, které jsme zařadili i do Top 50 nejlepších alb roku 2012. Pokud se vám jeho styl líbí, pak tu máme dalšího člověka, který se rozhodl kombinovat jazz s hip hopem. Tím člověkem je americký zpěvák José James, který právě vydává své čtvrté album "No Beginning No End". Celkem pro toto album nahrál dvanáct písniček, v nichž mu vypomohli dva hosté - francouzsko-marocká zpěvačka Hindi Zahra a na Grammy nominovaná Američanka Emily King. Mimo to se na desce podílel třeba i známý skladatel motownské éry Leon Ware nebo slavný velšský basista Pino Palladino, který dříve spolupracoval s The Who, Johnem Mayerem, Paulem Simonem a řadou dalších. Aby spojení s Glasperem nebylo úplně náhodné i on společně s dalším pianistou Krisem Bowersem přiložil ruku k dílu. Jak to celé dopadlo, zjistíte prostřednictvím portálu npr.org.


Voivod - Target Earth (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal / thrash metal

Voivod - Target Earth
Po personálním přetřesu v roce 2008, kdy se k Voivod opět připojil baskytarista Jean-Yves Thériault, lépe známý jako "Blacky" a také úplně nový člen - kytarista Daniel Mongrain, který vystupuje pod přezdívkou "Chewy". V této sestavě, kterou doplňují samozřejmě ještě Michel Langevin a Denis Bélanger, vznikla novinka "Target Earth". Deska vznikala během let 2010 až 2012 v kanadském studiu Wild Studio, jehož vlastníkem je Pierre Rémillard. Daniel Mongrain tak dostal první šanci předvést se rovnou v desítce písní. Fanouškům mají přinést mix starých dobrých Voivod a moderního zvuku. "Je to spojení všeho, co je pro nás charakteristické; tedy ty staré songy plus nové, moderní postupy," prozradil nový kytarista. My vám vedle titulní ukázky nabízíme i oficiální EPK na YouTube.com kapely. A abychom nezapomněli: Deska vychází také na vinylu a v limitované edici.


Různí - 2013 Grammy Nominees (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: různé

Různí - 2013 Grammy Nominees
Již měsíc a půl známe nominace na letošní ceny Grammy a nyní dochází i na tradiční kompilaci nominovaných v hlavních kategoriích. Na dvoj albu jich letos najdeme opět dvaadvacet a nechybí mezi nimi interpreti jako Adele, Bruce Springsteen, Frank Ocean, Kelly Clarkson, Taylor Swift, The Black Keys, Gotye s Kimbrou, Muse, Coldplay, fun., nebo The Lumineers. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek můžete nalézt v internetovém obchodě Amazon.de.


Vilém Veverka - Metamorfózy (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Vilém Veverka - Metamorfózy
Český hobojista Vilém Veverka je respektovaný sólista a laureát řady mezinárodních soutěží. Pro své nové album "Metamorfózy" si vybral skladby dvou skladatelů - George Philippa Telemanna a Benjamina Brittena. Od prvního sáhl po "Dvanácti fantasiích", která ale byla původně určená pro příčnou flétnu, a od toho druhého pak "Šest metamorfóz podle Ovidia". Ty představují vybroušené miniatury zpodobňující v šesti personifikacích (Pan, Phaeton, Niobé, Bakchus, Narcis, Arethusa) protikladné lidské vlastnosti. Několik ukázek z tohoto díla nabízí vydavatelství Supraphon na stránkách titulu.


Psychedelic Morning - Cigareta ve dvou (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock

Psychedelic Morning - Cigareta ve dvou
Minulý týden jsme omylem opomněli album "Cigareta ve dvou", kterou má na svědomí projekt Psychadelic Morning. Skrývá se za ním jediný člověk - Gregory Dimanche - Čech s argentinskými předky, kterého můžete znát z rockové kapely Prasklá struna. Tématem jeho debutového alba, ve kterém podstatnou roli hraje zpěvákova španělka Ingrid, jsou dívky a vztahy. Album dle slov samotného Gregoryho nezabředává do složitých aranží a komplikovaných melodií a můžete na něm slyšet vlivy Mňágy a Žďorp, klasického Boba Dylana, Joy Division a Iana Curtise, Davida Bowieho či The Cure. Všechno je smíchané dohromady a přetavené v Psychedelic Morning. Ukázky z "Cigarety ve dvou" jsou připravené na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Helloween - Straight Out Of Hell (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: power metal

Helloween -
Dva roky čekání stála fanoušky německých powermetalistů Helloween nová deska, která dostala do kolébky titul "Straight Out Of Hell". Osazenstvo formace na ní slibuje energií nabité songy, které podle kytaristy Michael Weikatha nakopnou snad každého. Jestli tomu tak skutečně je, budete mít možnost posoudit i naživo: 22. března dojedou v rámci promo turné do Prahy a Tip Sport Areny a o den později navštíví zlínskou halu Euronics. Z rádií už jistě znáte pilotní singl "Nabataea", ke kterému formace natočila i videoklip. Ten si můžete důkladně prohlédnout na YouTube.com.


Aaron Neville - My True Story (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / r'n'b

Aaron Neville - My True Story
Jednasedmdesátiletý soulový zpěvák a člen skupiny The Neville Brothers Aaron Neville, se vrací po třech letech sólově s albem "My True Story". Je poskládané z dvanácti písniček stylu, který je známý jako doo-wop, tedy vokálním žánru rhytm and blues čtyřicátých a padesátých let. Na albu najdete například "Be My Baby", kterou proslavil "Hříšný tanec" nebo "Little Bitty Pretty One". Nahrávku společnými silami produkovali Don Was, ředitel slavného vydavatelství Blue Note, a kytarista Rolling Stones Keith Richards. Jeho kytaru na albu koneckonců uslyšíte taktéž společně s dalšími vynikajícími muzikanty jako jsou kytarista Greg Leisz (Beck, Sheryl Crow), klávesista Benmont Tench (Tom Petty And The Heartbreakers), bubeník George G. Receli (Bob Dylan) či basista Tony Scherr (Bill Frisell, Norah Jones). Výsledek je možné v celé své kráse slyšet na npr.org.


Ludovico Einaudi - In A Time Lapse (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Ludovico Einaudi - In A Time Lapse
Italský skladatel a pianista Ludovico Einaudi je často srovnáván s minimalisty Philipem Glassem a Michaelem Nymanem. Umisťuje se v klasických hitparádách a plní prestižní koncertní sály od milánské La Scaly po londýnskou Royal Albert Hall. Jeho nové album "In A Time Lapse" bylo natočeno v klášteře poblíž Verony a jeho psaní trvalo přes dva roky. Sám Einaudi jej představuje jako silně emocionální a experimentální a dodává k tomu: "Jen ve chvílích, kdy si uvědomíme, že náš čas je omezený, můžeme zaměřit svou energii na opravdové žití". Co se pod touto myšlenkou skrývá hudebně, poodhalíte pomocí ukázek v internetovém obchodě Amazon.de.


Karel Gott - Konec ptačích árií (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / střední proud / soul

Karel Gott - Konec ptačích árií
Po několika řadových albech Karla Gotta se opět dostalo na jednu z jeho kompilací. Dostala název "Konec ptačích árií", ale daleko důležitější je její podtitul "Karel Gott zpívá písně s texty Jiřího Štaidla". Vychází zcela cíleně. Letos je tomu právě sedmdesát let, kdy se tento nadaný textař narodil a bohužel i čtyřicet let, kdy tragicky zemřel při autonehodě. Na vzpomínkový titul pomáhal vybírat písničky sám Karel Gott a ve výsledku se jich na tři CD vešlo, sedmdesát šest z bezmála sta textů. Stejně jako v případě drtivé většiny písniček Karla Gotta i tady je to mix coververzí s melodiemi Karla Svobody. Najdete tu takové hity jako "Cesta rájem", "Pošli to dál", "C'est la vie", "Lady Carneval" nebo "Korunou si hodím". Kompletní seznam s ukázkami a trailerem naleznete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Dále vychází:

Alice Sara Ott - Obrázky z výstavy/Sonáta 17 (Universal)
Ataxia - Ataxia:AW II (vinyl) (EMI)
Ataxia - Automatic Writing (vinyl) (EMI)
Blue Nile - A Walk Across The Rooftops (vinyl) (EMI)
Blue Nile - Hats (vinyl) (EMI)
Chailly/Filarm.Della Scala - Viva Verdi (Universal)
Dexy's Midnight Runners - Searching For The Young Soul Rebels (reedice) (EMI)
Hawkwind - Space Ritual (reedice) (EMI)
Jiří Dědeček - Zabili trafikantku (Supraphon)
Jiří Dědeček - Zabili trafikantku (mp3/flac) (Supraphon)
John Frusciante - A Sphere In The Heart (vinyl) (EMI)
John Frusciante - Curtains (vinyl) (EMI)
John Frusciante - DC (EP) (vinyl) (EMI)
John Frusciante - Inside Of Emptiness (vinyl) (EMI)
John Frusciante - The Empyrean (vinyl) (EMI)
John Frusciante - The Will To Death (vinyl) (EMI)
New Order - The Lost Sirens (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Nikolajeva / ČF / Ivanov - Rachmaninov, Bach: Koncert pro klavír a orchestr č. 2, Francouzská suita č. 5 (Supraphon)
Petr Němec - Singly 1969 - 1987 (mp3/flac) (Supraphon)
Riverside - Shrine Of New Generations Slaves (Mystic Production)
Různí - La Folie Francaise (EMI)
Různí - XX. Album Supraphonu (mp3/flac) (Supraphon)
Salonen Esa-Pekka - Correspondances/Shadows (Universal)
The Joy Formidable - Wolf's Law (Supraphon/Warner Music)
Thielemann/Staatskapel.Dre - Happy New Year 2013 (DVD) (Universal)
Welser-MöSt, Franz & Wiener Philharmonike - Neujahrskonzert 2013 / New Year'S Concert 2013 (DVD) (Sony Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu