Amy Winehouse zabil alkohol

09.01.2013 16:31 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Amy Winehouse
© facebook interpreta
Definitivní příčinou smrti Amy Winehouse byl alkohol. Tato hypotéza byla opět potvrzena londýnským soudem. Zpěvačka zemřela v červenci 2011 ve věku dvacet sedm let. Informaci přinesl server Billboard.com.

Původní vyšetřovatelka případu Suzanne Greenwayová, která na případu pracovala v říjnu 2011, uvedla, že v době smrti měla zpěvačka v krvi 4,16 promile alkoholu. Nové šetření bylo zdůvodněno nedostatečnou kvalifikací Greenwayové. Ani soudní lékařka Shirley Radcliffová ovšem nedospěla k jinému závěru. Takové množství alkoholu totiž může způsobit pacientovi, že "usne a už se nevzbudí." Radcliffová dále potvrdila i tezi, že v případu nejsou žádné další podezřelé pochybnosti.

Amy Winehouse stihla natočit tři alba, debutové "Frank" v roce 2003 bylo následováno přelomovým "Back To Black" o tři roky později. Vydání posledního opusu "Lioness: Hidden Treasures" (2011) už se nedožila. Sama si svých sklonů k omamným a toxickým látkám byla dobře vědoma. Dokazuje to text k jednomu z největších jejich hitů "Rehab", kde se ze svých slabostí vyznává.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY