shop.musicserver.cz
Nové desky pro 1.-3. týden

Nové desky pro 1.-3. týden

Vydáno: 13.01.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Po vánočního náporu a následného útlumu se hudební novinky pomalu probouzí. Představí se debut rappera A$AP Rocky, operní megastar Cecilia Bartoli se vydala na misi, prvním letošním jazzmanem je saxofonista Joe Lovano, po dlouhé době k nám doputovali Graffiti6, po čtyřech letech se vrací Foolk a tipem týdne jsou Twenty One Pilots.

Pokud se v pondělí 14. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

A$AP Rocky - Long.Live.A$AP (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

A$AP Rocky - Long.Live.A$AP
Americký rapper a mimo jiné i režisér videoklipů A$AP Rocky vydal svůj první mixtape "Live. Love. ASAP" v roce 2011 a od té doby se čeká na jeho debutové album. Původně bylo ohlášené už na minulý rok, nicméně nakonec vychází až na úvod toho letošního. Dostalo název "Long.Live.A$AP" a celkem na něm najdete tucet skladeb v případě standardní verze a o čtyři více v případě deluxe edice. Proslýchalo se, že na desce uslyšíte i Lanu Del Rey, nicméně jejich společná skladba se nakonec na desku nedostala. Musíte se spokojit s lidmi jako Schoolboy Q, Santigold, Drake, 2 Chainz, Kendrick Lamar, nebo Florence Welch, kterou ale uslyšíte pouze na zmíněné deluxe verzi. Produkce alba má na svědomí rozsáhlý tým lidí v čele se samotným rapperem a čítající jména jako Jim Jonsin, Rico Love, Hit-Boy, T-Minus, Skrillex nebo třeba Danger Mouse. První dvě ochutnávky z alba nabízí A$AP Rocky na svém soundcloud.com.


Black Veil Brides - Wretched And Divine (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / glam metal

Black Veil Brides - Wretched And Divine
Američtí Black Veil Brides fungují na hudební scéně něco málo přes šest let a letos se fanouškům připomenou s novinkovou nahrávkou. Rockeři ji pokřtili jako "Wretched And Divine" a svým konceptem ji pojali jako rockovou operu. Proto se fanoušci mohou těšit na bohatý tracklist, který obsahuje devatenáct kousků s celkovou časovou stopáží přesahující jednapadesát minut. V jedné ze skladeb nazvané "Days Are Numbered" uslyšíte také lídra The Used Berta McCrackena a v další "Lost It All" se můžete těšit na Juliet Simms. Tu můžete znát mimojiné i jako dvorní skladatelku, zpěvačku a kytaristku formace Automatic Loveletter. Sami muzikanti novinkovou desku popisují jako střet Social Distortion a Metalliky a jestli mají pravdu, posuďte sami po poslechu a zhlédnutí traileru s ukázkami na YouTube.com kanálu kapely.


Tip týdne

Twenty One Pilots - Vessel (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock / punk / pop / hip hop

Twenty One Pilots - Vessel
Ačkoli mají za sebou dvě alba, přesto je americké duo Twenty One Pilots na hudební scéně vlastně nováčkem. Do této doby o nich nikdo moc nevěděl, ale po vydání jejich třetí desky "Vessel" se to patrně změní. Jejich originálního stylu, který spojuje elementy hip hopu s indie rockem a punkem, si totiž všiml Greg Wells, širšímu publiku známého ze spolupráce s Katy Perry, OneRepublic, Mikou nebo Weezer. Wells navíc do tohoto jejich zvuku ještě přimíchal orchestrální linku a výsledkem je třináct písniček, které stojí za vaši pozornost. Dvanáct z nich už koneckonců nabízí kapela k poslechu na svém webu.


Dropkick Murphys - Signed And Sealed In Blood (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / keltská hudba

Dropkick Murphys - Signed And Sealed In Blood
Kapela, která by fanouškům rockové muziky určitě neměla uniknout během tohoto roku z hledáčku - přesně tak se dají Dropkick Murphys nejlépe charakterizovat. Na pulty míří jejich osmá studiová nahrávka "Signed And Sealed In Blood", která svým názvem přímo odkazuje na text prvního singlu "Rose Tattoo". Osazenstvo Dropkick Murphys se na rozdíl od poslední nahrávky "Going Out In Style" snažilo nahrát "ty nejchytlavější kousky, jaké jen umíme," jak prozradil baskytarista Ken Casey. My pro vás máme hned několik vzorků, které si můžete poslechnout na webovkách purevolume.com


Cecilia Bartoli - Mission (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: opera / vážná hudba

Cecilia Bartoli - Mission
Italská koloraturní mezzosopranistka Cecilia Bartoli patří k současné operní špičce. S osmi miliony prodaných nosičů, mnoha zlatými deskami, pěti cenami Grammy, dvěma cenami Classical Brit Award a celou řadou dalších prestižních ocenění se stala nejprodávanější umělkyní klasické hudby po Lucianu Pavarottim. I proto je vydání každého jejího alba velkou událostí, stejně jako v případě "Mission", věnované méně známému italskému skladateli Agostinu Steffanimu. Díky němu se tato operní diva opět vrací k ranně barokní tvorbě a zároveň představí všechny skladby ve světové premiéře. Součástí celého projektu je i detektivní román "The Jewels Of Paradise" autora Donna Leona. Na projektu, který Bartoli představuje na svých stránkách, s ní spolupracoval francouzský kontratenor Philippe Jaroussky a švýcarský orchestr Coro della Radiotelevisione Svizzera.


Joe Lovano - Cross Culture (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / post bop

Joe Lovano - Cross Culture
Stejně jako před dvěma roky i letos nás do jazzové sezóny uvede americký saxofonista a skladatel Joe Lovano a opět dohromady s Us Five. Přesto bude nahrávka "Cross Culture" oproti předchozí "Bird Songs" v jedné věci jiná. Tentokrát Joe Lovano na desku nezařadil předělávky, ale svoje vlastní kompozice. Již klasickou sestavu čítající pianistu Jamese Weidmana, basistku Esperanzu Spalding, a bubeníky Otise Browna III a Francisca Melu tentokrát ještě v několika skladbách doplnil o něco slavnější kolega zmíněných, kytarista Lionel Loueke. Více informací a i ukázky jednotlivých skladeb můžete zkoumat na stránkách Českého rozhlasu.


Graffiti6 - Colours (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní folk pop / soul / blues

Graffiti6 - Colours
V případě britské kapely Graffiti6 nebudeme patřit právě k aktuálním. Jejich debutové album "Colours" totiž původně vyšlo už v roce 2010, ovšem jen na nezávislém labelu. V roce 2011 si jich všimlo vydavatelství Capitol, která rozšířené album vydala o rok později. Do Česka nicméně dorazilo ještě o rok později. A čím, že se vlastně tahle londýnská pětice prosazuje? Graffiti6 bývají často přirovnávaní ke Gnarls Barkley, a to jak díky stylu, založeném na soulu, elektrickém piánu, netradičním pojetí kytar, ale především i díky vokálu frontmana Jamie Scotta. Koneckonců posuďte sami; ve video sekci svého webu mají Graffiti6 nastřádáno už dostatečné množství ukázek.


Foolk - Millions Of (Deadred/Starcastic)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní elektronika / instrumentální hip hop

Foolk - Millions Of
Čtyři roky od vydání debutového alba "Red Pills For Daddy" museli příznivci čekat na novou plnohodnotnou desku Dušana Vanča, známějšího pod pseudonymem Foolk. Skladby z "Millions Of" vznikaly relativně dlouho, od zimy roku 2011 do zimy toho následujícího. Kromě již tradičního počítače a sampleru tentokrát Foolk použil ve svých nahrávkách zvuky z field recordings, jednoduchých syntezátorů z iPadu nebo samply svých znovu objevených hraček: od dřevěných kostek přes autíčka až po rytmy dřevěného kuličkového počítadla. Odkazuje se zároveň na bass music, instrumentální hip-hop, ale i na avantgardnější taneční elektroniku. Výrazným posunem v tvorbě je přizvání zpěvačky skupiny Moustache - Szabiny Csánó, která na albu nazpívala vokály do čtyř skladeb včetně singlu "Oak Tree". O mastering alba se postaral Gaex aka Tomáš Karásek ve studiu Gargle & Expel v irském Dublinu a vizuální koncept obalu vytvořili v trnavském Cukru Production. Některé skladby z alba už nyní Foolk sdílí na svém soundcloud.com.


Shakra - Powerplay (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Shakra - Powerplay
Milovníci čistokrevného hard rocku by si letos neměli nechat utéct novinkový počin švýcarské skupiny Shakra. Má být totiž tím nejpestřejším počinem, jaký muzikanti co do obsahu připravili. "Najdete na něm opulentní kousky vedle ryze rockových skladeb a taky balady, které vás chytnou za srdce," slibuje Shakra. Že Švýcaři umí vedle skvělé čokolády i stejně dobře hrát, nás přesvědčili už Gotthard. V případě Shakry to ale budete muset posoudit sami po zhlédnutí klipu ke kousku "Wonderful Life" na YouTube.com. Svůj názor nám nezapomeňte napsat!


V krátkosti - soundtracky

Úvod roku je poměrně bohatý na soundtracky. Zde máme v krátkém přehledu tři z nich.

  • 3. ledna dorazilo do kin nové zpracování "Bídníků" od Viktora Huga britského režiséra Toma Hoopera a filmoví fanoušci už jistě vědí, že se jedná o muzikálové zpracování. Není proto divu, že hudbu má na svědomí Claude-Michel Schönberg a interprety jsou hlavní představitelé, kteří si nazpívali pěvecké party sami. Uslyšíte tedy, jak zpívá Hugh Jackmana, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried nebo Sacha Baron Cohen.
  • Čistě hudebním filmem s Annou Kendrick v hlavní roli je také "Pitch Perfect", který jde v českých kinech pod názvem "Ladíme!". Vypráví o nesourodé partě holek, které spojuje soutěžní sborové zpívání slavných písniček bez hudebního doprovodu. Tím je jasně daný i koncept soundtracku, kde najdete přezpívané hity jako "Don't Stop The Music", "Since U Been Gone" nebo "Party In The USA".
  • Quentin Tarantino natočil jižanské drama z období před vypuknutím občanské války v Severní Americe, jehož hlavním hrdinou je osvobozený otrok Django který cestuje napříč Spojenými státy v doprovodu doktora Kinga Schultze, nájemného lovce lidí. Na hudbě k filmu "Nespoutaný Django" se podílela řada umělců často rozdílných žánrů. Uslyšíte tu například Ennia Morriconeho, Jamieho Foxxe, Johna Legenda, Ricka Rosse, Jamese Browna s 2Pacem, nebo třeba Pata Methenyho.


Dále vychází:

Danny Elfman - Hitchcock (soundtrack) (Sony Music)
Deftones - Koi No Yokan (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Everything Everything - Arc (Sony Music)
Green Day - ¡TrÉ! (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Ingolf Wunder - "300"-300 years of music (Universal)
Iron Maiden - Live After Death/Limited (vinyl) (EMI)
Iron Maiden - Powerslave/Limited (vinyl) (EMI)
Kid Rock - Rebel Soul (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Leonidas Kavakos - Sonáty pro housle (komplet) (Universal)
Lisa Batiashvili - Koncer pro housle/3 Romance (Universal)
Rod Stewart - Unplugged....And Seated (Supraphon/Warner Music)
Různí - Gangster Squad (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Hudba z chrámu Sv. Jakuba v Praze (mp3/flac) (Supraphon)
Různí - Songs And Story:Monster Inc (EMI)
Různí - Sounds Of The Sixties (EMI)
Různí - X. Album Supraphonu (mp3/flac) (Supraphon)
Různí - XI. Album Supraphonu (mp3/flac) (Supraphon)
Talk Talk - Natural History/Very Best Of (EMI)
Talk Talk - Natural Order (EMI)
Thielemann/Staatskapel.Dre - Happy New Year 2013 (Universal)
Twenty One Pilots - Vessel (Supraphon/Warner Music)
Wiener Philharmoniker - Wiener Philharmoniker Edition (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Twenty One Pilots se v dubnu 2025 vrátí do Prahy (27.03.2024 15:02)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Twenty One Pilots nás v klipu "Overcompensate" znovu přenášejí do země "Trench" (06.03.2024 14:11)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu