shop.musicserver.cz
Rok v popu (2012) - II. část, nováčci a nejlepší klipy

Rok v popu (2012) - II. část, nováčci a nejlepší klipy

Vydáno: 07.01.2013 14:16 v sekci Publicistika - Lukáš Boček a Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

V první části naší rekapitulace jsme se zaměřili na chronologicky uspořádané události v popu roku 2012, nyní se podíváme na nejlepší nováčky, nejvydařenější klipy a zároveň připomeneme desky, na které se během roku nedostalo a byla by škoda je nezmínit.

I. část | II. část | III. část

Rok v popu (2012)
Druhý díl našeho mini-seriálu mapující rok 2012 v popu navazuje tam, kde skončil díl první. Po podrobné rekapitulaci posledních dvanácti měsíců se nyní zaměříme na nováčky, kteří letos debutovali ve vrcholného mainstreamu, následuje žebříček videí, která si z nějakého důvodu zasluhují přízvisko začínající předponou nej. Další součástí textu je výběr (více či méně) zajímavých alb, která na musicserveru nestihla být opatřena recenzí, a přesto by vám (většina) neměla uniknout. Na závěr si připomeneme skvělé popové písničky, které měly všechny předpoklady stát se velkými hity, ale vyšší moc jim v tom zabránila.

Nováčci roku 2012

Gotye
© facebook interpreta
Gotye

Zkoušel to bezmála deset let, šlo to, ale jen na území rodné Austrálie a Belgie. Jenže i tam jen ztuha. Zlom nastal v létě; singl "Somebody That I Used To Know" nejprve omámil obě jeho rodné hroudy a na začátku letošního roku se jeho pseudonym Gotye začal učil vyslovovat i zbytek světa. Možná že už nikdy nenatočí nic většího, ale stopu za sebou nechal obrovskou, a ve svých dvaatřiceti se zařadil mezi nejzářivější nové tváře. A to i díky svému albu "Making Mirrors".


Lana Del Rey
© facebook interpreta
Lana Del Rey

První desku vydala sice už v roce 2010, ale celosvětové uznání jí nevyneslo. Smlouvu s velkým labelem však ano. Uhrančivá Lana Del Rey se pak se svými retro snímky, sexy hlasem a zádumčivou atmosférou hitů stala nováčkem zřejmě nejblyštivějším. Díky své neokoukanosti vytřískala kromě milionů prodaných desek prvotiny "Born To Die" i lukrativní smlouvy, a hlavně celoroční pozornost celého hudebního světa.


Emeli Sandé
© facebook interpreta
Emeli Sandé

Chtěla prorazit pod jménem Adele Sandé, jenže pak její krajanka se stejným křestním jménem začala ovládat hudební svět, a tak se rozhodla pro změnu - k příjmení připojila své prostřední jméno. Od roku 2009 hostovala v písních svých kolegů, ale velká smlouva přišla (po kolotoči odmítání) až o rok později. Debut "Our Version Of Events" ze začátku roku 2012 bodoval především v Británii (letos se jedná o vůbec nejprodávanější počin na Ostrovech), celosvětovou pozornost získala i svými bezchybnými vystoupeními na olympijských ceremoniálech.


Carly Rae Jepsen
© facebook interpreta
Carly Rae Jepsen

Fenomén pomohl zrodit fenomén. Na začátku roku 2012 Justin Bieber se Selenou Gomez zatweetovali o primitivně nakažlivé písni "Call Me Maybe" a sympatická Kanaďanka Carly Rae Jepsen najednou měla celý svět pod palcem. Jednoduchá píseň, která v překombinovaném mainstreamovém světě působila svěže, posléze ovládla celý svět. Debutové album "Kiss" sice nevyvolalo zrovna nejvřelejší vášně, ale Carly má, podle optimistů, celou kariéru ještě před sebou.


Rita Ora
© facebook interpreta
Rita Ora

Tak trochu Rihanna a tak trochu i Gwen Stefani. Kosovská rodačka Rita Ora se ještě pořád hledá, nebo spíše její tým stále netrefil tu neoriginálnější stylizaci. Přesto její hudba táhla, a to především v Británii, kde hned dva singly z debutové desky a jeden, na kterém mákla s DJ Freshem, dotáhla až na číslo jedna. A to už je v dnešní době velice slušný základ do dalších let. Debutovala deskou "Ora", která kromě vaty přinesla i pár zajímavých okamžiků.


fun.
© facebook interpreta
fun.

Tohle trio v popředí všech žebříčků také asi nikdo netipoval. Jejich debutové album z roku 2009 žádný vítr v hudbě nevytvořil, zato počin s letošním datem byl hotový uragán. Nenápadní fun. jsou děti štěstěny: prvně jim k neskutečnému úspěchu pomohl seriál glee, který do podoby sborového juchání předělal singl "We Are Young", a pak také reklama během přestávky Super Bowlu, kde tato písnička také zazněla. Posléze vystoupala až na americkou hitparádovou jedničku, kde setrvala rovných šest týdnů. Letošní deska "Some Nights" navíc obsahuje i další úspěšné a povedené kousky.


One Direction
© facebook interpreta
One Direction

Ano, na jejich adresu se durdí zástupy lidí už od roku 2011, ale do Česka jejich obě desky dorazily až letos, a tak mezi nejvýraznější nováčky řadíme i tyhle nedávné pubescenty. One Direction v krátkém časovém úseku zvládli pobláznit mnohá školou povinná děvčata svými nekomplikovanými a líbivými melodiemi. Svým úsěchem světu připomněli zlatou éru boybandů z devadesátých let. Druhý počin "Take Me Home" se od svého vydání stále skvěle prodává, a tak tu s námi hoši nejspíše ještě pár měsíců pobydou.

Videoklipy roku 2012

Nejšílenější video roku: Psy - Gangnam Style


Nejstylovější video roku: M.I.A. - Bad Girls


Nejtripovější video roku: Grimes - Genesis


Nejkýčovitější video roku: Katy Perry - Wide Awake


Nejdojemnější video roku: Ed Sheeran - Give Me Love


Nejfilmovější video roku: Lana Del Rey - Ride


Nejkrásnější video roku: Drake - Take Care feat. Rihanna


Bonus: Nejšílenější video roku2: Kyary Pamyu Pamyu - Fashion Monster

Desky, na které se zapomnělo

Ačkoliv v redakci musicserveru sedí mnoho fanoušků popu, některé desky se během roku prostě nepodařilo zrecenzovat. U mnohých z nich by byla velká škoda, když by zůstaly beze zmínky. Proto přikládáme malý přehled dalších popových alb, která byste si (ve většině případů) neměli nechat ujít:

Delta Goodrem - Child of the Universe
Delta Goodrem - Child of the Universe
Australská diva Delta Goodrem se po pěti letech od třetí desky "Delta" (mimochodem povedené) vrátila zpět k natáčení nové hudby. "Child of the Universe" nabízí klasickou Deltinu tvář: proměnlivou, místy písničkářskou a zcela přístupnou. Popová nahrávka klasického střihu se produkcí některých písniček zastavila v období před deseti lety, ale pořád se jedná o poctivou práci v rámci žánru.


Grimes - Visions
Grimes - Visions
Claire Boucher (Grimes) se svou třetí deskou "Visions" i nadále rozvíjí svůj vlastní hudební styl (schovaný pod smyšlenou značkou ADD music). Singly "Genesis" a "Oblivion" jsou pevným mostem do jejího eklektického světa, v němž spojuje neslučitelné (beaty, mikro melodie a introvertní texty, atd.). Respektovaný label 4AD, ten ji vydává pro Evropu, ji přiklepl škatulku dream pop, ale nenechte se zmást, "Visions" mám mnohem větší přesah - Claire překypuje originalitou a uhrane svou nadčasovostí.


Ingrid Michaelson - Human Again
Ingrid Michaelson - Human Again
Ingrid Michaelson patří mezi nejmilejší, nejspostější a nejnadanější písničkářky současnosti. Její páté studiové album "Human Again" se otáčí kolem stejné osy jako její předchůdci - citlivé písničky o lásce, strachu a emocích obečně. Ingrid si vystačí s živými nástroji a silnými melodiemi. Stejně jako v "Ghost", o které jsme psali počátkem roku 2012.


Kimbra - Vows
Kimbra - Vows
Mnoho z vás by na otázku: "Znáte Kimbru?" v první vteřině jistě odpovědělo ne. Vzápětí vám ale dojde, že je to přeci jméno zpěvačky, která propůjčila svůj vokál letošnímu megahitu "Somebody I Used To Know". Albový debut "Vows" dokládá, že Kimbra si vystačí i se svou vlastní invencí a obstojí jako samostatná umělkyně. Deska je to hravá, multižánrová a přesto stále podivínsky hitová. Gotye v sukních, chtělo by se říci.


Solange - True
Solange - True (EP)
Po dvou studiových deskách, jež i přes své kvality díru do světa neudělaly, se Solange vzdálila původnímu retro-pop-r'n'b zvuku a natočila vynikající EP "True". Originální urban sound prostupuje všech sedm položek, a i když je zřejmě nikdy neuslyšíme v rádiu, byli bychom rádi, kdyby se tak stalo. Hitový potenciál je na EP sice zcela minimalistický, ale tato nadaná zpěvačka nemá o nic méně talentu než její sestra Beyoncé. Příkladem za všechny je i pilotní singl "Losing You".


Wynter Gordon - Human Condition: Doleo
Wynter Gordon - Human Condition: Doleo
Wynter Gordon kromě psaní písniček pro zavedená jména tvoří i vlastní hudbu. S letošním EP "Human Condition: Doleo" výrazně potemněla a zvážněla. To je v jejím případě obdivuhodný posun, neboť se dosud věnovala naproto unylému a až neuvěřitelně špatnému elektropopu. První vlaštovka "Stimela" vás o správné cestě americké interpretky přesvědčí po pár tónech. Celé EP by vám jistě nemělo uniknout, zpěvačka ho navíc pověsila zadarmo na internet. Druhá část "Human Condition: Sanguine" bude následovat už 13. ledna tohoto roku.


Agnes - Veritas
Agnes - Veritas
Před lety se švédská vítězka Superstar Agnes svezla na disco vlně s pomíjivou amplitudou. Proto se s dalším albem, na které se čekalo čtyři roky, posunula o kus dále. Stále tvoří pop, ale vyspělejší, nápaditější a vkusnější. Talentovaná zpěvačka využila všechny moderní postupy, které v současném popovém světě vládnou a vydařilo se jí z tohoto přístupu vytřískat maximum. Škoda jen, že menší podbízivost její hudby zákonitě znamenala i utrum ve zbytku Evropy. V červnu jsme si představili singl "One Last Time", gradující baladu představující všechny zpěvaččiny trumfy.


Alexandra Burke - Heartbreak On Hold
Alexandra Burke - Heartbreak On Hold
Alexandra Burke určitě neměla v úmyslu mrhat svým talentem, ale s tímhle albem by mohla místo na přední listy prestižních hudebních magazínů, spíš na titulní stranu knihy o tom, jak zapadnou do průměru. Eurodance frčel, ale Alexandra s taneční deskou přišla ve chvíli, kdy už těchto rytmů měl každý po krk, a využít je na celém albu od první do poslední minuty se i přes její fantastický hlas krutě nevyplatilo. Deska propadla na celé čáře a nabídla jen minimum poslouchatelného materiálu. Jednou z vyjímek je pilot "Elephant".


Florrie - Late
Florrie - Late (EP)
Florrie je součástí britského produkčního týmu Xenomania, který se během let podepsal pod spoluprácí s mnoha popovými hvězdami (Kylie Minogue, Sugababes). Do jejich nahrávacích studií se Florrie poprvé podívala v roce 2008 jako bubenice. Minulý rok se fanoušci dočkali v pořadí už třetího EP s názvem "Late", na kterém Florrie opět dokazuje, že umí více než pořádně mydlit do bubnů a že ve spojení s kolegy z Xenomanie dokáže vytvářet chytlavé písničky. Ochutnat můžete například energickou "Shot You Down". Letos nás čeká vydání debutového alba, tentokrát už pod křídly velkého labelu.


Tulisa - The Female Boss
Tulisa - The Female Boss
To, proč tahle tykev porotcuje v britském X Factoru, je mnohým záhadou. Po debutu "The Female Boss" Tulisu navíc nemůže nikdo brát vážně. Klišoidní až dětsky znějící album s texty jako z prvňáčkovy čítanky, bylo všem pro smích. Absolutní podprůměr, ze kterého sem tam vystoupí zajímavý karibský rytmus, nezachránila ani plejáda světových producentů. Tomu se říká smolíček.


Santigold - Master Of My Make-Believe
Santigold - Master Of My Make-Believe
Excentrická americká mimoňka Santigold sice netvoří pop pro masy, ale její druhá deska "Master Of My Make-Believe" má šanci zaujmout popové fanoušky, kteří si rádi pustí i něco více, než současný elektropop. K němu nemá Santigold daleko (vždyť jí vydatně pomáhal provařený Diplo), ale často zabrousí úplně mimo hranice mainstreamu. Přesto zůstávají nové skladby melodické, elektronicky vydatné a místy připomínají její známější kolegyni M.I.A..


Sky Ferreira - Ghost
Sky Ferreira - Ghost (EP)
Sky Ferreira je v hudebním průmyslu poměrně ojedinělým úkazem. Od roku 2010, kdy se tato rodačka z Los Angeles poprvé objevila na scéně, si prošla dosti bouřlivým vývojem. Začínala jako electropopová hvězdička držící se současných hudebních trendů, její cesta však nabrala poněkud jiný směr. V říjnu vyšlo její druhé EP "Ghost", na kterém demonstruje svou hudební proměnu a rozmanitost směřující k více urban soundu. Na nahrávce se podílela věhlasná jména jako Greg Kurstin nebo nebo Dev Hynes (jež také stojí za EP "True" Solange viz výše). Tento rok se po několika odkladech a průtazích konečně dočkáme debutového alba "I’m Not Alright".

Songy, co měly být hity (ale nestalo se tak)

Měsíce trávili ve studiu, obklopovali je nejlepší producenti, ale stejně jim to nebylo k ničemu. Potenciál jejich písní se neprodal tak, jak plánovali, a ani tak, jak by si to písně samy zasloužily. Představujeme vám songy, od kterých se očekávalo mnoho, ale ve výsledku je zachytilo jen pár fanoušků.

Alexandra Burke - Let It Go
Alexandra chtěla omladit svou image, a tak se pustila do tanečních rytmů. Pilotní singl "Elephant" si vedl vcelku slušně, ale následující vlaštovka, která desku "Heartbreak On Hold" měl uvést týden před jejím vydáním, totálně selhal. Přitom producent Cutfather, jež v minulosti napsal hity pro Kylie Minogue nebo Pussycat Dolls, nic nepokazil. Píseň je letní, dovádivá a nadšení z ní přímo čiší. Výsledkem byla jen třiatřicítka v Británii, deska vydaná týden na to, skončila na chvostu dvacítky a jakékoliv promo akce se tímto fiaskem pro ni zastavily.


Marina And The Diamonds - Power & Control
Další song, u kterého těžko hledat příčiny, jak se mohl nestát hitem, je "Power & Control" Mariny And The Diamonds. "Primadonna" si vedla ještě slušně, ale její hutnější následovník vrávoral v prodejnosti až na konci druhé stovky. Přitom přítomnost Grega Kurstina, co by stvořitele této písně, by možná v rukou známější hvězdy udělala celosvětový tahák. Silný refrén i potemnělá atmosféra se zde skvěle doplňují.


Carly Rae Jepsen - This Kiss
Měla možnost se vymanit z té nelíbivé škatulky interpretů, co mají jeden hit a šlus. A většina popmilujícího obyvatelstva si myslela, že touhle písní se jí to povede. "This Kiss" je hitovka, která svou nevinností může omámit a přimět zaskotačit si i zapřísáhlé rockery. Jenže opět k tomu nedošlo. Carly propagovala song ze všech sil, natočila líbivý videoklip, ale zatleskali jí za to jen v Koreji. Zbytek světa nečinně přihlížel a Carly do elitních desítek znovu nepustil.


Nelly Furtado - Spirit Indestructible
Tenhle příběh už byl rozpitván mnohokrát. Bohužel, Nelly nebude uštědřena ani nyní. Debutový singl "Big Hoops" byl z komerčního hlediska propadák. Její následovník ale takhle dopadnout neměl. Dokonce byla doba, kdy mnozí zaplňovali facebookové zdi odkazem na tuto píseň se skálopevným přesvědčením, že Nezničitelný duch bude hitem léta. A zase nic. Přitom i lyric video k téhle písni je jedním z nejlepších, které bylo kdy vytvořeno.


Kerli - Zero Gravity
V roce 2008 byla Kerli velký příslib skandinávského popu. O návrat se pokoušela v roce 2012. Song "Zero Gravity" s jejím mrazivým hlasem zněl fantasticky a nákladný videoklip mohl dopomoct mladé Estonce dostat se opět do popředí. Ale nedočkal se žádné výrazné propagace, kreativita Kerli také utichla a její několikrát slibovaná deska "Utopia" zatím stačila uniknout na internet dlouho před plánovaným oficiálním vydáním.


Tina - Sexxy
Ne, že by se Tině vysloveně nedařilo, má za sebou vcelku úspěšný rok, ale největší hitovka celého loňského alba zůstala skryta a neodtajněna. Ve chvíli, kdy byla vydána jako singl, tak na svých facebookovských stránkách Tina představila jakousi slátaninu označovanou za oficiální klip, aby jí poté stáhla a za hranice Slovenska se tato palebná píseň už nedostala. Což je škoda, mohl to být ohromný letní hit.


Christina Aguilera - Your Body
Nebyl to vyložený propadák. Ale když lákáte na album několik měsíců, tak prostě čekáte, že lidi jsou nedočkaví a po vašem singlu skočí jako po libovém uzeném. Christina Aguilera měl ale smůlu. Ač úderně znějící píseň "Your Body" mohla být velkým hitem, lidé nereagovali, odvětili se jí slabými prodeji, nezabralo ani obří promo v show The Voice a podepsalo se to i na prodejích alba "Lotus", které sice bylo v Americe sedmé, ale v Británii až osmadvacáté.


Little Boots - Headphones
Little Boots se svým debutem "Hands" zaznamenala úspěch na všech frontách - kritika oceňovala originální přístup k žánru, Britové zase skoupili přes sto tisíc kopií desky. S následovníkem si dává řádně na čas a už třetí singl "Headphones" měl čekání zmírnit. Jenže skvělá hitovka s nulovým promem se nedokála probojovat vůbec nikam, a tak si Little Boots své chytlavé nu-disco musela schovat pro mixtape "Jubilee Disco". Tu potkal stejný osud.

Prostřední část ohlédnutí za rokem 2012 je za námi, teď už zbývá jen odhalit nejlepší popové počiny. Žebříček nejpodařenějších alb uplynulého roku odhalí spolu s jejich komentářem finální část článku.

I. část | II. část | III. část

Na článku spolupracovali Dan Hájek a Ondřej Kiedroň.

NÁZORY
  • Jen (Mark, 07.01.2013 16:34) Reagovat

    bych chtěl upozornit, že Kerli je z Estonska, ale jinak moc pěkný článěk;)

  • Výběr (Doupik, 07.01.2013 18:26) Reagovat

    Ten výběr klipů i nováčků jste udělali skvěle ;-)

    • Re: Výběr (Lukáš Boček (autor), 07.01.2013 20:33) Reagovat

      díky, doupíku :)

  • Scissor Sisters (Tomáš Navrátil, 07.01.2013 20:55) Reagovat

    Poslední album Scissor Sisters - Magic Hour Vás vůbec nazaujalo? To je taky jedna z desek, na kterou nevznikla recenze :-)

  • bomba clanek (kotletka, 08.01.2013 20:06) Reagovat

    Fakt bombastickej článek! Už první díl se mi moc líbil. poslechla sem na deezeru desky od Florrie, Agnes a Solange a musím uznat, že super. Díky za tipy! :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Lana Del Rey na letošek plánuje vydání alba "Lasso". A bude to country! (04.02.2024 10:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (40-31) (23.01.2024 18:30)
- Recenze: Emeli Sandé na desce "How Were We To Know" kraluje svým úchvatným hlasem (11.12.2023 00:00)
- Nové desky 46/2023 - od Dolly Parton přes Plain White T's po Stevea Aokiho (22.11.2023 20:30)
- Recenze: Olivia Rodrigo deskou "GUTS" skvěle navazuje na povedený debut (19.09.2023 08:00)
- Video: Timbaland, Nelly Furtado a Justin Timberlake si v "Keep Going Up" zavzpomínali na staré časy (04.09.2023 14:33)
- Video: Emeli Sandé ve skvělé formě: singl "There For You" láká na album od beznadějné romantičky (28.08.2023 10:17)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Audio: Rob Grant a jeho dcera Lana Del Rey podruhé. Do procítěné klavírní balady "Hollywood Bowl" oba vložili vše (09.06.2023 13:11)
- Audio: Lana Del Rey zpívá s tátou. Robu Grantovi hostuje v dojemné písni "Lost At Sea" (07.06.2023 09:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu