Arcade Fire natáčí s Jamesem Murphym, čtvrtá deska vyjde příští rok

10.12.2012 16:16 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Arcade Fire
© arcadefire.com
Scott Rodger, manažer kapely Arcade Fire, potvrdil, že pánové mají nyní plné ruce práce s následovníkem třetího alba "The Suburbs". Prozradil také, že produkce se ujme James Murphy. Ex-frontman zaniklého projektu LCD Soundsystem přitom donedávna reagoval na otázky týkající se spolupráce s těmito Kanaďany spíše odmítavě. Úkol si rozdělí s aspirantem na cenu Grammy, Markusem Dravsem.

Indierockové septeto shromažďuje materiál na čtvrtou desku déle než rok a tvůrčí proces si skutečně vychutnává: "Za poslední rok jsme se fakticky nikde neukazovali a nic nevydali. Nezveřejnili jsme žádné fotky ani nedali jediný rozhovor, nic takového. Pracujeme jenom na muzice, pěstujeme si plnovousy, bydlíme doma a na večeře chodíme ven společně," popisuje bubeník Jeremy Gara. Netlačí je ani deadliny nahrávacích labelů nebo managementu, a proto mohou nechat album dle svých slov příjemně dozrát.

Proč zmizeli Arcade Fire z povrchu zemského, nebylo tak těžké rozluštit. Jak ale naložit s šalamounskou výpovědí Jamese Murphyho ohledně spolupráce se zaoceánskou sedmou, byl už trochu oříšek. Pro NME v říjnu uvedl, že to nemusí být nutně pravda. Svým způsobem prý formace ani nepotřebuje producenta, protože produkuje sama sebe. Spekulacím učinil přítrž až manažer skupiny Scott Rodger, jenž v rozhovoru pro MusicWeek prozradil následující: "Nahrávají tři songy s Jamesem Murphym a také Markusem Dravsem, který s kapelou spolupracuje dlouhodobě."

V současné době mají rockeři na skladě cca pětatřicet písní. Na jejich zvuku se ovšem neodrazí jen práce producentů, Arcade Fire totiž přišli o své studio, zařízené v duchu starobylého kostela. Službu mu vypověděla jeho střecha.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY